20 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση που πρέπει να προβληματίσει τους Αποστράτους των Ε.Δ και των Σ.Α και τις Θεσμικές και μη Ενώσεις τους...

    Του Απόστολου Παπαπαρίση 
π.Προέδρου Παρ/τος Ε.Α.Α.Σ.Λάρισας

Η παρούσα ανάρτηση αφορά μόνον στους Αποστράτους των Ε.Δ και των Σ.Α και όχι στους εν ενεργεία Συναδέλφους (προς το παρόν).
Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν ότι ακόμα και εάν αποκατασταθεί η σύνταξη των Αποστράτων στο 100% η μηνιαία καθαρή «αύξηση» θα κυμαίνεται από 30 έως 140 ευρώ βασιζόμενος στα αποτελέσματα του υπολογιστικού φύλλου Excel που επεξεργαστήκαμε από κοινού με τον συνάδελφο Σμχο ε.α. κ. Δημήτριο Σουφλή. 
Υπόψη ότι ο ν.4093/2012 δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός στο σύνολο του και δεν θα απαλειφθεί η σχετική μείωση που αναφέρεται στις συντάξεις μας ως «ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12)», όπως νομίζουν πολλοί συνάδελφοι αλλά αντιθέτως θα αυξηθεί όπως και όλες οι λοιπές μειώσεις - κρατήσεις. Στο πρώτο παράδειγμα η «ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12)» από 160,18 ευρώ, θα γίνει με 50% αποκατάσταση 168,67 ευρώ και με 100% αποκατάσταση 219,95 ευρώ. Ακολουθεί πλήρης ανάλυση......>>
Σήμερα θα σας παρουσιάσω 3 παραδείγματα κι εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Το ΝΕΟ υπολογιστικό φύλλο θα σας σταλεί με e-mail προκειμένου ο καθένας μας να το «προσωποποιήσει» όταν κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, για συζήτηση και ψήφιση, που θα περιλαμβάνει και τη μείωση της Έκτακτης Εισφοράς κατά 30%. Το πρώτο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου, που αποστρατεύθηκε με αίτηση του, είναι κάτω των 60 ετών, πλην όμως έχει 35 συντάξιμα έτη [6% και άνω πάνω από 1.700 ευρώ μικτά + 20% πάνω από 1.200 ευρώ].
Όπως βλέπουμε αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 159 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 51 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 318 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 58 ευρώ, μόλις 7 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 7 Χ 23 = 161 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ. Το δεύτερο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Αντιστρατήγου, που αποστρατεύθηκε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας [20% πάνω από 1.200 ευρώ].
Εδώ βλέπουμε ότι αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 191 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 55 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 383 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 101 ευρώ, δηλαδή 46 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 46 Χ 23 = 1.058 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ. Το τρίτο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Συνταγματάρχου, που αποστρατεύθηκε με με αίτηση του, είναι κάτω των 55 ετών, πλην όμως δεν έχει 35 συντάξιμα έτη [40% πάνω από 1.000 ευρώ].

2 σχόλια:

  1. Στην ανωτερω σναρτηση του κ. Παπαπαριση,δεν παρατηρω καποια ιδιαιτερη διαφοροποιηση του δικου του υπολογισμου απο τον δικο μου,σε παλαιοτερο σχολιο της ιστοσελιδα σσς.Το μονο σημειο που πρεπει να διορθωθει στον δικο μου υπολογισμο ειναι το συνολικο ποσοστο των κρατησεων απο 26,13% στο ορθο 40%.Αφορουσε παντα μισθολογικο βαθμο ΑΣΤΥΝ. ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ με 60% ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΡΟΝΟΥ,δεν εγινε με excel,αλλα βασιστηκα στην απλη λογικη και χρησιμοποιησα απλα μαθηματικα.Επισης,κ.Αποστολε,αυτη την εμμονη να παραθετουν παραδειγματα ανωτερων η ανωτατων μισθολογικα βαθμων,δεν μπορω να την καταλαβω,αφου η συντριπτικη πλειοψηφια των συναδελφων ανηκει στους μισθολογικους βαθμους,ΑΣΤΥΝ.Α,ΑΣΤΥΝ.ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ και ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.Εκτος βεβαια αν ο τροπος υπολογισμου στους ανωτερους βαθμους αποτελει μπουσουλα και για τους υπολοιπους βαθμους.Σας ευχαριστω πολυ κ. Αποστολε,αφου θεωρω πως με την ανωτερω σναρτηση σας,ανταποκριθηκατε κατα καποιο τροπο σε αιτημα-ερωτημα μου.Νομιζω ομως πως οι πρ.Προεδροι,πρ.Αξιωματικοι και τοσοι αλλοι δεν ειναι οι μονοι που μπορουν να υπολογισουν με σχετικη ακριβεια,την επερχομενη μερικη αποκατασταση.Δεν διεκδικω δαφνες,αλλα νομιζω πως πρεπει να λαμβανονται υποψιν και πρωτοβουλιες που προερχονται απο πρ.κατωτερο Αστυνομικο προσωπικο.Που ξερετε,κ.Αποστολε,ισως και ο σχολιαζων να κατεχει την αληθεια και στο παρελθον να υπηρξε και αυτος Προεδρος,Γραμματεας και οχι απαραιτητως σε συνδικαλιστικες ενωσεις αποστρατων,οι οποιες,οχι ολες,δεν φημιζονται και για την αψογη λειτουργια τους.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ενημέρωσή σου αγαπητέ συνάδφελφε,οι υπολογισμοί των στρατιωτικών από των αστυνομικών έχουν κάποια μικροδιαφορά λόγω κρατήσεων στα Ταμεία ΕΚΟΕΜΣ και ΜΤΣ,αντίστοιχα, τις οποίες εμείς δεν έχουμε.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.