17 Ιουλίου 2014

ΔΗΜ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πάρουν τα λεφτά οι Απόστρατοι...

Δεν χάνεται το δικαίωμα, λόγω παρέλευσης της διετίας, των εν ενεργεία αξιωματικών αλλά και των αποστράτων, να πάρουν πίσω τα χρήματα που παρανόμως τους έκοψε το υπουργείο Οικονομικών. 
Θα εφαρμοστούν πλήρως οι σχετικές αποφάσεις (2192/2014 έως 2196/2014) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίνονται αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου 4093/2012 για το κούρεμα των αποδοχών των ένστολων....>>
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικοινώνησε με το Υπουργείο Οικονομικών και πήρε την παραπάνω διαβεβαίωση. 
Εξάλλου ο κ. Αβραμόπουλος έχει αναφέρει πολλές φορές στους Αξιωματικούς ότι η πολιτεία ενδιαφέρεται, σέβεται το έργο τους και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών που τους έχει γίνει.- 

15 σχόλια:

  1. Ενταξει κ.Αβραμοπουλε,αλλα ποτε και πως.Εδω τιθεται θεμα επιβιωσης πλεον,για τους εν ενεργεια και τους αποστρατους.Μηπως,κ.Αποστολε,πρεπει οι Ενωσεις Αποστρατων αλλα και εσεις με την αμεσοτητα σας,να μας ενημερωσετε αν πρεπει να κανουμε καποια ενεργεια,αγωγη,αιτηση προσωπικη,προς το Ελεγκτικο Συνεδριο,για αμετακλητη μη παραγραφη των αναδρομικων,γιατι μπορει ο κ. Αβραμοπουλος να δηλωνει και διαβεβαιωνει πως δεν υπαρχει ζητημα παραγραφης,αλλα η μεχρι τωρα συμπεριφορα της κυβερνησης δεν μας αφηνει περιθωρεια να την πιστεψουμε,το αντιθετο μαλιστα.Αφου ηταν αυτη που μας εκλεψε τα λεφτα,χωρις αιδω.Δεν μας υπολογισε καθολου,ουτε εμας,αλλα πολυ περισσοτερο τα παιδια μας.Αν εχετε καποια πληροφορηση,παρακαλω να μας ενημερωσετε,γιατι μεσα στο καλοκαιρι ολα λειτουργουν υποτονικα και φοβαμαι μηπως μας πιασουν στον υπνο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Οπως μας ενημέρωσε το Νομικό Τμήμα της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α),δεν τίθεται για μας θέμα αγωγής προς το παρόν.
      Η λεγόμενη παραγραφή που φημολογείται από ορισμένους κύκλους και η οποία,όπως ισχυρίζονται, λήγει την 31-07-2014, δεν ισχύει...
      Η πραγματική προθεσμία παραγραφής λήγει την 31-12-2014.
      Το όλο θέμα έχει ανακαινηθεί από τον Στρατό και την Αεροπορία,όπου υπάρχει μεταξύ τους και διάσταση απόψεων πάνω σ΄αυτό το θέμα!
      Οι της Αεροπορίας ισχυρίζονται ότι η παραγραφή λήγει την 31-07-2014 και πρέπει να γίνει αγωγή προς το Ελεγκτικό Συνέδριο,οι δε του Στρατού συμφωνούν ως προς την ημερομηνία παραγραφής,αλλά ισχυρίζονται ότι η αγωγή πρέπει να γίνει προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους!!
      Συνιστούμε ψυχραιμία και οτιδήποτε προκύψει θα γίνει υπεύθυνη ενημέρωση...

      Διαγραφή
  2. Η κυβέρνηση γιατί δεν πέρασε αμέσως νομοθετική ρύθμιση οπως έκανε με τους δικαστές και παρέπεμψε για λύση τον Σεπτέμβριο ?
    Πολύ φοβάμαι πως ο εμπαιγμός συνεχίζεται.Αν ο υπουργός άμυνας κος Αβραμόπουλος εννοεί όσα λέει ας ψηφίσει αμέσως νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση ως οφείλει να κάνει μέχρι τέλος του μήνα.
    Τα λεφτά που πρέπει να επιστραφούν στους εν ενεργεία και συνταξιούχους είναι πολλά και πιστεύω ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της με σύμφωνη γνώμη και της τρόικας για να τα ψαλιδίσουν έως τα εξαφανίσουν.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Ας μη χάνουμε την ελπίδα μας αγαπητέ συνάδελφε...
      Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα θετικό κλίμα από την πλευρά της κυβέρνησης...Μένει όμως να δούμε την υλοποίηση των υποσχέσεων...
      Αν δεν συμβεί αυτό, θα είναι σε βάρος τους και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό!!

      Διαγραφή
  3. Εχεις δικιο συναδελφε STAVROSN23.Eπιτελους κ.Αβραμοπουλε,κ.Σαμαρα,Κυβερνηση γενικα ας τελειωνει αυτη η παρωδια με τις συσκεψεις,συναντησεις και ομαδες σκεψεις.Μας κουρασατε πολυ.ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.Γιατι τα λεφτα υπαρχουν.Και ειναι απο τα δικα μας,που με ατιμο τροπο μας τα κλεψατε.Γιατι μας τα κλεψατε και το γνωριζατε πως ησασταν εν αδικω.Αλλα και εκεινος ο απιθανος και απιστευτος Βενιζελος;Απο αυτον δεν εχουμε ακουσει τιποτα.Βλεπετε,ασχολειτε αποκλειστικα με την ΕΛΙΑ και την κεντροαριστερα του.Νυσαφι πια.Δεν περιμενα βεβαια κατι διαφορετικο απο αυτον.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.Δεν μπορω να πιστεψω πως Πρωθυπουργος και Αβραμοπουλος θσ μας πουλησουν.Αλλα ας κανουν γρηγορα,γιατι η υπομονη εξαντλειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα,κ.Αποστολε.Μια ερωτηση εκτος θεματος.Γιατι δεν εγινε η αυξημενη παρακρατηση φορου τον περασμενο μηνα,αλλα και η μειωση των επικουρικων;Θα γινει με την συνταξη ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε, δεν γνωρίζω γιατί δεν εφαρμόσθηκε η παρακράτηση φόρου με τη σύνταξη μηνός Ιουλίου.
      ΄Αγνωστο επίσης είναι εάν θα γίνει και με τη σύνταξη Αυγούστου...Είναι ένα γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα,καθόσον η παρακράτηση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2014!!

      Διαγραφή
  5. κ.Αποστολε,ακουσα σημερα στον Αυτια τον πολυ Βρουτση,να δηλωνει πως η αυξημενη παρακρατηση φορου θα αρχισει απο την συνταξη ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.Αλλα μιλησε για αυτους που παιρνουν δυο η τρεις συνταξεις.Μηπως υπολογιζει τα μερισματα ΜΤΣ και ΤΕΑΠΑΣΑ συνταξεις;Αφου ουτε επιδοματα δεν ειναι πλεον.Μας εχουν καταμπερδεψει.Τοσο μπερδεμα,που πιστευω το κανουν επιτηδες.Τοση μπουρδα που απορω πως δεν τους εχουμε παρει ακομα με τις πετρες.Εχει το θρασος ο ασχετος Βρουτσης να δηλωνει σημερα στον Αυτια,πως στο τελος ο φορος με την φορολογικη δηλωση του 2015,θα ειναι μηδενικος.Τι λεε ρε εξυπνε Βρουτση,και εμεις πως θα ζησουμε;Πλακα μας κανεις;Απαραδεκτε,αναλγητε και εν κατακλειδι αχρηστε.Αντε ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ και αφηστε τις πονηριες και τις δηθεν εξυπναδες.Χαρτογιακαδες.ΑΝΤΕ ΠΙΑ,ΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΤΕ τσιρακια της ΜΕΡΚΕΛ.Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι.Μ Ι Σ Ε Λ Η Ν Ε Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου αγαπητέ συνάδελφε ότι οι κυβερνώντες έχουν μπερδέψει τους πάντες με τις παλινωδίες τους!! Τα Επικουρικά Ταμεία δεν θεωρούνται συντάξεις.Συνταξεις θεωρούνται αυτές του Δημοσίου,ΙΚΑ,ΤΕΒΕ κ.λ.π...΄Οντως η προκαταβολική παρακράτηση φόρου αυτό τον σκοπό έχει...Δλδ στο τέλος η εκκαθάριση να είναι μηδέν! Ούτως η άλλως το ποσό που πληρώνει ο καθένας στο τέλος με την εκκαθάριση,αφαιρείται από τη σύνταξή του.
      Αυτό το μέτρο είναι καλό κατά την άποψή μου,φθάνει όμως οι του Οικονομικού Επιτελείου να μην ..."εφεύρουν" κάτι άλλο στη πορεία και συνεχίζεται η επιπλέον πληρωμή φόρου!...
      Δεν γνωρίζω άν θα γίνει τον μήνα Αύγουστο η παρακράτηση φόρου με αναδρομική ισχύ από 1/1/2014.

      Διαγραφή
  6. Δηλ.η αυξημενη παρακρατηση φορου θα αφορα μονο την συνταξη απο το Γ.Λ.Κ.και οχι το αθροισμα ΓΛΚ,ΜΤΣ,ΤΕΑΠΑΣΑ;Γιατι εγω ακουω και διαβαζω για ΣΥΝΤΑΞΗ+ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ.Μηπως μπορειτε να παραθεσετε καποια παραδειγματα.Επισης,υπαρχει κατι νεωτερο για τα σναδρομικα;Επιπλεον,οσοι δεν ειχαν κανει προσφυγη για τα αναδρομικα για διαφορους λογους,πρεπει να κανουν κατι τωρα αμεσα και τι;Γιατι μαθαινω,πως τα αναδρομικα θα δοθουν,αν ειναι δυνατον,μονο σε εκεινους που εχουν κανει προσφυγη μεσω δικηγορων.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτερων,κ.Αποστολε και ζητω συγγνωμη για την επιμονη μου σε ορισμενες αποριες μου,αλλα ειστε απο τους ελαχιστους εγκυρους,στους οποιους μπορουμε να βασιστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ συνάδελφε η επικείμενη παρακράτηση θα αφορά την κύρια σύνταξη μαζί με τα ταμεία ΜΤΣ και ΤΕΑΠΑΣΑ,αντίστοιχα. Σχετική ανάρτηση με ενδεικτικό παράδειγμα εδώ:http://saealarisas.blogspot.gr/2014/06/01-01-2014.html Για τα αναδρομικά αναμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιστραφούν σε βάθος 3ετίας,η δε παρακράτηση του σχετικού ποσού από τη σύνταξη θα σταματήσει τον Οκτώβριο!!΄Ολα αυτά όμως για να γίνουν πράξη πρέπει να γίνει η ψήφιση σχετικού νόμου.
      ΄Οπως αναφέρομαι και πιο πάνω σε σχετικό σχόλιο συναδέλφου,προς το παρόν δεν χρειάζεται να κάνουμε προσφυγή. Σύμφωνα με το Νομικό Τμήμα της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α),η λεγόμενη παραγραφή που φημολογείται από ορισμένους κύκλους και η οποία,όπως ισχυρίζονται, λήγει την 31-07-2014, δεν ισχύει...
      Η πραγματική προθεσμία παραγραφής εκπνέει την 31-12-2014. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και το όλο θέμα έχει ανακαινηθεί από διάφορα Δικηγορικά γραφεία και από τους στρατιωτικούς.
      Επ αυτού θα γίνει σχετική ενημέρωση από τον Σύνδεσμό μας...

      Διαγραφή
  7. Η αυξημενη παρακρατηση θα γινει επι του καθαρου ποσου;Δηλ.επι του ποσου που παιρνουμε στο χερι καθαρα;Δηλ.θα υπολογισουν ποσο περιπου ειναι το φορολογητεο ποσο του καθενος και ετσι θα υπολογισουν τον φορο του ετους και θα τον διαιρεσουν με το 12,για να προκυψει η μηνιαια παρακρατηση;Ειναι σωστος ο τροπος η η παρακρατηση θα γινεται επι των μικτων αποδοχων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρακράτηση γίνεται επί των μικτών αποδοχών της κύριας σύνταξης,αφαιρουμένων των κρατήσεων,της φορολογίας και του κεφαλικού.φόρου. Στη συνέχεια αθροίζεται η κύρια Σύνταξη μαζί με τα ταμεία (ΜΤΣ-ΤΕΑΠΑΣΑ), γίνεται ο υπολογισμός και κατανέμεται η φορολογία. (΄Ορα ενδεικτικό παράδειγμα).

      Διαγραφή
  8. Νομιζω πως οι επικουρικες θα αθροιζονται με την κυρια συνταξη,μονο οταν αυτες ειναι στο 20% της κυριας.Στους περισσοτερους απο εμας,αν οχι σε ολους,δεν ειναι.Τι γινεται;Ισχυει κατι τετοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε μας αγαπητέ συνάδελφε.Η παρακράτηση γίνεται όπως αναφέρω πιο πάνω.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.