31 Μαρτίου 2014

ΣΟΚ: το Γενικό Λογιστήριο ομολογεί νέο "κούρεμα" συντάξεων!!



Τελικώς δεν θα αποφευχθεί το νέο "κούρεμα" των συντάξεων. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους η οποία συνοδεύει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Τα ποσά που αναγράφεται ότι θα "εξοικονομηθούν" είναι πολύ μεγάλα. Δείτε ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με νέα μείωση αποδοχών και μάλιστα πολύ σύντομα. 
Το κούρεμα αφορά αυτή τη φορά τις επικουρικές συντάξεις που χορηγούνται μέσα από το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) αλλά και Ταμείο Επικουρικής ΑΣφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ). Γι' αυτα τα δύο ταμεία, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι θα .....>>
υπάρξει εξοικονόμηση δαπάνης λόγω αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων. "Το επισπεύδον υπουργείο εκτιμά την εξοικονόμηση αυτή σε 335 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από το 2015 ενώ για το έτος 2014, η εξοικονόμηση περιορίζεται σε 169 εκατ. ευρώ.
Το ποσό είναι πολύ μεγάλο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η δαπάνη για τις επικουρικές συντάξες συνολικά, διαμορφώνεται περίπου στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Πρακτικά, για να εξασφαλιστεί ένα τόσο μεγάλο ποσό, θα πρέπει το κούρεμα να ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 8-9%. 
Το Γενικό Λογιστήριο αποδίδει την εξοικονόμηση στον νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων ο οποίος θα ισχύσει από την 01/07/2014. Ουσιαστικά, με το νέο σύστημα, θα λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές που έχει καταβάλλει ο ασφαλισμένος προκειμένου να υπολογιστεί το ποσό που θα παίρνει. Εννοείται ότι για να εξοικονομηθούν τόσα χρήματα, θα πρέπει να υπάρξει περικοπή συντάξεων και για τους υφιστάμενους συνταξιούχους. 
Μάλιστα, το ζήτημα "μειώσεις" δεν φαίνεται να κλείνει εδώ. Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΓΛΚ, ο ΟΑΕΔ χάνει 500 εκατ. ευρώ από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ετήσια βάση ενώ επιπλέον 100 εκατ. ευρώ χάνει το ΙΚΑ. 
Ποιος θα πληρώσει για να καλυφθεί αυτή η τρύπα; Από την εμπειρία με τα επικουρικά -τα οποία σημειωτέτον χάνουν περίπου 180 εκατ. ευρώ λόγω της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων- μπορούμε να καταλάβουμε.  ΠΗΓΗ:

7 σχόλια:

  1. Κυριοι μαυριστε τους τον μαιο για να το καταλαβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πονηρος ο Σαμαρας.Ξυπνιος,υπεροχος,ψευτης,κλεφτης και αμαρτωλος.Που βασιζεσαι ρε αντωνακη και συνεχιζεις;Η μηπως δεν θελεις να συνεχισεις και τα κανεις αυτα για νσ τους ξεπληρωσεις που σεκαναν Πρωθυπουργο,τρομαρα σου.Καλα Αντωνακη,τεραστιε,θα τα πουμε συντομα.Να ξερεις πως ο κοσμος υποφερει και δεν ειναι ολοι ουτε Αγροτες ουτε ΔΕΗτζιδες,που ειναι η νεα αρχουσα ταξη.ΑΝΤΕ ΚΛΗΝΥΚΤΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοι ειναι πληρωμενοι δολοφονοι ξενων συμφεροντων εμεις ας τους πυροβολησουμε με την ψηφο μας στις εκλογες να ειστε συγουροι οτι θα πονεσουν πολλυ--παρα πολλυ --π-α-κομοτηνη

      Διαγραφή
  3. κ.Αποστολε καλημερα.Υπαρχει κατι νεωτερο για την αποφαση του ΣτΕ;Ισχυει αυτο που ειχατε αναρτησει οτι δηλ.με την μισθοδοσια ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 θα εχουμε επαναφορα του Β.Μ.στα προ του ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 επιπεδα,ασχετα αν το κερδος οπως ξερουμε θα ειναι μονο 50 ευρω;ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για την απόφαση του Σ.τ.Ε.
      Ισχύει αυτό που ανήρτησα. Για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει θα γίνει ενημέρωση.

      Διαγραφή
  4. Ο Σαμαρας δηλωσε χθες πως δεν θα εχουμε αλλες περικοπες σε μισθους και συνταξεις.Ομως η αυξηση στη ΔΕΗ,η περικοπη στο ΤΕΑΠΑΣΑ τον Ιουλιο,ο φορος που θα προκυψει με τις νεες φορολογικες δηλωσεις,η ειδικη εισφορα αλληλεγγυης επι του φορολογητεου ποσου,ο ενιαιος φορος ακινητων,η επιπλεον κρατηση φορου τον μηνα για μηδενικο φορο του χρονου,ειδατε επιτυχια;,το ενα ευρω ανα συνταγη,ΤΙ ΕΙΝΑΙ;Δεν ειναι ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ;Αυτα κ.Αποστολε και συγγνωμη αν ξεχασα κατι.Α,παρελειψα τις αυξησεις στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ,στα συνεργεια,στην βενζινη,στα φαρμακα,την πληρωμη στους γιατρους,την ελλειψη γιατρων.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΩ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ.ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΑΛΛΟ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι έμμεσες μειώσεις αυτές αγαπητέ συνάδελφε και δεν πιάνονται(;)...
    Καλά πάμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.