30 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως!!!!!!

 Προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ομάδα αγνώστων προσέγγισε στις δύο το πρωί το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, ρίχνοντας αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στην είσοδο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές δύο σταθμευμένα περιπολικά, δύο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, καθώς και τέσσερα δίκυκλα.

Οι δράστες στη συνέχεια απομακρύνθηκαν και αναζητούνται. 




                                      ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ προς Μέρκελ.......


ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΟΕΑ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008!!!!


                                        Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2008, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους (εντός των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου τρέχοντος έτους), τα παρακάτω:
1. Να προσκομίσουν ή να αποστείλουν στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, καθόσον η αυτεπάγγελτη αναζήτηση της από το ΜΤΣ μέσω Τaxis Net δεν είναι εφικτή λόγω τεχνικού προβλήματος του συστήματος του ΚΕΠΥΟ.
2. Να προβούν άμεσα στον έλεγχο των λογ/μών τους, (Γενική ή Αγροτική Τράπεζα), προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν αν είναι ανενεργοί και σε περίπτωση που απαιτηθεί αλλαγή λογ/μού να επικοινωνήσουν άμεσα με το ΜΤΣ Τηλ. 210-3229413 Κα Μπασουκέα.
 
                                     ΕΚ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

26 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοί αποδιοργανώνουν την ΕΛ.ΑΣ. !!!!

Στη χειρότερη συγκυρία για τη χώρα, στην ηγεσία της αστυνομίας καταλογίζονται βεβιασμένες αποφάσεις ενώ διαπιστώνονται προβλήματα οργάνωσης, εκπαίδευσης και επάνδρωσης.


Οι δικηγόροι λένε συχνά ότι κανείς δεν υποχρεούται στα αδύνατα. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, καλούνται να φέρουν εις πέρας τα αδύνατα από τη στιγμή που η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται ίσως στη χειρότερη εποχή της, ύστερα από πολλές δεκαετίες.
Γκρίνια, φτώχεια, περικοπές, ελλείψεις μέσων και κυρίως απουσία συγκεκριμένου σχεδίου διοίκησης και οργάνωσης φαίνεται να γίνονται καθημερινοί εφιάλτες για τους αστυνομικούς υπαλλήλους σε ολόκληρη την επικράτεια. Εκτός από τα μεγάλα γεγονότα, όπως η κινηματογραφική σύλληψη του 27χρονου «πάτερ-Παστίτσιου» από τα Ψαχνά Ευβοίας ή για την άγνοια κινδύνου που επιδείχθηκε στη συγκέντρωση των μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας, το αστυνομικό δελτίο περιλαμβάνει γεγονότα που μαρτυρούν καθημερινά τα κενά στην οργάνωση.
Συνδικαλιστές των αστυνομικών επισημαίνουν ότι η οικονομική κρίση αποκάλυψε το μέγεθος της αποδιοργάνωσης που προωθείται στο όνομα του «εκδημοκρατισμού» των σωμάτων ασφαλείας. Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι μπορεί να συνενώθηκαν η παλιά Αστυνομία Πόλεων με την πάλαι ποτέ «Βασιλική» (και μετά Ελληνική) Χωροφυλακή με τον νόμο 1481/84 αλλά 28 χρόνια μετά παρατηρούνται ακόμη διαφορές.
Οι διαφορές:
Πρόκειται για ζητήματα μισθολογικής, ασφαλιστικής και αξιολογικής φύσεως που χωρίζουν τους αστυνομικούς και θα έπρεπε να έχουν λυθεί πριν από χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνοριοφύλακες, οι αστυφύλακες και οι άνδρες που υπηρετούν στα ΜΑΤ διαμαρτύρονται με διαφορετικά αιτήματα και για διαφορετικούς λόγους σαν να μην υπηρετούν στο ίδιο σώμα, της Ελληνικής Αστυνομίας. «Έτσι είναι οι πολιτικοί. Πετυχαίνουν το ανέφικτο εξυπηρετώντας μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς σχεδιασμούς», σχολιάζουν οι συνδικαλιστές.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μια ολόκληρη κοινωνία περιμένει από την Ελληνική Αστυνομία:
Γεγονότα και ευτράπελα:
Η κοινωνία περιμένει από την αστυνομία να διαθέτει τους κατάλληλους σχεδιασμούς ώστε να μη νεκρώνει μια ολόκληρη πόλη από κακόβουλους ή κακοποιούς και να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία για την οποία πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι.
Ωστόσο,πολλές φορές πληροφορείται για τραγωδίες που προκαλούν ερωτηματικά για την εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού αλλά και τη συντήρηση των μέσων που χρησιμοποιούνται. Αίσθηση προκαλεί ακόμα η είδηση ότι ολόκληρος ο νομός Ευρυτανίας έμεινε χωρίς αστυνομική παρουσία λόγω ελλείψεων και μετακινήσεων αστυνομικών για τα μέτρα ασφαλείας της ΔΕΘ.
Όλα αυτά δημιουργούν μια εικόνα διάλυσης ενός σώματος από το οποίο εξαρτάται η δημόσια τάξη και η κοινωνική ειρήνη, η οποία βαρύνει πρωτίστως τους πολιτικούς και δευτερευόντως την υπηρεσιακή ιεραρχία. Το χρονικό περιθώριο στενεύει κι αν δεν γίνουν άμεσα ενέργειες, τότε τα προβλήματα θα διογκωθούν και θα χαθεί ο έλεγχος… 

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/237810/poioi-apodiorganonoyn-tin-elas

ΥΠΟΙΚ: Στόχος να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επι­πτώσεις στις συντάξεις των Στρατιωτικών .



"Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στις συντάξεις που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας", αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απά­ντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, σχετικά με το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Σταϊκούρας σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «η Πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπά­θεια ώστε τα οικονομικά μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για την έξοδο της χώρας από την ιδιαίτερα δυσμενή δημοσιονομική κατάσταση, να έχουν τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν χαμηλά ή μεσαία ποσά σύνταξης».

Όπως μάλιστα υπενθυμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να μην πληγούν από τις συνταξιοδοτικές παραμέτρους των δημοσιονομικών μέτρων τα ανωτέρω πρόσωπα, λήφθηκε μέριμνα ώστε η κάθε περιστολή δαπανών στον τομέα των συντάξεων, να αφορά συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη που υπερβαίνει κατά περίπτωση:

- Τα 2.500 €, για τη μη καταβολή των ανακαθορισμένων ποσών δώρων εορτών Χριστου­γέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας (ν. 3847/2010).

- Τα 1.400 € για την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (άρθρο 11 του Ν. 3865/2010) και τα 1.700 € για την αύξηση των ποσοστών της εισφοράς αυτής (παρ.10 του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου 3986/2011).

- Τα 1.700 €, για την παρακράτηση της εισφοράς σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους (παρ. 11 του άρθρου 44 του ανωτέρου εφαρμοστικού νόμου). «Ει­δικά για την εισφορά αυτή, το ποσοστό της (6% έως 10% ανάλογα με το καταβαλλόμενο ποσό σύνταξης) σε συνδυασμό με το ανωτέρω υψηλό ποσό βάσης (1.700 ευρώ), καθώς και το γεγονός ότι επιβλήθηκε σε συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, ενώ σήμερα ισχύει ως γε­νικό όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση το 65ο έτος, καταδεικνύει την ήπια αντιμετώπιση των συνταξιούχων από την Πολιτεία, παρά την εξαιρετικά δυσμενή δημοσιονομική κατά­σταση της χώρας» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

- Τα 1.200 € για τη μείωση κατά 20% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό και τα 1.000 ευρώ για τη μείωση κατά 40% του ποσού της σύντα­ξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό, όταν ο δικαιούχος δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του, αφαιρουμένου σε κάθε του ποσού της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 11 του Ν. 3865/2010 όπως αυτή ισχύει μετά την αναπροσαρμογή της με τις δια­τάξεις της παρ. 13, του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 (παρ. 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011) και

- Τα 1.300€ για τη μείωση κατά 12% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό, αφαιρουμένου του ποσού Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 11 του Ν. 3865/2010 όπως αυτή ισχύει μετά την αναπροσαρμογή της με τις δια­τάξεις της παρ. 13, του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 (παρ. 1 του άρθρου 1 του πρόσφατα ψη­φισθέντος νόμου 4051/2012).

Ειδικά για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους, στην έννοια των οποίων ο κ. Σταϊκούρας πε­ριλαμβάνει και τους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας, ο υπουργός αναφέρει ότι επι­φυλάχθηκε ιδιαίτερη μεταχείριση, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί κατά το δυνατό το εισόδημά τους.
 Ειδικότερα:
- Όσοι αποστρατεύτηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, εξαιρέθηκαν από την εισφορά 6% έως 10% που επιβλήθηκε με το Ν. 4002/2011, σε όσες συντάξεις του Δημοσίου υπερβαίνουν το ποσό των 1.700 €.

- Όσοι αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία, καθώς και όσοι εξ αυτών συντα­ξιοδοτήθηκαν με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 35 ετών συντάξιμης υπηρεσίας, εξαιρέθηκαν από τη μείωση κατά 40% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 €, η οποία επιβλήθηκε με το Ν. 4024/2011 σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν συμπλη­ρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

«Η Πολιτεία έχει κατ΄επανάληψη επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συ­νταξιούχους (λ.χ. εξαίρεση από το όριο ηλικίας για την καταβολή επιδομάτων εορτών Χρι­στουγέννων-Πάσχα και αδείας, μείωση για όλους τους στρατιωτικούς συνταξιούχους κατά 2 έτη του γενικού ορίου ηλικίας που αφορά την αναστολή καταβολής της σύνταξης για συντα­ξιούχους που εργάζονται κλπ)» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προ­σθέτει ότι «κατ΄ακολουθία των ανωτέρω και στην παρούσα εξαιρετικά δυσμενή δημοσιονο­μική συγκυρία, η Πολιτεία θα εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στις συντάξεις που λαμβάνουν τα πρόσωπα αυτά».


Σχόλιο Atmin: Αγαπητοί συνάδελφοι,τα συμπεράσματα δικά σας. 
Εκείνο που έχω να πω εγώ είναι ότι οι κύριοι της Κυβέρνησης μας κάνουν πλάκα!!!!!!!

                                                                        ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

25 Σεπτεμβρίου 2012

'Eνορκη διοικητική εξέταση για τον αστυνομικό που... κρεμάστηκε στο Σύνταγμα!!!!!!

Πλατεία Συντάγματος 06-09-2012

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος τους αστυνομικού που «κρεμάστηκε» στο Σύνταγμα κατα τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ένστολων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που κάνει λόγο για «παραλογισμό».

Στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί αναφέρουν: «Δεν τους προβληματίζουν οι καταστροφικές και απαξιωτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, βυθίζοντας τον ένστολο στη φτώχεια, στο άγχος και στην ανασφάλεια, αλλά ...το γεγονός ότι προσβλήθηκε λέει η «δημόσια αιδώς» από το χάπενιγκ με τις αγχόνες κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής μας πανελλαδικής διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος, την 96-09-2012!  Και γι' αυτό πρέπει να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος για αναξιοπρεπή συμπεριφορά! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, εν έτει 2012!».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ προσθέτει: «Με Ε.Δ.Ε., τρομοκρατικές και όποιες άλλες αποφάσεις όχι μόνο δεν κάμπτεται το αγωνιστικό μας φρόνημα, αλλά γίνεται φωτιά και λάβα που καίει στο πέρασμά του όποιον επιχειρεί να διοικήσει με τα φαντάσματα του παρελθόντος... 
    
Ας συνειδητοποιήσουν λοιπόν ότι μόνο μια λύση υπάρχει για να επανέλθει η εργασιακή ηρεμία στα Σώματα Ασφαλείας: Να πάρουν πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση και το κυριότερο, να πάρουν πίσω τις περικοπές και να αποκαταστήσουν τώρα το γόητρο των ενστόλων, που βάναυσα έχουν πλήξει με την πολιτική τους στο χώρο μας τα τελευταία χρόνια. Εκεί να αναζητήσουν τις ευθύνες και όχι στον ένστολο που διεκδικεί το δίκιο του!»

24 Σεπτεμβρίου 2012

Διαβίβαση πορίσματος της Ε.Α.Α.Στρατού για το Μ.Τ.Σ.,στην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτ/κών Αθηνών, κα Ελένη ΡΑΪΚΟΥ και Δελτίο Τύπου για τον προπηλακισμό του Προέδρου των "ΕΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ, την 19η Σεπτεμβρίου 2012



Ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Στρατού, Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος, μας έστειλε τα παρακάτω Δελτία Τύπου, με την παράκληση να ενημερώσουμε τα μέλη μας και να τα κοινοποιήσουμε κατά την κρίση μας.
1. Υπόθεση Μετοχικού Ταμείου Στρατού: Διαβίβαση της Εκτεταμένης και Ενδελεχούς Οικονομικής Επιθεωρήσεως Μ.Τ.Σ από το 1988 έως το 2011, η οποία διετάχθη με το ΕΜ Φ. 880.2/6/123224/Σ 36/ 11 Ιουνίου 2012/ΥΕΘΑ/ ΓΔΟΣΥ/ΓΟΕ, στην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κα Ελένη ΡΑΪΚΟΥ, με το Φ 453/2/1998/Σ261/ 21 Σεπτεμβρίου 2012 / Ε.Α.Α.Σ/ Γραμματεία, η οποία Επιθεώρηση προέκυψε ύστερα από ενέργεια της Ε.Α.Α.Σ με το Φ. 800/11/1225/ Σ 97/ 27 Ιουλίου 2011/Ε.Α.Α.Σ/Γραμματεία,στη συνέχεια ομοφώνου αποφάσεως του Δ.Σ. της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) τον Ιούλιο 2011.
 

2. Προπηλακισμός Προέδρου Κόμματος "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" κ.Πάνου Καμμένου: 
                                                              Πηγή:eaaslarisas.blogspot.gr


<< ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΄Η ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ;


Γράφει ο Νίκος Μπέτσιος
     Υποστράτηγος ε.α.
Μέλος του Συνδέσμου μας


Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο απαγκιστρώνονται οι αστυνομικοί από τα καθήκοντα φρούρησης των Ευρω-Βουλευτών κ.α αυτοδιοικητικών προσώπων. Με το σχετικό Π.Δ. συμφώνησε με ανακούφιση  το σύνολο του Ελληνικού λαού, ο οποίος πλήττεται βάναυσα από την έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας , προκειμένου  οι εκατοντάδες αστυνομικοί-φρουροί των πολιτικών προσώπων να τεθούν στη διάθεση και υπηρεσία των πολιτών. Στο μέτρο αυτό συμφώνησε ,-κατ αρχή- και ο πολιτικός κόσμος , αλλά όπως φαίνεται , για όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.....Αμέσως λοιπόν από την ενεργοποίηση του σχετικού Νόμου , -προ ημερών-, [σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου], η πλειονότητα των βουλευτών κ.λπ. προσώπων , προσέφυγε με αίτημά τους, προκειμένου να εξαιρεθούν του σχετικού μέτρου, επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους κινδύνου, για την αναγκαιότητα της φύλαξής τους. Δηλαδή, με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.....Το ρητορικό μου ερώτημα κατόπιν τούτου είναι . --Τι χρειάζονται π.χ. δύο η και περισσότεροι αστυνομικοί-φρουροί για κάθε βουλευτή, η παράγοντα της αυτοδιοίκησης, τους οποίους πιθανότατα δεν γνωρίζει ούτε ο .....θυρωρός της πολυκατοικίας και τους οποίους πληρώνει ο δοκιμαζόμενος σκληρά Ελληνικός λαός; Ο [Χ] άγνωστος πολιτικός η λ.χ. περιφερειάρχης , άραγε κινδυνεύει από τρομοκρατικές ενέργειες; Βέβαια για τον λόγο αυτό ορίστηκε ειδική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. για την αξιολόγηση των αιτημάτων. Ποιός όμως εγγυάται ότι με την <<γνωστή ελληνική συνταγή, ήτοι πολιτική πίεση>>, η επιτροπή δεν θα γνωματεύει σωρηδόν για την αναγκαιότητα φύλαξης του βουλευτή π.χ. Σάμου, η Φλώρινας, η του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, η του Ευρωβουλευτή ........ ; Με διαταγή της η ΕΛ.ΑΣ. όρισε ότι οι αστυνομικοί-φρουροί των πολιτικών προσώπων, δεν επιτρέπεται να εκτελούν καθήκοντα <<ορτινάντζας>>, δηλαδή οδηγού, μεταφορέα αποσκευών, νοικοκυράς, βρεφονηπιοκόμου κ.λπ. κ.λπ..........Εδώ είναι το ανέκδοτο με τον Τοτό.....Και εξηγώ γιατί, με ένα νέο ρητορικό ερώτημα. --Ποιός αστυνομικός-φρουρός βουλευτή-υπουργού κ.α. θα αρνηθεί να μεταφέρει τις σακούλες του σούπερ-μάρκετ της συζύγου του πολιτικού προσώπου, όταν ο ίδιος αστυνομικός <<επιλέχθηκε>> για την περίοπτη  αυτή θέση <<επάξια>>....... ;

Από την πρότερη ιδιότητά μου, είμαι σε θέση να γνωρίζω:
1. Ο κάθε αστυνομικός-φρουρός του κάθε πολιτικού προσώπου επιλέγεται αυστηρά από το ίδιο πολιτικό πρόσωπο, είτε απ ευθείας, π.χ. το παιδί του φίλου, η του εξαδέλφου, είτε μέσω κομματικών φίλων, υπέρ της αποκαλούμενης κομματικής πελατείας και ασφαλώς όχι με κριτήριο αξιολογικό, δηλ. ειδικές γνώσεις αυτοάμυνας και ικανοτήτων.
2. Η πλειονότητα των αστυνομικών-φρουρών συνήθως δεν υφίσταται σοβαρή ειδική εκπαίδευση σε θέματα αυτοπροστασίας η καταπολέμησης τρομοκρατικής ενέργειας, η της εγκληματικότητας, όπως εκδηλώνεται σήμερα. Σε τυχούσα απευκταία προσβολή, το πρώτο θύμα ατυχώς θα είναι ο αστυνομικός και στη συνέχεια το προστατευόμενο πρόσωπο.  Τα αμιγώς αστυνομικά καθήκοντα <<πάνε περίπατο>> και περίοπτη θέση παίρνουν τα <<οικοκυρικά>>, [για τον λόγο αυτό εκδόθηκε και η παραπάνω δ/γή της ΕΛ.ΑΣ.].
3. Πραγματική ανάγκη προστασίας έχουν  πολιτικά πρόσωπα, ως εκ της ιδιότητός τους, η της θέσης τους σε καίριους τομείς ευθύνης  τόσο στον Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα,  ως στόχοι τρομοκρατικών ενεργειών.
Η συντριπτική πλειονότητα των λοιπών  προσώπων, [πλην των παραπάνω],  απαιτεί αστυν. προστασία, η οποία στη συνέχεια εκτροχιάζεται στην εξυπηρέτηση άλλων προσωπικών, κομματικών, η οικογενειακών αναγκών και για τη διατήρηση του status .... και του life style. Επικουρικά βέβαια και η φύλαξη, αλλά από τον ανεκπαίδευτο;
Είναι θλιβερό στις ημέρες μας που συνθλίβεται ο ανώνυμος Έλληνας και Ελληνίδα από τις μυλόπετρες των μνημονίων και τον βρόγχο της εγκληματικότητας κατά της ζωής και περιουσίας του, να απαιτείται από τους εκπροσώπους του Έθνους η ικανοποίηση προσωπικών επιθυμιών, ενώ κατά τα άλλα.....συμφωνούν για την αναγκαιότητα του μέτρου, αλλά για τους άλλους....Μου θυμίζει, ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, όταν προ ετών κάποιος Νομάρχης διατηρούσε ετσιθελικά αστυνομικό για την .....ασφάλειά του, ενώ η τοπική υπηρεσία ασφαλείας <<στέναζε>> από έλλειψη προσωπικού και όταν με συνεχείς αναφορές του τότε Δ/ντή Ασφαλείας για την επιστροφή στην υπηρεσία του αστυνομικού, έλαβε την δ/γή ότι θα διατίθεται στην υπηρεσία μόνο Κυριακές και αργίες, γιατί τις καθημερινές φρουρούσε το ......Νομαρχιακό κτίριο........τις  οποίες αργίες βέβαια ο εν λόγω ζητούσε  το....ρεπό του.... Μετά από αυτά και άλλα πολλά,  μετά από τόσα χρόνια και ενώ ως Κράτος φθάσαμε στην κατάπτωση, η ίδια απαράδεκτη κατάσταση και <<κοτζαμπάσικη>> νοοτροπία θέλει να διαιωνίζεται.....χωρίς όρια ηλικίας.
Η -επιεικώς- απαράδεκτη και εξευτελιστική  κατάσταση, επιτέλους πρέπει να λάβει εδώ και τώρα τέλος. Όχι αξιότιμοι εκπρόσωποι της, Κεντρικής, η τοπικής εξουσίας, δεν κινδυνεύετε από κανένα εχθρό,- εκτός ίσως αν θεωρείτε ότι εχθρός είναι η διαμαρτυρία του πολίτη,- από εκείνο ίσως που κινδυνεύετε είναι από τον.... εαυτό σας, τον φίλο η τη φίλη σας......Για ξανασκεφθείτε το.