30 Ιουνίου 2013

Τι πρέπει να είναι ο Αστυνομικός...


Επ' ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της 
"Ημέρας των Αποστράτων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ"

Ο Αστυνομικός πρέπει να είναι σε τέτοιο βαθμό διπλωμάτης, ώστε διευθετώντας διαφορές μεταξύ δύο ατόμων να κάνει και τους δύο να νομίζουν ότι είναι κερδισμένοι. Αλλά αυτό δεν θα το κατορθώσει εάν... είναι ειλικρινής. 
- Θα πρέπει να παίρνει στο λεπτό αποφάσεις, που ένας δικηγόρος θα χρειαζόταν μήνες. Αν είναι βιαστικός θα δείχνει αδιάφορος, αν είναι γεμάτος φροντίδες θα μοιάζει με οκνηρό. 
- Πρέπει να φθάνει πρώτος σε κάθε συμβάν και να είναι αλάθητος στις διαγνώσεις του. 
- Πρέπει να ξέρει να παρέχει πρώτες βοήθειες και να βεβαιώνεται ότι το θύμα γυρίζει στο σπίτι του αρτιμελές, γιατί αλλιώς θα βρεθεί κατηγορούμενος.....>>  
- Πρέπει να γνωρίζει κάθε τύπο όπλου και το χειρισμό του, να το τραβάει εν κινήσει και να χτυπάει εκεί που δεν πονάει. 
- Πρέπει να είναι ικανός να καθηλώνει δύο άνδρες, που ο καθένας τους έχει τη διπλάσια σωματική διάπλαση και τη μισή ηλικία από αυτόν, χωρίς να τσαλακώνει τη στολή του, ή να γίνεται βίαιος. 
- Πρέπει να είναι παντογνώστης για να μπορεί να πληροφορεί μια μητέρα πού θα βρει φάρμακα για το μωρό της μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αλλά να γνωρίζει συγχρόνως που μπορεί να συναντήσει κανείς όλες τις αμαρτίες του κόσμου (χωρίς όμως να δοκιμάζει καμία από αυτές). 
- Πρέπει να είναι ικανός να εξιχνιάζει από μία ανθρώπινη τρίχα ένα έγκλημα, να βρίσκει το όπλο του εγκλήματος και να ανακαλύπτει το δράστη. Αν όλα αυτά τα κατορθώσει θα θεωρηθεί απλά τυχερός, αν όμως αποτύχει θα θεωρηθεί ακατάλληλος για τη δουλειά του. 
- Όταν παίρνει προαγωγή, θεωρείται ότι έχει πολιτική ή άλλη εύνοια, αν μένει όμως στάσιμος, ότι είναι μπουμπούνας. 
- Συμπέρασμα: Ο Αστυνομικός πρέπει να είναι κοινωνικός λειτουργός, γιατρός, διπλωμάτης, δικηγόρος, εγκληματολόγος, σκληρός άνδρας, αλλά και ιππότης. Και βέβαια ένας επαγγελματίας, που με τον πενιχρό μισθό του θα πρέπει να θρέψει την οικογένειά του.

28 Ιουνίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ.ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ.


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, ότι την 30η Ιουνίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00΄θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, με Επίσημη Δοξολογία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στη Λάρισα [ΝΕΑΠΟΛΗ]....>> Στην ανωτέρω εκδήλωση κλήθηκαν να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές της Λάρισας. 
Μετά την Επίσημη Δοξολογία, θα ακολουθήσει δεξίωση στη Λέσχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην ανωτέρω εκδήλωση.

Παροχή Πληροφοριών για τις Επικουρικές Συντάξεις των Τ.Ε.Α.Ε.Χ. και Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π.


Σχετικά με το αντικείμενο του θέματος και για ενημέρωση των ενδιαφερομένων,γνωρίζουμε ότι η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΗΡΑΤΟΣ - ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ  & ΧΗΡΕΙΑΣ: .......>> 
  1]. Τ.Ε.Α.Ε.Χ.[τ.ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ] 

[α].  Αριθμός αναπόγραφων σήμερα:270  
[β].  Ποσά εξοικονόμησης Ανυπόγραφων Α΄εξάμηνο 2013: 208.648,92 €.
[γ].  Μήνας περικοπής Αναπόγραφων: 01-05-2012.
[δ]. Από 01-07-2013, το Τ.Ε.Α.Ε.Χ. θα προβεί στην αναστολή καταβολής του μερίσματος σε επιπλέον [450] μερισματούχους χηρείας, λόγω ΜΗ απογραφής τους κατά την έκτακτη απογραφή που διενεργήθηκε το 2013. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία απογραφής συνεχίζεται. 
2]. Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π. [τ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ]

[α].  Αριθμός αναπόγραφων σήμερα: 229. Α΄εξάμηνο 2013:
[β].  Ποσά εξοικονόμησης Ανυπόγραφων  58.932,08 €. 
[γ].  Μήνας περικοπής Αναπόγραφων: 01-04-2012 
[δ]. Από 01-07-2013, το Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π. θα προβεί στην αναστολή καταβολής του μερίσματος σε επιπλέον [290] μερισματούχους χηρείας, λόγω ΜΗ απογραφής τους κατά την έκτακτη απογραφή που διενεργήθηκε το 2013. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία απογραφής συνεχίζεται.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: «Καθορισμός Τιμής Μεριδίου Μετοχικού Ταμείου Στρατού Έτους 2013».


Καθαρισμός τιμής μεριδίου Μετοχικού Ταμείου Στρατού για το 2013.......>> Δείτε την Υπουργική Απόφαση ΕΔΩ:

Μέρισμα Μ.Τ.Σ. Β΄τριμηνίας.


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι το Β' τρίμηνο του μερίσματος του ΜΤΣ, θα κατατεθεί κανονικά στις 05 Ιουλίου 2013 και θα είναι μειωμένο, σύμφωνα με την κράτηση που προβλέπεται από τον Ν.4093/2012. Η κράτηση αυτή υπολογίζεται επί του ακαθαρίστου ποσού του τριμηνιαίου μερίσματος και το παρακρατηθέν ποσό θα αποδίδεται στο Μ.Τ.Σ. ως έσοδο.....>> Υπόψη ότι θα είναι το τελευταίο τρίμηνο που θα πάρουμε ως τριμηνιαίο μέρισμα ΜΤΣ, διότι εφεξής θα δίδεται στους μερισματούχουυς μηνιαίως, αρχής γενομένης από τις αρχές Αυγούστου 2013,αρχές Σεπτεμβρίου κ.ο.κ.

27 Ιουνίου 2013

Επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων 2013.


ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 

Ψαλίδι ως και 804 € ετησίως από το επίδομα στήριξης τέκνων που θα λάβουν φέτος χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με εισοδήματα έως 39.000 ευρώ φέρνει νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και η οποία προβλέπει ότι στα εισοδήματα που λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση των επιδομάτων θα συνυπολογιστούν και τα επιδόματα που εισέπραξαν πέρυσι! Η διάταξη αυτή δεν υπήρχε στο νόμο 4093 που προέβλεπε τη θέσπιση και τα κριτήρια για τη χορήγηση των νέων επιδομάτων, αλλά προστέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε χθες, εν μέσω αντιδράσεων στη Βουλή, καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, που σημειώνει ότι «η θέσπιση ανώτατου ορίου ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση των ως άνω παροχών αντίκειται στη διάταξη του Συντάγματος (άρθρο 21 παρ. 2) που προβλέπει την ειδική κρατική φροντίδα υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών.....>> 
 
Παρά ταύτα και παρά τις έντονες ενστάσεις από βουλευτές, η διάταξη ψηφίστηκε και πλέον ορίζει ότι ως οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα για τα επιδόματα των πολυτέκνων θα θεωρείται το «οικογενειακό εισόδημα στο οποίο περιλαμβάνεται κάθε εισόδημα οποιαδήποτε πηγής, συμπεριλαμβανομένων των αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων, των απαλλασσόμενων από το φόρο εισοδημάτων ή των εισοδημάτων που φορολογούνται με ειδικό τρόπο». Με τον τρόπο αυτό ψαλιδίζονται τα επιδόματα και περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων οικογενειών και μάλιστα πριν καλά καλά αρχίσουν οι πρώτες πληρωμές. Σύμφωνα με τα τελευταία (χθεσινά στοιχεία του ΟΓΑ), μέχρι τώρα περίπου 58.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει μαζί με τις φορολογικές τους δηλώσεις το έντυπο Α21 για το επίδομα τέκνων, και από αυτούς οι πρώτοι που θα πληρωθούν, αρχές Ιουλίου είναι 45.000 δικαιούχοι, οι οποίοι όμως θα δουν κουτσουρεμένα τα επιδόματα σε σχέση με αυτά που υπολόγιζαν αρχικά
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

'Οπως δήλωσε Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για τα φυσικά πρόσωπα και μέχρι τις 8 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα. Όπως διευκρινίζει, όποιος κάνει την δήλωσή του τον Ιούλιο θα μπορέσει να πληρώσει τον φόρο......>>
σε τρεις [3] δόσεις και όποιος την κάνει τον Αύγουστο, σε δύο [2] δόσεις. Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου οι νέες προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής: 
Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013. 
Για τα ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013. 
Για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013. 
Για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013. 
Για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013 και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013. 
- Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων Αποστράτων.


Για τις συνεχόμενες επιθέσεις της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ! 
 
1.Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων, που εκπροσωπεί 100.000 Μέλη, ενώ ευρίσκεται σε πόλεμο για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα Μέλη του, αναγκάζεται νε δίνει μία παράλληλη μάχη με ένα εσωτερικό αντίπαλο, την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, που από την στιγμή που δημιουργήθηκε έχει ως κύριο στόχο της την διάλυση των τριών θεσμικών Ενώσεων.΄Ετσι το Συντονιστικό Συμβούλιο αναγκάζεται να διαθέσει μέρος του πολύτιμου χρόνου του για να απαντήσει στην από 25 Ιουνίου 2013 ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.,γιατί αυτή βρύθει ανακριβειών και εμπάθειας. 
2.Θα αντικρούσoυμε λακωνικά τα από αυτούς φερόμενα ως ψεύδη ως ακολούθως: 
α].Το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (Σ.Ο.Δ.) συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων, συνεδρίασε μόνο σε χώρους των τριών Ενώσεων και παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό. Απόδειξη τούτου είναι ότι όλα τα ψηφίσματα που επεδώθησαν κατά τις συγκεντρώσεις Αθηνών, Χανίων, Θεσσαλονίκης και Λάρισας εξεδώθησαν από το Σ.Ο.Δ. Βέβαια η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. επειδή απεχώρησε μετά τη συγκέντρωση των Αθηνών, γιατί δεν ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία του Σ.Ο.Δ., θεώρησε με το “μεγάλο ειδικό βάρος” που είχε ότι το διέλυσε. Το πως εμπλέκονται οι θεσμικές Ενώσεις και οι Πρόεδροί τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, η τελευταία να το κρίνει είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., δεδομένου ότι ήταν παντελώς απούσα. Οι τρεις Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Ενώσεων εργάζονται.......>> νυχθημερόν και φυσικά έχουν δώσει και την ψυχή τους για την επιτυχία των συγκεντρώσεων, τη στιγμή που οι “τζάμπα μάγκες” ήταν στους καναπέδες τους. 
β]. Για τις ποινικές, και αστικές ευθύνες απλά να θυμίσουμε ότι ως Ν.Π.Δ.Δ. έχουμε επί πλέον νομικές συνέπειες από τα Ν.Π.Ι.Δ., βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και όσον αφορά την κάλυψη των ε.ε. συναδέλφων η θέση μας ήταν εξαρχής πεντακάθαρη και ουδείς από εμάς τους προέτρεψε να συμμετάσχουν με στολή, τουναντίον αυτό αφέθηκε στην κρίση του καθενός (υπάρχει γραπτή ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων)
γ]. Όσον αφορά τα οικονομικά των τριών Ενώσεων αυτά ελέγχονται από ελεγκτή σε κάθε ΄Ενωση, ελέγχονται επίσης από τον Πάρεδρο και κατά καιρούς ελέγχονται από τακτικές οικονομικές επιθεωρήσεις που γίνονται από το Υ.ΕΘ.Α. και τα Γενικά Επιτελεία. Τώρα αποκαλύπτεται ποίοι διοχέτευσαν εσχάτως στον τύπο πληροφορίες για δήθεν οικονομικά σκάνδαλα και δήθεν έκτακτους ελέγχους που γίνονται στις τρεις Ενώσεις. Η τελευταία που έπρεπε να μιλήσει για οικονομικά είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., η οποία μάλιστα έχει το θράσος να κατηγορεί το Υ.ΕΘ.Α. γιατί παραχωρεί στις Ενώσεις ευκολίες που εξυπηρετούν τους Αποστράτους 
δ]. Επειδή η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προαναγγέλλει την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των θεσμικών Ενώσεων, πράγμα για το οποίο έχει εργασθεί σκληρά και παρ ολίγο να το επιτύχει επί εποχής Μπεγλίτη, την καλούμε να ασχοληθεί με τα του οίκου της, γιατί ο δικός της κύκλος ζωής έχει ήδη κλείσει. Και έκλεισε γιατί ενώ όταν ιδρύθηκε ευαγγελίστηκε τάχα το κάτι καινούργιο, το κάτι ενωτικό, το κάτι μαχητικό, εξήντλησε όλες τις δυνάμεις της όχι εναντίον του κοινού εχθρού, αλλά εναντίον των τριών θεσμικών Ενώσεων. Οι θεσμικές Ενώσεις πέτυχαν αρκετά τα οποία δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε, εκτός από το οικονομικό, για το οποίο παλεύουμε ακόμη. Οφείλει η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. να πληροφορήσει τι πέτυχε αυτή, ως εναλλακτική δύναμη, τα τρία τελευταία χρόνια. 3. Μετά από τα ανωτέρω και εν όψει του ότι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. μας φέρεται συνεχώς εχθρικά, παρά τις προσπάθειες που κάνουμε εδώ και πολύ καιρό να μην αντιδρούμε στις προκλήσεις της, δηλώνουμε ότι διακόπτουμε την συνεργασία - επικοινωνία μαζί της και θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα κατά του κοινού αντιπάλου με τους υπόλοιπους Φορείς ε.ε. και εν αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.. και ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε στους λίβελλους που είναι βέβαιο ότι θα εκπέμψει. 

Αντιστράτηγος Παντελής Μαυροδόπουλος ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Υποστράτηγος Ευαγ. Δανιάς ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ 
Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν 
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης Π.Α. ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α 
Υποπτέραρχος Κων. Δελλής Π.Α. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α 
Για την ακρίβεια 
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου 
Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.

25 Ιουνίου 2013

Μήνυμα Δ. Αβραμόπουλου σε Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ....

Μειώσεις μισθών στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,τέλος!!

Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα με εμφανή τη δυσθυμία τόσο του αποχωρούντος υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου όσο και ... του παραλαμβάνοντος Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά και των δύο αποχωρούντων υφυπουργών Π. Καράμπελα και Δ. Ελευσινιώτη,πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το κλίμα κατήφειας που επικρατούσε «έσπασαν» μόνο τα δύο νέα χαρούμενα πρόσωπα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ο υφυπουργός Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά. Ο Δ. Αβραμόπουλος στις δηλώσεις που έκανε είπε μεταξύ άλλων:......>> «Γνωρίζουμε ότι με τις μειώσεις των μισθών τους τα τελευταία χρόνια τα στελέχη των ΕΔ έχουν φτάσει στα όρια της αξιοπρέπειάς τους Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλες μειώσεις « (…) «Θα υψώσουμε ανάχωμα για να προστατέψουμε τις ΕΔ από οποιαδήποτε απειλή από όπου και αν προέρχεται» (…) «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα κομματικό παρεμβατισμό στις ΕΔ» Από την πλευρά της η Φ. Γεννηματά είπε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής: "Είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαι η πρώτη γυναίκα που έρχομαι στο ΥΠΕΘΑ. Γνωρίζω καλά ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα Εθνικής Άμυνας. Οφείλουμε έμπρακτη αναγνώριση στην προσφορά των στελεχών των ΕΔ αλλά και να βελτιώσουμε στην πράξη τους όρους διαβίωσής τους". Από την πλευρά του ο αποχωρών υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του στο υπουργείο δίνοντας έμφαση στην προώθηση των εργασιών της τάφρου στον Έβρο, στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, στη σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ ενώ για τις μειώσεις των μισθών στα στελέχη των Ε.Δ είπε πως «απορροφήσαμε τους κραδασμούς άλλων υπουργείων». ΠΗΓΗ:

24 Ιουνίου 2013

Στρατηγοί των.... 900 € !

Πολλά τα επικριτικά σχόλια και οι επιστολές διαμαρτυρίας για τις διαφαινόμενες νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις το 2014. Μόνιμος στόχος ο Υπουργός ΥΕΘΑ κ.Πάνος Παναγιωτόπουλος στον οποίο... καταλογίζουν «αθέτηση υποσχέσεων», αφού πέρυσι τέτοια εποχή άλλα έλεγε...Ο υπουργός πάντως που συναντήθηκε πρόσφατα με τις «θεσμικές» Ενώσεις των Αποστράτων, δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, να αποφευχθούν περαιτέρω μειώσεις, ζητώντας παράλληλα την συνεργασία των Ενώσεων.....>>  Είναι δύσκολη η συνεργασία τώρα πια, αφού είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι τον τελευταίο χρόνο η μεγάλη κοινωνική ομάδα των Στρατιωτικών Συνταξιούχων, με την τεράστια προσφορά στην πατρίδα «φτωχοποιήθηκε», έχασε την αξιοπρέπειά της και το φαινόμενο των «Στρατηγών των 900 €» δεν απέχει πια πολύ από την πραγματικότητα [!]

ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ....ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ!

Και μετά;;; Φταίει η κακιά η ώρα !!! 

Απαράδεκτος πατέρας, σε ρόλο εκπαιδευτή αυτοκινήτου, δίνει ρεσιτάλ....οδηγικής διαπαιδαγώγησης σε ένα πιτσιρικά, πιθανότατα τον γιό του.....>> Αφιερωμένο σ΄ όλους αυτούς που επιτρέπουν να οδηγούν τα ανήλικα παιδιά τους. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΕΔΩΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...

 

22 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ!


Μεγάλες αυξήσεις έρχονται από την 1η Ιουλίου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ΔΕΗ+7,07% λόγω των αυξήσεων που αναμένεται να επιβληθούν στο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), πρώην τέλος ΑΠΕ.... Σύμφωνα με εισήγηση του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) -θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ-, τριπλασιάζεται το ΕΤΜΕΑΡ, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο έλλειμμα στο λογαριασμό του, από τον οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ). Συγκεκριμένα, ο ΛΑΓΗΕ ζητεί να αυξηθεί το εν λόγω τέλος από 9,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh=1.000kWh) που ισχύει σήμερα, στα 27,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σημειώνεται ότι το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ ανέρχεται σήμερα σε 317 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να φτάσει, το Δεκέμβριο του 2014, στο 1,471 δισ. ευρώ, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.....>> Χαρακτηριστικά, ο ΛΑΓΗΕ στο μηνιαίο δελτίο ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ που δημοσιεύει, υπογραμμίζει: «Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ, που θα πρέπει να καταβάλουν οι καταναλωτές από 1/7/13 μέχρι 31/12/14, για μηδενισμό του ελλείμματος στο τέλος της περιόδου, με βάση τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα, είναι περίπου 27 ευρώ ανά μεγαβατώρα (περίπου τριπλάσιο του ισχύοντος), εφόσον δεν υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις για μείωση του ελλείμματος. Το μέγεθος αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται, εφόσον οι απαιτήσεις πληρωμών προς παραγωγούς ΑΠΕ μεταβάλλονται συγκριτικά με τις προβλέψεις ή εξευρίσκονται πρόσθετοι πόροι του λογαριασμού». Σύμφωνα με υπολογισμούς, για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, που είναι η μέση οικιακή κατανάλωση, το νοικοκυριό, από 18,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα, θα κληθεί να πληρώσει 54,6 ευρώ για την ίδια κατανάλωση, δηλαδή 36 ευρώ παραπάνω. Εάν τελικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας υιοθετήσει το αίτημα του ΛΑΓΗΕ, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού θα αυξηθούν σημαντικά από την 1η Ιουλίου, καθώς αναμένεται και η τρίτη φάση αναπροσαρμογής των τιμών ρεύματος, με βάση το τρίτο μνημόνιο. Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας, είναι οι αυξήσεις στις τιμές ρεύματος να επιβληθούν σε τρεις δόσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2013: Η πρώτη από 1/1, η δεύτερη από 1/5 και η τρίτη από 1/7/2013. Απελευθέρωση Από την 1η Ιουλίου, απελευθερώνονται πλήρως και τα τιμολόγια ρεύματος στη Χαμηλή Τάση, καθώς στη Μέση και Υψηλή Τάση έχουν ήδη απελευθερωθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, από την 1η Ιουλίου, η κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει πλέον στη διαμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, και η ΡΑΕ θα είναι ο μόνος ρυθμιστής. naftemporiki.gr

21 Ιουνίου 2013

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

"Αφήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια και πείτε μας για τις περικοπές" 

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί πλέον η κυβέρνηση. Και ο κίνδυνος αυτή η ισορροπία να διαταραχθεί είναι υπαρκτός κάθε ώρα κάθε μέρα. Η αφορμή μπορεί να δοθεί απ΄ οπουδήποτε όπως φάνηκε με την περίπτωση της ΕΡΤ. Μια υπόθεση στην οποία δεν δόθηκε η ανάλογη σημασία. Που υποτιμήθηκε η σημασία της και οι αντιδράσεις που θα προκαλούσε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων,ο οποίος βρίσκεται εντός των κυβερνητικών σχεδιων για “εξορθολογισμό”. Και οι αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν επίσης έχουν υποτιμηθεί. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ η οποία ζητά εξηγήσεις για τον “διπλασιασμό” των περικοπών που έρχονται......>>
 

Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ γράφουν: “Με βάση τις απανωτές «διαρροές», ανακοινώσεις, άρθρα και δράσεις φορέων και προσώπων, που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις πέραν κάθε ορίου οικονομικής ανοχής, επιπρόσθετες μειώσεις στο μισθολόγιο των στρατιωτικών και τις συντάξεις των αποστράτων, που κυοφορεί η κυβέρνηση, είναι αδύνατο να μην σκεφθεί και ο πλέον καλόπιστος ότι «κάποιος δουλεύει κάποιον»! Παράλληλα, αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πως οι φορείς και τα πρόσωπα που φέρονται να συμμετέχουν στην επιτροπή των αποστράτων που θα διαπραγματευθεί η διαπραγματεύεται το νέο μισθολόγιο, με την επιτροπή του ΥΠΕΘΑ, δεν κινούνται ενιαία και ομαδικά, αλλά μεμονωμένα! Δεν κατανοούμε, πως είναι δυνατόν: Ενώ ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν για τις υπερβάλλουσες μειώσεις που μας επιβλήθηκαν χωρίς ντροπή και που επί της ουσίας ακυρώνουν κάθε σκέψη και δικαιολογία για νέες μειώσεις, έρχεται το ΥΠ.ΟΙΚ. και διπλασιάζει τις απαιτήσεις, προφανώς σε μία τακτική, η οποία θα συμψηφίσει τις υπερβάλλουσες μειώσεις και θα διατηρήσει την κυβερνητική απαίτηση για τις νέες μειώσεις ως απαραίτητες και επιβεβλημένες. Η ομάδα συναδέλφων του Σ.Ξ που τεκμηρίωσε τις υπερβάλλουσες μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων, έναντι των στόχων του 4ετούς προγράμματος Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής, αντί να καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αιτιολόγησης νέων περικοπών, φαίνεται να αναλώνεται σε μηρυκαστικές συναντήσεις και στην έκδοση παραπλανητικών και δήθεν ελπιδοφόρων ανακοινώσεων. Ταυτόχρονα ενώ ο Υ.ΕΘ.Α., σύμφωνα με δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος του ΣΑ/ΣΣΑΣ, είναι ενήμερος για τις απαιτήσεις του ΥΠ.ΟΙΚ. και τηρεί «σιγή ασυρμάτου», ζητά από τις τρείς Ε.Α.Α. τα ίδια ως άνω στοιχεία για τις υπερβάλλουσες μειώσεις, με σκοπό να τα μεταφέρει στον ΑΝ.ΥΠ.ΟΙΚ. και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και προθυμοποιείται να τους κλείσει νέο ραντεβού με τον πρωθυπουργό! Τον πρωθυπουργό, ο οποίος: Παρότι ενήμερος για τις υπερβάλλουσες μειώσεις από τη συνάντηση της 11-2-2013 και αφού φόρτωσε τους προέδρους με «δεσμεύσεις», μερικές μέρες αργότερα, «πέρασε» από τη Βουλή την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου με τις νέες μειώσεις σε μισθολόγιο και συντάξεις. Πρόσφατα, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, δήλωσε (χωρίς μέχρι στιγμής διάψευση) ότι ήταν πολιτική του επιλογή το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών, αποκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους προέδρους συνομιλητές του, «ελίτ των αποστράτων». Από τα ανωτέρω, είναι «ηλίου φαεινότερο», ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικοινωνιακά κόλπα για να κερδίσει χρόνο, προφανώς εις βάρος μας. Επίσης είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι έχουν, εκούσια ή ακούσια, παρασυρθεί και φορείς Αποστράτων "θεσμικοί" και μη. Η ΑΝΕΑΕΔ είναι και θα παραμείνει απέναντι σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και καλεί οποιονδήποτε άλλο φορέα των ΕΔ & ΣΑ έχει ανάλογη θέση, σε συστράτευση”. ΠΗΓΗ:

20 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.


Εκδόθηκε Ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων,για τη συνάντηση που είχαν την 13-06-2013 με τον ΥΕΘΑ κ.Πάνο Παναγιωτόπουλο, στα πλαίσια των ενεργειών τους για την μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων των Αποστράτων, για τα έτη 2014 - 2016....>> Ολόκληρη η Ανακοίνωση ΕΔΩ:

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ.


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Χωρ/κής και Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Λάρισας, γνωρίζει στα μέλη του ότι την 02/07/2013, ημέρα Τρίτη και από ώρες 09.00' έως 12.00' θα γίνει στα γραφεία του Συνδέσμου, που βρίσκονται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 28, η πρώτη αιμοδοσία και η έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος του Συνδέσμου μας.....>> Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι,είτε έχουν ειδοποιηθεί είτε όχι, και έχουν την δυνατότητα να αιμοδοτήσουν να προσέλθουν την παραπάνω ημερομηνία και ώρα. Είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η συμμετοχή μας στην αιμοδοσία προκειμένου ο Σύνδεσμός μας να μπορεί να συνδράμει αναξιοπαθούντες και έχοντες ανάγκη συναδέλφους και μέλη των οικογενειών τους. 
Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία μέλη των οικογενειών μας καθώς και φίλοι και λοιποί συγγενείς.

Αναπροσαρμογή τιμής μεριδίου ΒΟΕΑ από το Μ.Τ.Σ.!


Αποκαταστάθηκε η αδικία ως προς το ύψος του ΒΟΕΑ. 

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΟΧΙ  43,75%, 
ΟΠΩΣ  ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

΄Υστερα από την υπ' αριθ΄1407 τ.Β από 10-6-2013 Υπουργική απόφαση, το ποσό του χορηγούμενου από το Μ.Τ.Σ.ΒΟΕΑ,για όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους, από από την 01-09-2010 έως και 31-12-2012,αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι μικρότερο από το μέρισμα του 2011......>> Οι δικαιούχοι από 01-01-2013 και εντεύθεν,δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανωτέρω Υπουργική απόφαση.


19 Ιουνίου 2013

Όλα τα στοιχεία και οι ενδείξεις, δείχνουν επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στελεχών Ε.Δ & Σ.Α.


Εν αναμονή της νέας μας «κλήσης», ως μέλη της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ε.Δ. και διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες άρθρα, αναφορικά με τη ...δυσάρεστη «προοπτική» περαιτέρω μειώσεως των αποδοχών των στελεχών των Ε.Δ. από 1-1-2014 (και κατ’ επέκταση των συνταξίμων αποδοχών των αποστράτων), διαπιστώνουμε την ύπαρξη κάποιων στοιχείων, που δυστυχώς, δικαιώνουν απόλυτα, αυτές τις απόψεις. Σύμφωνα λοιπόν με... την εγκύκλιο του ΥΠ.ΟΙΚ που κοινοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του και μπορείτε να την μελετήσετε παρακάτω, θεσπίζονται ανώτατα όρια Π/Υ έτους 2014. Η σελ. 2 (παραπάνω φωτό) τα μνημονεύει ανά υπουργείο. Τα εξοπλιστικά είναι 583 από 750 το 2013 και ο Π/Υ (λειτουργικός χωρίς εξοπλιστικά) είναι 2.373 δισ. από 2.610 το 2013. Από που θα κοπεί λοιπόν η διαφορά? Στη σελ. 3 επίσης, γράφει ότι η κατανομή σε επί μέρους κατηγορίες για κάθε υπουργείο θα σταλεί ηλεκτρονικά στον προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών του κάθε Υπουργείου. Στο ΥΠΕΘΑ απεστάλη στο Δ/ΓΔΟΣΥ/ ΔΟΙ, ο οποίος έχει τις κατανομές ανά κατηγορία, αλλά από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από εκεί και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τηρείται «σιγή ασυρμάτου». Τέλος στη σελ. 4 παρ. 1.1. γράφει ότι για τις αποδοχές θα ληφθούν υπόψη οι ψηφισθέντες Ν.4024/11 και Ν.4093/12, άρα τα 88 για τους ε.ε. και τα 162 για τους ε.α. είναι δεδομένα τουλάχιστον, ως η ελάχιστη περικοπή......>> Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών εδώ:
ΠΗΓΗ:(apofoitoissas.gr – Ι. Αντωνιάδης, Πρόεδρος Συνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ.)

18 Ιουνίου 2013

Προκαταβολή του 50% της σύνταξης από το Δημόσιο.


Προκαταβολή σύνταξης ίσης με το 50% ή το 60% (αν πρόκειται για αναπηρία) των βασικών αποδοχών των υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιουνίου και εφεξής θα χορηγεί το Δημόσιο, με τις πρώτες πληρωμές να έρχονται στο τέλος Ιουνίου για περισσότερους από 20.000 δικαιούχους. Το μέτρο που προβλέπεται στο νόμο 4151/13 και τίθεται.....>> σε ισχύ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα, που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου, αφορά όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης αλλά περιμένουν στην ουρά για να βγει η σύνταξή τους, καθώς και όσους έχουν πάρει τρίμηνες αποδοχές ή αναλογία τους από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 30 Μαίου. Εντός έξι μηνών από τη χορήγηση της προκαταβολής, θα πρέπει να έχει βγει η κανονική σύνταξη
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Χορήγηση συμπληρωματικών βεβαιώσεων αποδοχών έτους 2012 για τους ε.ε. της ΕΛ.ΑΣ.


Χθες το βράδυ έφτασε σε όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. η υπ’ αριθμ. 1543Α/ 13/899735 διαταγή της διεύθυνσης Χρηματικού του Α.Ε.Α. σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Αττικής, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω, αφού υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για θέμα που ήρθε στην επιφάνεια μέσω επιστολής αναγνώστη στο bloko.gr και δικής μας "προσφυγής" στο αρχηγείο για διευκρινίσεις. 
ΘΕΜΑ:"Χορήγηση συμπληρωματικών βεβαιώσεων αποδοχών έτους 2012 για φορολογική χρήση, εξαιτίας αναδρομικής μείωσης αποδοχών αστυνομικού προσωπικού Με την υπ’ αριθμ. 1543Α/13/899735 διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού δίνει διευκρινήσεις αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος.....>> Ειδικότερα ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι για το Αστυνομικό Προσωπικό για το οποίο έχει καταβάλλει (εμείς το έχουμε καταβάλλει) το ως άνω οφειλόμενο ποσό (σε 3 δόσεις έγινε η καταβολή ,με τις μισθοδοσίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου) η Διεύθυνση Διαχείρισης Προσωπικού θα εκδώσει και θα αποστείλει προσεχώς συμπληρωματικές βεβαιώσεις αποδοχών. Για το λοιπό αστυνομικό προσωπικό στο οποίο παρακρατούνται ακόμη δόσεις θα εκδοθούν βεβαιώσεις όταν εξοφληθούν οι δόσεις. 
Σημειώνουμε ότι: Οι συνάδελφοι μόλις πάρουν την βεβαίωση πρέπει να ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες. Έτσι πριν από την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης θα δηλώσουν ΣΕ ΑΥΤΗ ως ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ από μισθωτές υπηρεσίες το ποσό (καθαρό ποσό αρχικής βεβαίωσης ΜΕΙΟΝ ΤΟ καθαρό ποσό τελευταίας βεβαίωσης),ενώ οι φόροι θα δηλωθούν όπως αυτοί αναγράφονται στις αρχικές βεβαιώσεις που έχουμε πάρει. Όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη καταθέσει τη φορολογική τους δήλωση μετά την παραλαβή της ανωτέρω βεβαίωσης θα προβούν σε συμπληρωματική δήλωση. Σημείωση: όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να ενεργήσουν καθ'αυτό τον τρόπο για να μην φορολογηθούν επιπλέον για ποσά που έχουν επιστραφεί.(το σύνολο των 3 δόσεων που επεστράφησαν από εμάς-αναδρομικές κρατήσεις από 01/08/2013 )". Υπογράφεται από τον πρόεδρο ΜΠΟΖΙΑΡΗ ΘΩΜΑ και τον γενικό γραμματέα ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΗΓΗ:

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις.

Στις 25 Ιουνίου θα ανακοινωθεί ο χρόνος παράτασης των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη πως θα παρασχεθεί μια και μόνον παράταση για την υποβολή του Ε1. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις εφοριακών, λογιστών και στελεχών του .....>> Yπουργείου Οικονομικών, η υποβολή των δηλώσεων θα παραταθεί για τα τέλη Αυγούστου. Αυτό διότι εκτιμάται ότι οι περισσότερες δηλώσεις θα συσσωρευθούν στο τέλος της προθεσμίας (30 Ιουνίου) κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε παράταση των προθεσμιών λόγω αντοχών του συστήματος στη υποδοχή των δηλώσεων. ΠΗΓΗ:

Ωράριο Εξωτερικών Ιατρείων 404 Γ.Σ.Ν.Λάρισας, για εν ενεργεία και εν αποστρατεία μέλη- Ωράριο Υποκαταστήματος Στρατιωτικού Φαρμακείου.

Ωράριο λειτουργίας του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας,για αποστράτους και εν ενεργεία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το ωράριο.....>> λειτουργίας του Υποκαταστήματος Στρατιωτικού Φαρμακείου Λάρισας. 

17 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ 1-1-2014!

Δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου (και όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό) έρχεται από την 1/1/2014 ενώ επισπεύδεται κατά 1 εξάμηνο (δηλ από τον Ιούνιο – Ιούλιο του '14 και όχι από την 1/1/2015) η περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζονται με βάση τις ετήσιες εισφορές των «εν ενεργεία». Τη διπλή ανατροπή προμηνύει το τελεσίγραφο που παρέδωσε τεχνικό κλιμάκιο της τρόϊκας στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση η οποία έγινε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών των Ταμείων (και δεν ανακοινώθηκε). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόϊκας:......>>  
- Ανακοίνωσαν ότι στις 31/12/2013 «τελειώνουν» τα χρήματα για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας και του κλάδου προνοίας του ΤΑΥΤΕΚΩ και όσα εφάπαξ δεν θα έχουν πληρωθεί έως τότε από την επιχορήγηση του Δημοσίου, στο πλαίσιο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και τα νέα εφάπαξ «θα υπολογίζονται με βάση τα έσοδα από τις ετήσιες εισφορές». Με δεδομένο ότι το επόμενο έτος θα παραμένουν απλήρωτα 35.000 εφάπαξ και το Ταμείο Πρόνοιας θα πρέπει να καταβάλλει άλλα 20.000 εφάπαξ σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2014, το εφάπαξ με βάση τα υπολογιζόμενα έσοδα των 320 εκατ ευρώ από εισφορές θα πέσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου, στο συμβολικό ποσό των...5.300 ευρώ από τις 30.000 – 40.000 όπου έχουν φτάσει μετά τις αλεπάλληλες μειώσεις, έως 38,20o/o. 
- Ζήτησαν να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις νωρίτερα και, κατ΄ αντιστοιχία, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές των εν ενεργεία, «εφόσον δεν μπορούν να δημιουργηθούν ατομικές μερίδες για το σύνολο του εργασιακού βίου όλων των ασφαλισμένων». Οι μειώσεις (περί το 20o/o – 30o/o, σύμφωνα με εκτιμήσεις) δεν θα αφορούν μόνο τους νέους συνταξιοδοτούμενους, αλλά, και τους ήδη συνταξιούχους καθώς τα ποσά των επικουρικών θα πρέπει να επανυπολογιστούν με γνώμονα το «συντελεστή βιωσιμότητας» του κάθε Ταμείου – ΝΠΔΔ. ΠΗΓΗ:

Αλβανοί δραπέτες φυλακών & UCKάδες εκτέλεσααν 37χρονο Αστυνομικό στο Δίστομο!

Ήταν 2.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πέντε άγνωστοι προσπαθούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο στην περιοχή Διστόμου. Έγιναν αντιληπτοί και αμέσως έφτασαν στο σημείο ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς και ένα συμβατικό της ασφάλειας με τρεις άντρες. Πέντε εναντίον πέντε. Οι 5 δράστες έβγαλαν τα καλάσνικοφ και ακινητοποίησαν όλους τους αστυνομικούς. Τους πήραν τα όπλα. Ένας από τους αστυνομικούς προσπάθησε να τραβήξει όπλο. Τον σκότωσαν εν ψυχρώ και έφυγαν. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και.....>> η σύζυγός του ήταν για τρίτη φορά έγκυος... Πρόκειται για πέντε από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που αλωνίζουν στην Στερεά Ελλάδα χωρίς να μπορεί η αστυνομία (ακόμη) να τους συλλάβει. Κλέβουν το ένα αυτοκίνητο μετά το άλλο, μετακινούνται από χωριό σε χωριό, σπέρνουν τον τρόμο και παραμένουν ασύλληπτοι. Όλα αυτά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες..Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται...όπως και ο τρόμος των πολιτών της περιοχής μας και ιδιαίτερα των μικρών χωριών Αν σκεφτεί κανείς οτι πέντε άτομα φέρνουν τούμπα όλη την κεντρική Ελλάδα για μήνες ...Φανταστείτε ομάδες των 5 ατόμων να σπέρνουν τον πανικό σε όλη την Ελληνική Επικράτεια! 

16 Ιουνίου 2013

Άη Βασίλης και ...λαμόγια!!

Αρχές Ιανουαρίου ο Αη Βασίλης πετάει με αεροπλάνο πάνω από την Ευρώπη και μοιράζει παντού ΛΑΜΟΓΙΑ για το 2013. Περνάει πάνω από την Γερμανία......>> 
- Πόσους ρίχνουμε εδώ; τον ρωτάει ο πιλότος; 
 - Ρίξε 500, του απαντάει ο ''Άγιος''.

 Περνάει πάνω από την Γαλλία... 
- Πόσους ρίχνουμε εδώ; 
- Ρίξε 1000, του λέει.

Περνάει πάνω από την Ιταλία... 
- Πόσους ρίχνουμε εδώ; 
- Ρίξε 2000.

Περνάει πάνω από την Ελλάδα... 
- Πόσους ρίχνουμε εδώ;
 - Πλάκα μου κάνεις ρε; Απ' εδώ φορτώνουμε, το ξέχασες;

Οι Ενώσεις Αποστράτων συνεχίζουν τον αγώνα για άρση των αδικιών....

Οι Ενώσεις Αποστράτων δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα για άρση των αδικιών που υπέστησαν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Έχουν σαφώς και επανειλημμένως διατυμπανίσει ότι ο αγώνας συνεχίζεται με πολλές μορφές......>> όπως:

14 Ιουνίου 2013

MONAΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟ 1963 ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (VIDEO)!


Δείτε ένα μοναδικό ντοκουμέντο από προσκύνημα στο Άγιον Όρος τον Αύγουστο του 1963, επί τη συμπληρώσει 1000 χρόνων από την ίδρυση της Μοναστικής Πολιτείας στο Όρος Άθως (963-1963).......>> Κινηματογραφήθηκε το 1963 και ψηφιοποιήθηκε το 2013 από το γιατρό Μανώλη Αρ. Χριστουλακη. 

13 Ιουνίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.

Εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της ομογένειας Κωνσταντινουπόλεως,όπως πάντα για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.....>> Για ανάγνωση πατήστε εδώ:

HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ Κ.Ε.Π.- ΟΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ Η/Υ ΣΑΣ!


Τα 102 πιστοποιητικά, Βεβαιώσεις και άλλα Δημόσια έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε 
από τον υπολογιστή του σπιτιού σας. 

Ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη Δημόσια Διοίκηση οι πολίτες για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών κλπ. 'Ετσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουν αίτηση, είτε για να παραλάβουν έγγραφο.Για να χρησιμοποιηθούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, πρέπει πρώτα να γίνει εγγραφή χρήστη και τη συνέχεια πιαστοποίηση από το Κ.Ε.Π. Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική......>> σελίδα   κλικ εδώ:

12 Ιουνίου 2013

Διάσημοι ξένοι επιστήμονες για την Ελληνική Γλώσσα.


Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών. Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει: 

«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.» Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.» Ο Γάλλος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Κάρολος Φωριέλ είπε: «Η Ελληνική έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.» Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και επικεφαλής του TLG δήλωσε «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο......>> θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.» Theodore F. Brunner (Ιδρυτής του TLG και διευθυντής του µέχρι το 1997) «Σε όποιον απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατοµµύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής, απαντούµε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων µας και η επαφή µε αυτούς θα ßελτιώσει τον πολιτισµό µας.» Η τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Έλεν Κέλλερ είχε πει «Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.» Ιωάννης Γκαίτε (Ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας, 1749-1832) «Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώµης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε άστρο λαµπερό µέσα στη νύχτα.» Διάλογος του Γκαίτε µε τους µαθητές του: -Δάσκαλε τι να διαßάσουµε για να γίνουµε σοφοί όπως εσύ; -Τους Έλληνες κλασικούς. -Και όταν τελειώσουµε τους Έλληνες κλασικούς τι να διαßάσουµε; -Πάλι τους Έλληνες κλασικούς. Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Ο επιφανέστερος άνδρας της αρχαίας Ρώµης, 106-43 π.Χ.) «Εάν οι θεοί µιλούν, τότε σίγουρα χρησιµοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.» Χάµφρι Κίτο (Άγγλος καθηγητής στο πανεπιστήµιο του Μπρίστολ, 1968) «Είναι στη φύση της Ελληνικής γλώσσας να είναι καθαρή, ακριßής και περίπλοκη. Η ασάφεια και η έλλειψη άµεσης ενοράσεως που χαρακτηρίζει µερικές φορές τα Αγγλικά και τα Γερµανικά, είναι εντελώς ξένες προς την Ελληνική γλώσσα.» Ιρίνα Κοßάλεßα (Σύγχρονη Ρωσίδα καθηγήτρια στο πανεπιστήµιο Λοµονόσοφ, 1995) «Η Ελληνική γλώσσα είναι όµορφη σαν τον ουρανό µε τα άστρα.» R. H. Robins (Σύγχρονος Άγγλος γλωσσολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήµιου του Λονδίνου) «Φυσικά δεν είναι µόνο στη γλωσσολογία όπου οι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι για την Ευρώπη. Στο σύνολό της η πνευµατική ζωή της Ευρώπης ανάγεται στο έργο των Ελλήνων στοχαστών. Ακόµα και σήµερα επιστρέφουµε αδιάκοπα στην Ελληνική κληρονοµιά για να ßρούµε ερεθίσµατα και ενθάρρυνση.» Φρειδερίκος Σαγκρέδο (Βάσκος καθηγητής γλωσσολογίας – Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδηµίας της Βασκονίας) «Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη κληρονοµιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες, και επιµένω όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς.» «Η αρχαία Ελληνική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη γλώσσα όλων των Ευρωπαίων, ειδικά των καλλιεργηµένων ατόµων.» «Η Ελληνική γλώσσα είναι από ουσία θεϊκή.» Ερρίκος Σλίµαν (Διάσηµος ερασιτέχνης αρχαιολόγος, 1822-1890) «Επιθυµούσα πάντα µε πάθος να µάθω Ελληνικά. Δεν το είχα κάνει γιατί φοßόµουν πως η ßαθειά γοητεία αυτής της υπέροχης γλώσσας θα µε απορροφούσε τόσο πολύ που θα µε αποµάκρυνε από τις άλλες µου δραστηριότητες.» (Ο Σλίµαν µίλαγε άψογα 18 γλώσσες. Για 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα άλλο από το να µελετάει τα 2 έπη του Οµήρου). Γεώργιος Μπερνάρ Σο (Μεγάλος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, 1856-1950) «Αν στη ßιßλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε µένετε σε ένα σπίτι δίχως φως.» Τζέιµς Τζόις (Διάσηµος Ιρλανδός συγγραφέας, 1882-1941) «Σχεδόν φοßάµαι να αγγίξω την Οδύσσεια, τόσο καταπιεστικά αφόρητη είναι η οµορφιά.» Ίµπν Χαλντούν (Ο µεγαλύτερος Άραßας ιστορικός) «Που είναι η γραµµατεία των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων; Όλη η ανθρωπότητα έχει κληρονοµήσει την γραµµατεία των Ελλήνων µόνον.» Will Durant (Αµερικανός ιστορικός και φιλόσοφος, καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Columbia) «Το αλφάßητον µας προήλθε εξ Ελλάδος δια της Κύµης και της Ρώµης. Η Γλώσσα µας ßρίθει Ελληνικών λέξεων. Η επιστήµη µας σφυρηλάτησε µίαν διεθνή γλώσσα διά των Ελληνικών όρων. Η γραµµατική µας και η ρητορική µας, ακόµα και η στίξης και η διαίρεσης εις παραγράφους… είναι Ελληνικές εφευρέσεις. Τα λογοτεχνικά µας είδη είναι Ελληνικά – το λυρικόν, η ωδή, το ειδύλλιον, το µυθιστόρηµα, η πραγµατεία, η προσφώνησις, η ßιογραφία, η ιστορία και προ πάντων το όραµα. Και όλες σχεδόν αυτές οι λέξεις είναι Ελληνικές.» Ζακλίν Ντε Ροµιγί (Σύγχρονη Γαλλίδα Ακαδηµαϊκός και συγγραφεύς) «Η αρχαία Ελλάδα µας προσφέρει µια γλώσσα, για την οποία θα πω ότι είναι οικουµενική.» Ολος ο κόσµος πρέπει να µάθει Ελληνικά, επειδή η Ελληνική γλώσσα µας ßοηθάει πρώτα από όλα να καταλάßουµε την δική µας γλώσσα.» Μπρούνο Σνελ (Διαπρεπής καθηγητής του Πανεπιστηµίου του Αµßούργου) «Η Ελληνική γλώσσα είναι το παρελθόν των Ευρωπαίων.» Φραγκίσκος Λιγκόρα (Σύγχρονος Ιταλός καθηγητής Πανεπιστηµίου και Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδηµίας προς διάδοσιν του πολιτισµού) «Έλληνες να είστε περήφανοι που µιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και µητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην την παραµελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που µας έχουν αποµείνει και ταυτόχρονα το διαßατήριό σας για τον παγκόσµιο πολιτισµό.» Ο. Βαντρούσκα (Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήµιο της Βιέννης) «Για έναν Ιάπωνα ή Τούρκο, όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες δεν φαίνονται ως ξεχωριστές, αλλά ως διάλεκτοι µιας και της αυτήςγλώσσας, της Ελληνικής.» Peter Jones (Διδάκτωρ – καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης ο οποίος συνέταξε µαθήµατα αρχαίων Ελληνικών προς το αναγνωστικό κοινό, για δηµοσίευση στην εφηµερίδα «Daily Telegraph») «Οι Έλληνες της Αθήνας του 5ου και του 4ου αιώνος είχαν φθάσει την γλώσσα σε τέτοιο σηµείο, ώστε µε αυτήν να εξερευνούν ιδέες όπως η δηµοκρατία και οι απαρχές του σύµπαντος, έννοιες όπως το θείο και το δίκαιο. Είναι µιά θαυµάσια και εξαιρετική γλώσσα.» Ντε Γρόοτ (Ολλανδός καθηγητής Οµηρικών κειµένων στο πανεπιστήµιο του Μοντρεάλ) «Η Ελληνική γλώσσα έχει συνέχεια και σε µαθαίνει να είσαι αδέσποτος και να έχεις µιά δόξα, δηλαδή µιά γνώµη. Στην γλώσσα αυτή δεν υπάρχει ορθοδοξία. Έτσι ακόµη και αν το εκπαιδευτικό σύστηµα θέλει ανθρώπους νοµοταγείς – σε ένα καλούπι – το πνεύµα των αρχαίων κειµένων και η γλώσσα σε µαθαίνουν να είσαι αφεντικό.» Gilbert Murray (Καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης) «Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι µιά σκέψη µπορεί να διατυπωθεί µε άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και ßαρειά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερµανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειοτέρων ανθρώπων.» Max Von Laye (Βραßείον Νόµπελ Φυσικής) «Οφείλω χάριτας στην θεία πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά, που µε ßοήθησαν να διεισδύσω ßαθύτερα στο νόηµα των θετικών επιστηµών.» E, Norden (Μεγάλος Γερµανός φιλόλογος) «Εκτός από την Κινεζική και την Ιαπωνική, όλες οι άλλες γλώσσες διαµορφώθηκαν κάτω από την επίδραση της Ελληνικής, από την οποία πήραν, εκτός από πλήθος λέξεων, τους κανόνες και την γραµµατική.» Martin Heidegger (Γερµανός φιλόσοφος, απο τους κυριότερους εκπροσώπους του υπαρξισµού του 20ου αιώνος) «Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ανήκει στα πρότυπα, µέσα από τα οποία προßάλλουν οι πνευµατικές δυνάµεις της δηµιουργικής µεγαλοφυΐας, διότι αναφορικά προς τις δυνατότητες που παρέχει στην σκέψη, είναι η πιό ισχυρή και συνάµα η πιό πνευµατώδης από όλες τις γλώσσες του κόσµου.» David Crystal (Γνωστός Άγγλος καθηγητής, συγγραφεύς της εγκυκλοπαίδειας του Cambridge για την Αγγλική) «Είναι εκπληκτικό να ßλέπεις πόσο στηριζόµαστε ακόµη στην Ελληνική, για να µιλήσουµε για οντότητες και γεγονότα που ßρίσκονται στην καρδιά της σύγχρονης ζωής.» Μάικλ Βέντρις (Ο άνθρωπος που αποκρυπτογράφησε την Γραµµική γραφή Β’) «Η αρχαία Ελληνική Γλώσσα ήταν και είναι ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεοτέρων γλωσσών.» R.H. Robins (Γλωσσολόγος και συγγραφεύς) «Ο Ελληνικός θρίαµßος στον πνευµατικό πολιτισµό είναι ότι έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς τοµείς [...]. Τα επιτεύγµατά τους στον τοµέα της γλωσσολογίας όπου ήταν εξαιρετικά δυνατοί, δηλαδή στην θεωρία της γραµµατικής και στην γραµµατική περιγραφή της γλώσσας, είναι τόσο ισχυρά, ώστε να αξίζει να µελετηθούν και να αντέχουν στην κριτική. Επίσης είναι τέτοια που να εµπνέουν την ευγνωµοσύνη και τον θαυµασµό µας.» Luis José Navarro (Αντιπρόεδρος στο εκπαιδευτικό πρόγραµµα «Ευρωκλάσσικα» της Ε.Ε.) «Η Ελληνική γλώσσα για µένα είναι σαν κοσµογονία. Δεν είναι απλώς µιά γλώσσα…» Juan Jose Puhana Arza (Βάσκος Ελληνιστής και πολιτικός) « Οφείλουµε να διακηρύξουµε ότι δεν έχει υπάρξει στον κόσµο µία γλώσσα η οποία να δύναται να συγκριθεί µε την κλασσική Ελληνική.» D’Eichtal (Γάλλος συγγραφεύς) «Η Ελληνική γλώσσα είναι µία γλώσσα η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, όλες τις προϋποθέσεις µιας γλώσσης διεθνούς… εγγίζει αυτές τις ίδιες τις απαρχές του πολιτισµού… η οποία όχι µόνον δεν υπήρξε ξένη προς ουδεµία από τις µεγάλες εκδηλώσεις του ανθρωπίνου πνεύµατος, στην θρησκεία, στην πολιτική, στα γράµµατα, στις τέχνες, στις επιστήµες, αλλά υπήρξε και το πρώτο εργαλείο, – προς ανίχνευση όλων αυτών – τρόπον τινά η µήτρα… Γλώσσα λογική και συγχρόνως ευφωνική, ανάµεσα σε όλες τις άλλες…» Ζακ Λανγκ (Γάλλος Υπουργός Παιδείας

11 Ιουνίου 2013

Η ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΛΗ....



Μετακινήστε το ποντίκι πάνω από τους 24 σπονδύλους στην ανθρώπινη σπονδυλική στήλη! Μια συναρπαστική επίδειξη του πώς η σπονδυλική μας στήλη επηρεάζει......>> το σώμα μας. Μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από τα οστά πίσω και να δούμε τα μέρη που επηρεάζονται! ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

Απογραφή ασφαλισμένων συνταξιούχων Δημοσίου ΟΠΑΔ και έμμεσων μελών τους μέσω ΚΕΠ.


Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΟΠΑΔ,από την 1η Ιουνίου 2013 και έως την 31η Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η Απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω Κ.Ε.Π. Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά τους συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ καθώς και τα έμμεσα μέλη τους. Υπόχρεοι Απογραφής είναι όλοι οι συνταξιούχοι....>>
καθώς και τα έμμεσα μέλη τους, ασχέτως αν τα βιβλιάριά τους φέρουν ενεργό θεώρηση (ακόμα κι όσα φέρουν θεώρηση “εφ' όρου ζωής” ή “για πέντε χρόνια”). 
Για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας ο ασφαλισμένος προσέρχεται αυτοπροσώπως - ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου - στα ΚΕΠ έχοντας μαζί του: 
1].Το βιβλιάριο ασθενείας 
2].Την αστυνομική του ταυτότητα 
3].Ένα εκκαθαριστικό σημείωμα συντάξεως του ΓΛΚ, οποιουδήποτε τριμήνου του τρέχοντος έτους
4].Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου θα φαίνεται ο διεθνής αρισμός τραπεζικού λογαριαμού (IBAN), στον οποίο ο ασφαλισμένος είναι πρώτος δικαιούχος. 
5].ΑΜΚΑ
Εάν ο ασφαλισμένος αιτείται τη Θεώρηση-Απογραφή εμμέσως ασφαλισμένου μέλους επιδεικνύει: 
1].Το βιβλιάριο ασθενείας του έμμεσου μέλους.
2].Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του έμμεσου μέλους. Στις περιπτώσεις Θεώρησης – Απογραφής εμμέσων μελών υποβάλλονται επίσης τα κάτωθι δικαιολογητικά, ανά περίτπωση: 
Α' Εάν πρόκειται για σύζυγο ή άνεργο τέκνο (18-24 ετών):
1].Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/86 συμπληρωμένη από τον άμεσα ασφαλισμένο, ότι ο/η σύζυγος δεν έχει ίδιο δικαίωμα περίθαλψης σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο και ότι δεν εργάζεται.
2].Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1 ή εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ από όπου προκύπτει ότι το αναφερόμενο άτομο είναι προστατευόμενο μέλος ή σε περίπτωση που υποβάλλει φορολογική δήλωση αντίγραφο αυτής από όπου προκύπτει ότι δεν υπάρχει εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες που να δημιουργεί δικαίωμα ασφάλισης σε άλλο φορέα. 
Β' Εάν πρόκειται για τέκνο έως 18 ετών δεν απαιτείται υποβολή κανενός εγγράφου. 
3]. Εάν πρόκειται για τέκνο 24-26 ετών το οποίο σπουδάζει υποβάλλονται τα δικαιολογητικά, όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο Α' και επιπλέον τη βεβαίωση σπουδών από το οικείο Τμήμα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. 
4].Βιβλιάριο νοσηλείας. 
5].ΑΜΚΑ
-   Κάθε άλλη περίπτωση παραπέμπεται στην οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία του ΟΠΑΔ.