28 Φεβρουαρίου 2014

Aποκρουστικές εικόνες από τα νέα πακέτα τσιγάρων που θα ισχύσουν από τον Μάιο 2014!!

Περιθώριο μέχρι τα μέσα του 2016 έδωσε η Ε.Ε. στις Χώρες - μέλη της για να εφαρμόσουν τη νέα αντικαπνιστική Οδηγία που εγκρίθηκε σήμερα και προβλέπει μεταξύ άλλων μεγαλύτερες προειδοποιήσεις και απωθητικές εικόνες πάνω στα πακέτα.
Η νέα Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού προβλέπει: 
Οι συσκευασίες με λιγότερο από 20 τσιγάρα θα απαγορευτούν, καθώς οι συσκευασίες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες για να φιλοξενούν τις προειδοποιήσεις......>>
Για τον ίδιο λόγο οι συσκευασίες καπνού για στρίψιμο πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 30 γραμμάρια καπνού. 
Οι προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις του καπνίσματος θα πρέπει να καταλαμβάνουν το 65% της εμπρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειας όλων των συσκευασιών, αντί για 75% όπως προέβλεπε η αρχική πρόταση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα προειδοποιητικά μηνύματα πρέπει να καλύπτουν τουλάχιστον το 30% της μπροστινής επιφάνειας του πακέτου και το 40% της οπίσθιας. 
Οι ίδιες προειδοποιήσεις θα υπάρχουν στις συσκευασίες καπνού Ακόμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρνήθηκε να απαγορεύσει τα τσιγάρα slim και ανέβαλε για το 2020 την απαγόρευση των τσιγάρων με μενθόλη ή άλλες γεύσεις, τα οποία πιστεύεται ότι προσελκύουν τους νέους στο κάπνισμα. Απαγορεύονται παραπλανητικά διαφημιστικά μηνύματα όπως το «χωρίς πρόσθετα»
Για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα: 
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα υποβάλλονται σε ελέγχους και κλινικές δοκιμές, παρά μόνο εάν ο κατασκευαστής τα διαφημίζει ως προϊόντα για τη διακοπή του καπνίσματος. 
Λόγω της τοξικότητας της νικοτίνης, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα πρέπει να περιέχουν πάνω από 30mg/l νικοτίνης και οι αμπούλες δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο μέγεθος. 
Οι αμπούλες θα πρέπει να προσφέρουν προστασία κατά των διαρροών και του ανοίγματος από παιδιά. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη δεν καλύπτονται από τη νέα οδηγία. 
Οι νέοι κανόνες αναμένεται να εγκριθούν από το αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.το Μάρτιο και να τεθούν σε ισχύ το Μάιο του 2014. ΠΗΓΗ:

27 Φεβρουαρίου 2014

Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου Λάρισας "Πορείας Αγάπης".


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25-02-2014) και 19.00΄στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας η Ετήσια Απολογιστή Συνέλευση του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου Λάρισας "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ".....>>
Δελτίο Τύπου 
 Συνεχίζουμε την « Πορεία Αγάπης» στην Αφρική, Παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης. 

Στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική συνέλευση της Πορείας Αγάπης, με τον Πρόεδρο και τον Ταμία να παρουσιάζουν τα διοικητικά πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό του παρελθόντος οικονομικού έτους και την ομόφωνη έγκριση των μελών του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου. Στην Γ.Σ.ομίλησε ο πρ.Δ/ντής της Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας,Θεολόγος κ.Καραμήτρος Ιωάννης,με θέμα: «Ιεραποστολή.Θεμελιώδες στοιχείο της Ορθοδόξου Πίστεως».Ο ομιλητής αναφέρθηκε συνοπτικά στην πορεία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής από τους Αποστολικούς χρόνους μέχρι και σήμερα και τόνισε την ανάγκη στήριξης του έργου της Εξωτερικής Ιεραποστολής, ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση δείχνει έντονα τις αρνητικές της συνέπειες και στον τομέα αυτό. Η προσπάθεια ευαγγελισμού των αδελφών μας στην Αφρική που ξεκίνησε πριν από μισό αιώνα με τον μακαριστό π.Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο,δεν θα πρέπει τώρα να ανακοπεί, αλλά από το υστέρημά του ο πιστός λαός του Θεού πρέπει να στηρίζει το θεάρεστο αυτό έργο»,κατέληξε ο κ.Καραμήτρος. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα του παρελθόντος έτους (αποστολή ιερ.κλιμακίων στην Αφρική,αποστολή με κοντέϊνερ εφοδίων και ενίσχυση ιερ.κλιμακίων στην Αφρική,Ινδονησία και Ι.Μητρ.Χαλεπίου,στην Συρία) και σημείωσε ότι «η ενίσχυση του προγράμματος εκπαίδευσης και υγείας στις Ορθόδοξες Μητροπόλεις Ουγκάντα και MWATZA,θα συνεχισθεί και την νέα χρονιά διότι πρόκειται για σημαντικό έργο της Ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική». 
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε εμπεριστατωμένη εργασία του Φοιτητή Θεολογίας Αλέξη Ζαφειρίου,με ακουστικοοπτικό υλικό,σχετική με το έργο της Ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική και της συνδρομής της Πορείας Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη MWATZA, όπου ο ίδιος ως εθελοντής αυτής συμμετέχει κατά τακτικά χρονικά διαστήματα. 
Η κ.Ζαφειρίου, γραμματέας του συλλόγου, αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη συνεχίσεως των κατ` έτος αποστελλομένων κλιμακίων του Συλλόγου, διότι η παρουσία τους εκεί ενισχύει και στηρίζει σημαντικά το έργο του τοπικού Επισκόπου. 
Επίσης,κόπηκε η πίτα και οι επιτυχόντες το φλουρί κέρδισαν από ένα βιβλίο και μια βιντεοταινία Ιεραποστολικού περιεχομένου. 
Στην εκδήλωση παρευρέθη η Αντιπεριφερειάρχης κ.Μαμάρα Μαρία και οι Πρόεδροι των Αποστράτων Στρατού και τ.Χωρ/κής και Ελλην.Αστυνομίας κ.κ.Παπαπαρίσης Απόστολος και Διβάνης Βασίλειος. 

 Για την Πορεία αγάπης 
 Σωτ.Αθ.Μουντζούρης 
Πρόεδρος Δ.Σ.

26 Φεβρουαρίου 2014

Θεαματική πρόσκρουση μετεωρίτη στη Σελήνη! (video)

Ένας Ισπανός αστρονόμος μπόρεσε να καταγράψει έναν αστεροειδή να συντρίβεται στη Σελήνη τη στιγμή που συνέβαινε το γεγονός, ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο κατέγραψε και το ανέλυσε. 
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 ο Χοσέ Μαρία Μαδιέδο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουέλβα, παρατηρούσε με δύο τηλεσκόπια τη Σελήνη όταν διέκρινε μια λάμψη στη Θάλασσα των Νεφών (Μάρε Νούμπιουμ στα λατινικά), έναν κρατήρα αποτελούμενο από στερεοποιημένη λάβα. 
Η λάμψη ήταν τόσο φωτεινή όσο ο πολικός αστέρας και ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού από τη Γη, σύμφωνα με τη βρετανική Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία (RAS) που ανακοίνωσε το γεγονός αυτό στο μηνιαίο ενημερωτικό έντυπό της......>>
Μετά την ισχυρή λάμψη καταγράφηκε, για οκτώ δευτερόλεπτα, ένα αμυδρό φως προερχόμενο από το ίδιο σημείο στην επιφάνεια της Σελήνης. "Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα ότι παρακολουθούσα ένα πολύ σπάνιο, ασυνήθιστο γεγονός" ανέφερε ο Μαδιέδο ο οποίος έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο τα βίντεο που κατέγραψε. 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ισπανού αστρονόμου και των συναδέλφων του ο αστεροειδής είχε βάρος περίπου 400 κιλά και διάμετρο μεταξύ 60-140 εκατοστών ενώ η ταχύτητά του, τη στιγμή της πρόσκρουσης, έφτανε τα 60.000 χιλιόμετρα την ώρα. Λόγω της μεγάλης ταχύτητάς του ο αστεροειδής εξαερώθηκε τη στιγμή της σύγκρουσης, δημιουργώντας έναν κρατήρα διαμέτρου 40 μέτρων. Η λάμψη που παρατηρήθηκε στη Γη οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίας που προκλήθηκαν κατά την πρόσκρουση. 
Σε αντίθεση με τον δορυφόρο της, η Γη προστατεύεται από την ατμόσφαιρά της και οι μετεωρίτες παρόμοιου μεγέθους με αυτόν που έπληξε τη Σελήνη καίγονται προτού να φτάσουν στην επιφάνεια του πλανήτη. Συγκριτικά, ο μετεωρίτης που εξερράγη πριν από έναν χρόνο πάνω από τη ρωσική πόλη Τσελιάμπινσκ είχε διάμετρο 20 μέτρα και βάρος 13.000 τόνους και μόνο ένα μικρό κομμάτι του έφτασε τελικά μέχρι την επιφάνεια της Γης. Πηγή: ΑΜΠΕ

14χρονος με αυτισμό απειλεί τη θεωρία της σχετικότητας και πάει για νόμπελ! (VIDEO)

Στα δύο του χρόνια, ο Jacob Barnett διαγνώστηκε με Σύνδρομο Asperger.Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών του μόνος του. Και έπεσαν πέρα για πέρα έξω. Σήμερα, ο Jacob που διαθέτει δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν (170), κάνει το Master του στην Αστροφυσική στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) και είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ερευνητές στον τομέα της κβαντικής φυσικής, σε ηλικία μόλις 14 ετών!! Ο 14χρονος, έχει φτάσει ένα βήμα πριν καταρρίψει τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενώ έχει αποκτήσει και έμμισθη θέση ερευνητή στο πανεπιστήμιο που φοιτά. Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται πλέον μερικές μαθηματικές εξισώσεις μακριά από το να αποδείξει ως λαθεμένη τη θεωρία.....>>
της σχετικότητας, ενώ πρόκειται να επιχειρήσει να αντικρούσει και τη θεωρία του Big Bang. “Ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Έχω μία ιδέα, αλλά εξακολουθώ να εργάζομαι στις λεπτομέρειες”, δήλωσε ο ίδιος. Ένα επίτευγμα που αν καταφέρει τελικά να το φέρει εις πέρας, αναμένεται να του χαρίσει μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας και ενδεχομένως, το βραβείο Νόμπελ. Καθηγητές από το Institute for Advanced Study in Princeton επιβεβαιώνουν άλλωστε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. “Έχω εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον και τις γνώσεις που κατέχει μέχρι στιγμής”, επισήμανε ο καθηγητής Scott Tremaine, ο οποίος με mail του στην οικογένεια του Barnett, ενημέρωσε τον ίδιο και τους οικείους του πως αν τελικά τα καταφέρει, εκείνος θα στηρίξει την υποψηφιότητα του για το βραβείο. 
Το παιδί – θαύμα Ο 14χρονος μπορούσε να λύνει παζλ 5.000 κομματιών από την ηλικία των τριών και στα δέκα του χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο για να μπει στο Πανεπιστήμιο. Σε πρόσφατη ομιλία του στο TEDx Teen, είχε δηλώσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: “Κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ τώρα. Οι ειδικοί είχαν πει πως δεν θα κατάφερνα καν να μιλήσω. Προφανώς κάποιοι τραβάνε τα μαλλιά τους τώρα”. 
Η μητέρα του, Kristine Barnett έχει γράψει βιβλίο για την μέχρι σήμερα ιστορία του μικρού, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Ψυχογιός”. Η οικογένεια του μικρού, έχει ιδρύσει και λειτουργεί υπό την επιμέλεια της, το ίδρυμα Jacob’s Place για αυτιστικά παιδιά. Η μητέρα του, με το βιβλίο της αλλά και τη συνολική της δράση, έχει σαν στόχο της να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα παιδιά που παρουσιάζουν αυτισμό. Η ίδια δήλωσε πρόσφατα: “Ο Jacob παλεύει με το πρόβλημα του κάθε μέρα και μας έχει στο πλάι του, όπως πρέπει να κάνει κάθε γονιός για το παιδί του. Έχει συνειδητοποιήσει τα προβλήματα του και τα πολεμάει με δύναμη ψυχής” 
Τι είναι το Σύνδρομο Asperger: 
Το όνομα Σύνδρομο Asperger (Asperger’s Syndrome) καθιερώθηκε από το 1981 όταν η Δρ. Λόρνα Γουίνγκ (Lorna Wing), μια Αγγλίδα ψυχίατρος, δημοσίευσε ένα ακαδημαϊκό έγγραφο που λεγόταν Asperger’s Syndrome: a Clinical Account, το οποίο ξανάφερε στο φως την έρευνα που είχε κάνει ο Hans Asperger και καθιέρωσε έτσι την επωνυμία Asperger’s Syndrome για να περιγράψει μία πάθηση που ανήκει στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (Αutistic Spectrum Disorder). 
Το Σύνδρομο Asperger θεωρείται πάθηση που ανήκει στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, διότι όπως και ο κλασσικός Αυτισμός, είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας και τις σχέσεις ενός ατόμου με το περιβάλλον του. 
Συχνά θεωρείται ότι όλοι όσοι έχουν Αυτισμό και έχουν υψηλές επιδόσεις, φέρουν το Σύνδρομο Asperger. Ωστόσο, είναι γνωστό σήμερα ότι υπάρχουν αρκετές άλλες μορφές Αυτισμού, αυτές του αποκαλούμενου ως “Λειτουργικού Αυτισμού”, όπου τα άτομα αποδίδουν με υψηλές επιδόσεις χωρίς να εμφανίζουν αυτά καθαυτά τα συμπτώματα του Συνδρόμου Asperger. 
Είτε έχουν Σύνδρομο Asperger (ΣΑ), είτε Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό (ΥΛΑ), τα παιδιά και οι ενήλικες βιώνουν δυσκολίες στις καθημερινές κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Η ικανότητά τους για ανάπτυξη φιλικών σχέσεων είναι γενικά περιορισμένη, όπως είναι και η ικανότητά τους να καταλάβουν τη συναισθηματική έκφραση των άλλων ανθρώπων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι παθήσεις αυτές συνδέονται και με μαθησιακές δυσκολίες. 
Στην πραγματικότητα όμως, όλοι οι άνθρωποι, παιδιά και ενήλικες παράλληλα με ΣA και ΥΛΑ μοιράζονται την ίδια δυσκολία στην κατανόηση του κόσμου που τους περιβάλλει. Τα άτομα με ΣΑ και ΥΛΑ έχουν συνήθως φυσιολογική ή ανώτερη νοημοσύνη και επιθυμούν την επαφή και τη σχέση με άλλους ανθρώπους, αλλά δε γνωρίζουν τον τρόπο προσέγγισης, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν τους άλλους με ακατάλληλο και ιδιόρρυθμο τρόπο. 


ΛΑΙΚΕΣ «ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» MADE BY SECRET SERVICES ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ «ΠΡΟΚΛΗΣΗ»


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι αυτοί οι «λαϊκοί επαναστάτες» χρησιμοποιούν τελευταίου τύπου μέσα αστικών συγκρούσεων από πολύ καλά οργανωμένες ομάδες, ειδικά εκπαιδευμένες και καθοδηγούμενες από καλά καλυπτόμενα άτομα. Το βασικό κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των «εξεγέρσεων» είναι ότι οι υποτιθέμενοι εξεγερμένοι επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση ακόμα και ανατροπή κυβερνήσεων που είχαν εκδηλώσει πολιτικές αποδέσμευσης από τα δυτικά νεοαποικιακά συμφέροντα. Αποκορύφωνα είναι τα τελευταία γεγονότα της Ουκρανίας, που άρχισαν όταν η νόμιμη ουκρανική κυβέρνηση αρνήθηκε να υπογράψει την υποταγή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (βλέπε ευρωπαϊκή λαίλαπα), έχοντας το προηγούμενο της λεηλασίας χωρών μελών της όπως η Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και δεν συμμαζεύεται. Τα γεγονότα της Ουκρανίας μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό, αν και υστερούν πολύ στην σφοδρότητα τους, με τα γεγονότα της Αθήνας του 2008. Στην Ελλάδα υπήρχε τότε μια κυβέρνηση που ήθελε να αποσπάσει την χώρα από την ασφυκτική «αγκαλιά» της Δύσης και το «χειρότερο», ταυτίστηκε στα ενεργειακά της συμφέροντα με την Ρωσία. Αυτό ήταν το «θανάσιμο αμάρτημα» για μια χώρα που ήταν πάντα το εύκολο θύμα του ΝΑΤΟ και της αμερικανικής πολιτικής στην ......>>
ευρύτερη περιοχή. Αυτό έπρεπε να το πληρώσει ακριβά. Οι δυτικοί δυνάστες έχοντας σαν συμμάχους τα Ελληνικά προδοτικά Μ.Μ.Ε. πολέμησαν με σφοδρότητα αυτή την κυβέρνηση και στη συνέχεια προκάλεσαν από ένα τυχαίο, (;;), γεγονός την εξέγερση του Δεκεμβρίου του 2008 την οποία πολλοί αφελείς πίστεψαν ότι είναι ένα λαϊκό κίνημα. 
Για τα γεγονότα της Ουκρανίας ήδη έχουν γραφτεί πολλά. Το εντυπωσιακό είναι πως ακόμα και από τον τουρκικό τύπο «διέρρευσε» ότι η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA, η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ και το ταταρικό στοιχείο που βρίσκεται στην Τουρκία, στην Κριμαία και στην περιοχή του Καζάν ανατολικά της Ουκρανίας, φέρονταν σαν οι βασικοί αρχικοί υποκινητές των διαδηλώσεων στην Ουκρανία. Τις αποκαλύψεις αυτές τις έκανε η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, η οποία επικαλέστηκε πληροφορίες και μαρτυρίες της έγκυρης γαλλικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδα, Egalite et Reconciliation, της ρωσικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, Svobodnaya Pressa, καθώς και του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Κριμαίας, Kırım Haber Ajansı 
Όσον αφορά την «Αραβική Άνοιξη» εδώ τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα καθώς οι δυτικές δυνάμεις δεν δίστασαν να επέμβουν φανερά και να ανατρέψουν το ανεξέλεγκτο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι. Ο Καντάφι έκανε το τραγικό λάθος να μην κατανοήσει ότι η Αλ Κάϊντα και οι άλλες εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις είχαν «κατασκευαστεί» από τους ίδιους του Αμερικανούς για να προσφέρουν το πρόσχημα στις διάφορες επεμβάσεις τους ανά τον κόσμο. 
Η επιχείρηση όμως επιβολής ελεγχόμενων από την δύση ισλαμικών καθεστώτων και σε άλλες αραβικές χώρες, με την βίαιη ανατροπή των κοσμικών κυβερνήσεων, έκανε το λάθος να μην υπολογίσει την πραγματική λαϊκή αντίδραση αυτών των χωρών αλλά και των κυρίαρχων κοσμικών καθεστώτων. Έτσι το πείραμα απέτυχε παταγωδώς στην Αίγυπτο, ενώ στην Συρία είχε τα γνωστά αιματηρά αποτελέσματα. Για την Ελλάδα και για την Κύπρο τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα. Και οι δυο αυτές χώρες του ελληνισμού ήταν ήδη «αλυσοδεμένες» από ένα προδοτικό πολιτικό κατεστημένο με το άρμα της ευρωπαϊκής τους εξόντωσης. Έπρεπε να υποταχτούν ολοκληρωτικά γιατί έτυχε να βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» που είναι τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής μας. 
Όσον αφορά την Τουρκία, εδώ τα πράγματα περιπλέκονται γιατί ο «εκλεκτός» των ΗΠΑ και της Δύσης που θα γίνονταν το πρότυπο για όλο τον ισλαμικό κόσμο, κάπου παρεννόησε τον ρόλο του και πίστεψε πως είναι ο ίδιος χαλίφης στην… θέση του χαλίφη. Αυτό προκαλεί και το τελευταίο μένος των δυτικών κατά του Ερντογάν. Περιττό να προσθέσουμε ότι μια αστάθεια στην Τουρκία πάντα εγκυμονεί το κίνδυνο «θέρμων επιπτώσεων» προς την δική μας πλευρά.
Όλα αυτά δείχνουν πως ήδη έχει αρχίσει ένας μεγάλος πόλεμος και είμαστε μάρτυρες των πρώτων, δυστυχώς αιματηρών επεισοδίων του. Η Νέα Τάξη έχει οργανώσει καλά τα τελικά της σχέδια, αλλά επειδή είναι ανθρώπινα σχέδια, δεν απέφυγε τα λάθη. Το μεγάλο λάθος της ήταν ότι δεν πρόβλεψε, όταν είχε την απόλυτη υπεροχή και κυριαρχία την δεκαετία του ενενήντα, την μεγάλη γιγάντωση της Ρωσίας που φέρει την σφραγίδα, «Βλαδίμηρος Πούτιν», καθώς και την οικονομική «έκρηξη» της Κίνας που μεταφράστηκε σε στρατοκρατική πρόκληση προς τις ΗΠΑ. 
Αυτά τα δύο δημιούργησαν ένα σοβαρό ανάχωμα στην παγκόσμια υποταγή. Ποιο είναι το δικό μας συμφέρον και η δική μας πρόκληση; Από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους «συμμάχους» μας μέχρι σήμερα συσσωρεύσαμε ατέλειωτες εθνικές συμφορές. Πάντα μας πρόσφεραν ένα και μας έπαιρναν δέκα! Καταδίκασαν την χώρα μας στην ένδεια και στην οικονομική καταστροφή, ενώ παζαρεύουν χωρίς εμάς για εμάς και για τους ενεργειακούς θησαυρούς μας. Υπάρχει όμως και το «αντίπαλο δέος» που συνδέετε και πνευματικά με την χώρα μας. Στο χέρι μας είναι να αποφασίσουμε προς τα που μας συμφέρει να πάμε. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, πρώτα πρέπει να απαλλαχτούμε από όλους τους πολιτικούς απατεώνες και προδότες του ελληνισμού. Ο πάτερ Παϊσιος έλεγε, «Αυτοί έχουν τα σχέδια τους αλλά έχει και ο Θεός τα δικά Του». ΠΗΓΗ:

EΦΗΜΕΡΙΔΑ"ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη ενημέρωση......>>
Για να την ξεφυλλίσετε,κάντε κλικ ΕΔΩ:

24 Φεβρουαρίου 2014

«Τέλεση Μνημόσυνου υπέρ καθήκοντος πεσόντων Αστυνομικών»


Τελέσθηκε το Σάββατο (22-02-2014) (Α’ Ψυχοσάββατο) και ώρα 09:30΄στον Ι.Ν. Πέτρου & Παύλου Λάρισας, η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υπέρ του καθήκοντος Αστυνομικούς. 
Κατ΄αυτή παρευρέθησαν, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. ΚΕΛΛΑΣ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ, η Τοπική Αστυνομική Ηγεσία, με επικεφαλής τον Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας, Υποστράτηγο κ. ΧΑΛΑΤΣΗ, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Λάρισας, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. ΧΑΝΗΣ, οι Πρόεδροι της ΄Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, των Αποστράτων Αστυνομίας, Στρατού και Αεροπορίας, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς και του Α.Τ.Α. καθώς και.......>>
πλήθος συμπολιτών και συναδέλφων ε.ε & ε.α. 
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων του Αστυνομικού Μεγάρου. Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή μετονομασίας της παράλληλης με το Αστυνομικό Μέγαρο οδού, σε «Πεσόντων Αστυνομικών». Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων, ενώ στο τέλος παρατέθηκε μικρή δεξίωση στη λέσχη της Α.Δ. Λάρισας. 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ κ.ΔΙΒΑΝΗ Βασίλειο

23 Φεβρουαρίου 2014

Nέες υπηρεσίες θα παρέχονται από τα Κ.Ε.Π.

Παύουν να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης αιτήσεων. 
Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα Κ.Ε.Π. προς τους πολίτες, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. 
Με την απόφαση αυτή τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στo.....>>
Υπουργείο Εσωτερικών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. Όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, τα Κ.Ε.Π παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους Δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά αλλά, μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠ.ΕΣ. (ΟΠΣΕΔ), θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων – πιστοποιητικών. 
Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών ευχαριστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διότι μέσω των Κ.Ε.Π., διευκολύνεται περαιτέρω η εξυπηρέτηση των Πολιτών.

22 Φεβρουαρίου 2014

Απαντήσεις επί Συνταξιοδοτικών - Ασφαλιστικων θεμάτων των Ε.Δ. & Σ.Α.

Για όσους κατατάχθηκαν μετά την 01-10-1990, η χρήση της μάχιμης πενταετίας γίνεται μόνο με την παράλληλη αναγνώρισή της.
Ερώτημα: Πότε και πώς υπολογίζονται τα πλασματικά χρόνια στη σύνταξη ενός στρατιωτικού; Και πόσα χρόνια μπορούν να υπολογιστούν ως πλασματικά; Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι τα έτη που προσμετρούνται στη συντάξιμη υπηρεσία ενός στρατιωτικού αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας, μετά και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κάνουμε εκ νέου μια αναλυτική αναφορά σχετικά με τιςμυπηρεσίες που υπολογίζονται γενικά και όχι μόνο τις πλασματικές, ως συντάξιμη υπηρεσία για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 
Ειδικότερα: 
Α΄ Ο ελάχιστος χρόνος σπουδών ανεξαρτήτως του χρόνου κατάταξής τους, εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 01-01-2011, για την απόκτηση ενός πτυχίου Σχολής ΑΕΙ - ΤΕΙ, με την προϋπόθεση ότι αυτός δεν λογίζεται ως συντάξιμος......>>
σύμφωνα με άλλες διατάξεις. Δηλαδή, ο χρόνος δεν πρέπει να συμπίπτει με την πραγματική υπηρεσία στο Σώμα. 
Β΄Ο χρόνος που έχει παρασχεθεί με την ιδιότητα του Οπλίτη Πενταετούς Υποχρέωσης (Ο.Π.Υ.) και Εθελοντή Πενταετούς Υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) για τον οποίο ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. 
Γ΄Ο διπλασιασμός του χρόνου υπηρεσίας σε όσους έχουν υπηρετήσει στην ΕΚΑΜ -ΤΕΕΜ - ΥΕΜΕΑ. Όσοι έχουν συμπληρώσει μέχρι την 31-12-2010 είκοσι (20) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας (18 έτη για όσους έχουν πτητικά) μπορούν να κάνουν χρήση του διπλάσιου αυτού χρόνου οποτεδήποτε και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις να αποχωρήσουν, ενώ όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τους προαναφερόμενους χρόνους έως την 31-12-2010 ο διπλασιασμός τους γίνεται τμηματικά από την 1-1-2011. 
Δ΄Επίσης, θεωρείται ως συντάξιμος χρόνος πραγματικής υπηρεσίας: 
• Ο χρόνος κάθε κανονικής, εκπαιδευτικής ή αναρρωτικής άδειας. 
• Ο χρόνος της διαθεσιμότητας, εφόσον αυτή δεν οφείλεται σε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχικό παράπτωμα για τα οποία επακολούθησε έξοδος από το στράτευμα ή μετάθεση σε αργία με απόλυση. 
• Ο χρόνος της αργίας με πρόσκαιρη παύση, εφόσον δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες. Τέλος, θεωρείται ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ο χρόνος κατά τον οποίο διετέλεσαν έξω από την υπηρεσία οι υπηρετούντες γενικά που εξήλθαν από τις τάξεις λόγω σωματικής ανικανότητας και επανήλθαν μετά στην ενεργό υπηρεσία, αφού κρίθηκαν ικανοί. 
Ε΄Η μάχιμη πενταετία είναι πραγματική (πρέπει να έχει παρασχεθεί) συντάξιμη υπηρεσία και λαμβάνεται υπόψη για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μόνο αν ο ενδιαφερόμενος συμπληρώσει (24½ έτη συντάξιμης υπηρεσίας πλην της μάχιμης υπηρεσίας), εκτός της περιπτώσεως των τριτέκνων γυναικών και των περιπτώσεων αυτεπάγγελτης αποστρατείας. Για όσους κατατάχθηκαν μετά την 1-10-1990, η χρήση της γίνεται μόνον με την παράλληλη αναγνώρισή της. Η εν λόγω αναγνώριση γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου και εφόσον καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές (20% στην αμοιβή πέραν του πενθημέρου εργασίας). 
ΣΤ' Η προσαύξηση των 3/35ων (έτη Κονδύλη) χορηγούνται σε όσους έχουν καταταγεί ή έχουν ασφαλιστεί σε Φορέα κύριας ασφάλισης μέχρι την 31-12-1992, έχουν συμπληρώσει 20 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας και φέρουν τον βαθμό του ανθυπασπιστή. Τα εν λόγω έτη δεν λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος παρά μόνον για την προσαύξηση του συντάξιμου μισθού της κύριας σύνταξης από το Γενική Λογιστήριο του Κράτους. Ουσιαστικά, πλασματικά έτη είναι οι σπουδές, δεδομένου ότι αναγνώριση χρόνου από τέκνα δεν προβλέπεται για τους στρατιωτικούς. Συνεπώς, μπορείτε να εξαγοράσετε τις σπουδές σας, εφόσον έχετε, για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αλλά και την προσαύξηση της σύνταξης, αλλά και ό,τι από τις παραπάνω υπηρεσίες έχετε προσφέρει, όπως αναλυτικά εκτίθενται παραπάνω. 
Ερώτημα: Είμαι στον Στρατό από 19 ετών. Υπηρετώ στις Ειδικές Δυνάμεις και είμαι αλεξιπτωτιστής. Αληθεύει ότι θα βγω στη σύνταξη όταν θα συμπληρώσω το 60ό έτος της ηλικίας μου; 
Απάντηση:Κατ' αρχάς, δεν μας αναφέρετε πότε καταταχθήκατε στις Ειδικές δυνάμεις, ώστε να ξέρουμε πόσα χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας έχετε διανύσει μέχρι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, για τη συνταξιοδότησή σας προβλέπονται τα εξής: 
α).Με τις διατάξεις του άρθρου 41 (παρ. 1 και 3) του π.δ. 169/2007 προβλέπεται ότι ο χρόνος υπηρεσίας των στρατιωτικών που τελούν σε κατάσταση ενέργειας αλεξιπτωτιστή λογίζεται διπλάσιος σε καιρό ειρήνης και τριπλάσιος σε καιρό πολέμου. Ο ανωτέρω χρόνος λογίζεται διπλάσιος ή τριπλάσιος, κατά περίπτωση, εφόσον αυτοί που διατελούν σε κατάσταση ενέργειας αλεξιπτωτιστή συμπληρώνουν δεκαοκταετή και οι άλλοι εικοσαετή πραγματική στρατιωτική υπηρεσία. 
β). Με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 20 του ν. 3865/2010, αυξάνεται, από 01-01-2011, ο προαναφερόμενος χρόνος της δεκαοκταετούς ή εικοσαετούς, κατά περίπτωση, πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που είναι απαραίτητος για τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών της ανωτέρω ειδικής κατηγορίας, σε είκοσι πέντε (25) έτη. Οι διατάξεις αυτές δεν έχουν εφαρμογή για όσους έχουν συμπληρώσει την προαναφερόμενη δεκαοκταετή ή εικοσαετή πραγματική στρατιωτική υπηρεσία, κατά περίπτωση, μέχρι την 31-12-2010. Κατά τα λοιπά, θα πρέπει τα παραπάνω να τα συσχετίσετε με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που ισχύουν. Συγκεκριμένα, για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης των στρατιωτικών, που συμπληρώνουν 24½ έτη συντάξιμης υπηρεσίας: 
Το έτος 2011, απαιτούνται πλέον 26 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας. 
• Το έτος 2012, απαιτούνται 27½ έτη. 
• Το έτος 2013, απαιτούνται 29 έτη. 
• Το έτος 2014, απαιτούνται 30½ έτη. 
Όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 01- 01-2015 και μετά, θα συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση είτε του 60ού έτους της ηλικίας τους είτε 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας. ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜ."ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"

21 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.


Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ",που εκδίδεται από τους Ομογενείς της Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση.....>>
Για ανάγνωση κλικ ΕΔΩ:

20 Φεβρουαρίου 2014

Η Ρωσία των τσάρων (Foto)!!


Καταπληκτικές φωτογραφίες από τη Ρωσία των Τσάρων,που ακόμη και το κομμουνιστικό καθεστώς της τ. Ε.Σ.Σ.Δ.σεβάστηκε,εν αντιθέσει με μας εδώ στην Ελλάδα,όταν άλλαξε η Βασιλευομένη και ήλθε η …πλέρια Δημοκρατία (=Η super προοδευτική κ.λ.π.),φρόντισαν να τα εξαφανίσουν ΟΛΑ!!
Όταν πρωτοπήγε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων/νος Τσάτσος,οι….αυλάρχες (οι υπερδημοκράτες κολαούζοι) του υπέδειξαν,για καταστροφή, τα πορτραίτα των πρώην Βασιλέων που κοσμούσαν το σαλόνι των ανακτόρων.......>>
Βέβαια,ο Kων/νοςΤσάτσος ήταν και Φιλόσοφος, όπως γνωρίζουμε και τους απέτρεψε με την φράση: «…η ιστορία δεν διαγράφεται,ούτε παραδίδεται στην πυρά». Η συνέχεια είναι σ΄όλους μας γνωστή,διότι ΔΕΝ άφησαν οδό για οδό χωρίς να μη μετονομάσουν!! Η Βασ.Παύλου έγινε Μανδηλαρά,η Βασ.Κων/νου έγινε Αλεξ.Παναγούλη,η Βασ.Σοφίας έγινε Αλ.Παπαναστασίου κλπ.,λες και δεν υπήρχαν άλλοι οδοί για να ονομασθούν όπως επιθυμούσαν!… Βέβαια στη μετακομμουνιστική Ρωσία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το Λένιγκραντ (πόλη του Λένιν) έγινε και πάλι Αγία Πετρούπολη κ.λ.π.Για να δείτε τις φωτογραφίες κλικ ΕΔΩ:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.


Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας Κωνσταντινουπόλεως,για έγκυρη ενημέρωση και ακομμάτιστη ενημέρωση.....>>
Για αναγνωση,κλικ ΕΔΩ:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.


Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ΄Αμυνας,εξεδόθη προκήρυξη για την πρόσληψη πολιτικού προσωπικού για θέσεις του ΝΑΤΟ....>> Κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε την προκήρυξη.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.


Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η υλοποίηση της Β’ Φάσης του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2013-2014, με ισχύ από το Μάρτιο 2014 έως 30 Ιουνίου 2014, υπό τους όρους και προϋποθέσεις, που εκτίθενται αναλυτικά παρακάτω. Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί επίσης μέσω δύο υποπρογραμμάτων (εξαήμερων διακοπών και Γ’ ηλικίας.....>>
Δείτε τη σχετική Απόφαση του Ε.Ο.Τ.,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

18 Φεβρουαρίου 2014

«Τέλεση Μνημόσυνου από την Ε.Α.Λάρισας υπέρ Πεσόντων, κατά την εκτέλεση του Καθήκοντος, Αστυνομικών».

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 09:30 στον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου επιμνημόσυνη Δέηση εις Μνήμη των θανόντων εν ώρα Υπηρεσίας Αστυνομικών
Καλούμε τους συναδέλφους, εν ενεργεία και Αποστράτους και τους πολίτες της Λάρισας να παρευρεθούν σ’ αυτή τη Τελετή Μνήμης. 
Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης θα τελεστεί .....>>
τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου, ενώ θα γίνει και τελετή μετονομασίας της παραλλήλου με το Αστυνομικό Μέγαρο οδού σε «Πεσόντων Αστυνομικών». 
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στη λέσχη (3ος όροφος) του Μεγάρου. 
                           ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
                                                  

Αυξάνεται το εφάπαξ των Αποστράτων ύστερα από την απόφαση του Σ.τ.Ε.!

ΑΠΟ 5.000 ΩΣ 23.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΣΟΝ ΓΙΑ 5.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ 
Από 5.000 ως 23.000 ευρώ αναμένεται να αυξηθεί το εφάπαξ των στρατιωτικών εφόσον οριστικοποιηθεί... η ρύθμιση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας. 
Οι κερδισμένοι από τη δικαστική απόφαση υπερβαίνουν τους 5.000 και είναι αυτοί που έχουν αποστρατευτεί από τον Αύγουστο του 2012, στους οποίους αφορούν οι μεταβολές και θα δούνε το εφάπαξ τους να αναπροσαρμόζεται, αφού βάσει υπολογισμού θα είναι πλέον στο μισθολόγιο πριν από τις περικοπές του 2012. Σημειώνεται πως η επίμαχη δικαστική απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί και γι’ αυτό δεν είναι προς το παρόν εντελώς ξεκάθαρο αν η αντισυνταγματικότητα θα αφόρα μόνο στην αναδρομικότητα του επίμαχου νόμου (ψηφίστηκε τον Νοέμβριο αλλά ίσχυσε από.....>>
1/8/2012) ή στην ουσία του που ήταν η μείωση του ειδικού στρατιωτικού μισθολογίου. 
Στο πρώτο -ευνοϊκότερο για την κυβέρνηση- σενάριο η απόφαση θα αφορά μόνο μερικές εκατοντάδες αποστράτους (όσοι έφυγαν από 1/8/2012 μέχρι και τη δημοσίευση του επίμαχου νόμου σε ΦΕΚ τον Νοέμβριο του 2012). 
Το εφάπαξ βοήθημα των στρατιωτικών χορηγείται από τρία διαφορετικά Ταμεία (Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας), αλλά έχει τον ίδιο τρόπο υπολογισμού για όλους και είναι ευθέως συνδεδεμένο με τον βασικό μισθό της αποστρατείας. 
Ειδικότερα, στη βάση υπολογισμού του συμμετέχουν ο βασικός μισθός κατά την ημερομηνία εξόδου, το χρονοεπίδομα, το υψηλότερο επίδομα εξομάλυνσης που έχει λάβει ο δικαιούχος και το επίδομα ευθύνης ή απασχόλησης. 
Το άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί τα πραγματικά χρόνια υπηρεσίας (δεν προσμετρώνται πλασματικά χρόνια), δηλαδή επί τα έτη που συμμετείχε ο δικαιούχος στον Ειδικό Λογαριασμό. Είναι λοιπόν ευνόητο πως η μείωση του ειδικού μισθολογίου που επεβλήθη στους στρατιωτικούς το 2012 επηρεάζει άμεσα και τον υπολογισμό του εφάπαξ. 
Λόγω της αναδρομικής ισχύος που είχε ο νόμος, υπήρξαν περιπτώσεις στρατιωτικών από τους οποίους τα Ταμεία ζήτησαν πίσω χρήματα. Πρόκειται για την κατηγορία εκείνη των στρατιωτικών που έφυγαν μετά την 1η/8/2012 και πρόλαβαν να εισπράξουν το εφάπαξ πριν από τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος. Όλοι οι υπόλοιποι έλαβαν εφάπαξ μειωμένο κατά 13% μεσοσταθμικά (το ποσοστό είναι διαφορετικό ανάλογα με τον βαθμό), λόγω της μείωσης του στρατιωτικού μισθολογίου. 
Για παράδειγμα, από Ναυτικό και Λιμενικό, από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν αποστρατευτεί συνολικά περίπου 1.000 άτομα. Οι μισοί από αυτούς (500 άτομα) είναι ένοπλοι που έφυγαν από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013 και έχουν ήδη πληρωθεί. 
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν άλλοι 450 περίπου που έχουν φύγει από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και σήμερα και περιμένουν την είσπραξη του βοηθήματος. Αντίστοιχα στην Αεροπορία οι κερδισμένοι από την απόφαση του ΣτΕ υπολογίζονται σε περίπου 1.500 άτομα, τα οποία έχουν αποστρατευτεί από τον Αύγουστο του μέχρι και σήμερα. Ειδικότερα, υπερβαίνουν τους 1.000 όσοι έχουν ήδη πληρωθεί, ενώ ακόμη 500 έχουν αποστρατευθεί μετά τον Σεπτέμβριο του 2013 και ακόμη δεν έχουν εισπράξει το βοήθημα. Ενδεικτικά αναφέρεται πως όλο το άνοιξαν την πόρτα της εξόδου από την Αεροπορία περίπου 1.100 άτομα. 
Από το στρατό ξηράς, από την πρώτη Αυγούστου του 2012 μέχρι και σήμερα έχουν φύγει 2.400 άτομα με αποστρατείες, αποχωρήσεις κ.λπ. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη εισπράξει το εφάπαξ, ενώ άλλοι βρίσκονται στην αναμονή για να πληρωθούν το βοήθημα. 
Σε κάθε περίπτωση, η επίμαχη δικαστική απόφαση δημιουργεί πονοκεφάλους στις διοικήσεις των Ταμείων, ενώ θεωρείται πως η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του βοηθήματος. 
Οι επιστροφές για τους αστυνομικούς: 
Το ΤΕΑΠΑΣΑ χορηγεί εφάπαξ σε αστυνομικούς που προέρχονται από την πρώην Αστυνομία Πόλεων, τη Χωροφυλακή και σε πυροσβέστες. Η βάση υπολογισμού του δικού τους εφάπαξ (κατά μέσο όρο έφτανε στα 50.000 ευρώ πριν από τις περικοπές) είναι ο βασικός μισθός του βαθμού αποστρατείας (τελευταίος μήνας). 
Οι αστυνομικοί της πρώην Αστυνομίας Πόλεων θα έχουν μικρότερες αυξήσεις καθώς λαμβάνεται υπόψη για το εφάπαξ τους ο μέσος όρος τελευταίων 60 μηνών (5ετία) από τον βασικό μισθό. 
Πάντως, πριν από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου το μέσο εφάπαξ τους άγγιζε τα 20.000 ευρώ (μετά το «κούρεμα» του Μεσοπρόθεσμου). Στο επίπεδο των 35.000 ευρώ κυμαινόταν το εφάπαξ των πυροσβεστών, για τον υπολογισμό του οποίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των αποδοχών των τελευταίων 12 μηνών πριν από την αποστρατεία. 
Οι νέοι ασφαλισμένοι (καταταγέντες μετά την 1η/1/1993) δεν θα πρέπει να περιμένουν σημαντικές αλλαγές από την απόφαση του ΣτΕ, καθώς γι’ αυτούς το εφάπαξ υπολογίζεται με βάση κοινό τύπο, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τον μέσο όρο του συνόλου των αποδοχών της τελευταίας 5ετίας. 
Και τους λιμενικούς αγγίζει η απόφαση του ΣτΕ, καθώς λαμβάνουν δύο εφάπαξ βοηθήματα, ένα από τον ΕΛΟΑΝ του Πολεμικού Ναυτικού και ένα από το ΤΑΛΣ (Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος). 
Το εφάπαξ από το ΤΑΛΣ, που είναι ένα καθαρά ανταποδοτικό ταμείο, έφτανε πριν από τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων στις 25.000 ευρώ. Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και σήμερα έχουν αποχωρήσει από το σώμα περίπου 250 λιμενικοί. 
Σημειώνεται πως προγενέστερη απόφαση του ΣτΕ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις αρχές του 2014, προβλέπει αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος, προκειμένου να προστατεύσει τους αποστρατευθέντες από τις μειώσεις του ειδικού μισθολογίου. 
 Ειδικότερα, εκείνη η απόφαση προέβλεπε νέο μεικτό σύστημα υπολογισμού: τα έτη πριν από την 31η/7/2012 υπολογίζονται με βάση τον μισθό του Ιουλίου του 2012 και τα υπόλοιπα με βάση τον μισθό του τελευταίου μήνα πριν από την έξοδο.ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/02/2014 – Σ.Λ.-staratalogia.blogspot.gr.

Καθαρογράφτηκε η απόφαση του Σ.τ.Ε.!!


Με την μισθοδοσία του Ιουνίου θα ...“επιστρέψουν” τα εν ενεργεία στελέχη αλλά και Απόστρατοι που θα πάρουν τις συντάξεις τους στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012! 
Αυτά λένε οι πληροφορίες που διακινούνται από πηγές “Θεσμικών Ενώσεων” Αποστράτων που όπως λένε έχουν επαφή με Μαξιμου. 
Σωστά πολλοί θα σκεφτούν ότι σε …ελεύθερη μετάφραση αυτό μπορεί και να σημαίνει “ψηφίστε στις ευρωεκλογές όπως πρέπει” και μετά έρχονται και οι διορθώσεις......>>
Πάντως οι πηγές των Θεσμικών Ενώσεων επιμένουν ότι η απόφαση του Σ.τ.Ε.έχει ήδη καθαρογραφεί και μένει το “πράσινο φως” για την δημοσιοποιησή της. Κάτι που αναμένεται μέσα στο Μάρτιο. Με δεδομένο ότι το Γενικό Λογιστήριο χρειάζεται περίπου δυο μήνες για να αναπροσαρμόσει μισθούς και συντάξεις,προκύπτει ότι οι “διορθώσεις” θα γίνουν τον Ιούνιο.

17 Φεβρουαρίου 2014

Δώρο Πάσχα ετοιμάζεται από τη κυβέρνηση για ενστόλους και χαμηλοσυνταξιούχους!..


Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τη διανομή του μεγαλύτερου μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος την άνοιξη και πάντως πριν από τις ευρωεκλογές/αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου. 
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προσδιορίσει το μέγεθός του στο 1,5 δισ ευρώ και η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρεται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο σε «δώρο Πάσχα» το οποίο προορίζεται κυρίως για την ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και ενστόλων. Υπενθυμίζεται ότι στο Μνημόνιο προβλέπεται ότι μπορεί να διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς το 70% του πλεονάσματος που υπερβαίνει τον αρχικό στόχο και αυτό σημαίνει ότι προκύπτει ποσό από 1,05 έως και 1,26 δισ. ευρώ, καθώς ο αρχικός στόχος ήταν για ισοσκελισμένο πρωτογενές ισοζύγιο (μηδενικό πλεόνασμα). 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία«, το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο αφορά στην έκτακτη ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων, ορισμένων κατηγοριών ενστόλων (ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας,«μάχιμοι» της Ελληνικής......>>
Αστυνομίας) αλλά και μακροχρόνια ανέργων για τους οποίους πιέζει το ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα ποσά που θα διατεθούν θα πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα έκτακτης ενίσχυσης και όχι μόνιμης δαπάνης που θα επιβαρύνει και τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, όπως ρητά προβλέπεται στο Μνημόνιο. 
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ: 
Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε συνταξιούχους. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια. Επικρατέστερο είναι να δοθεί έκτακτο επίδομα 200 με 300 ευρώ σε όσους λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα από κύριες και επικουρικές συντάξεις. 
Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι υπολογίζονται σε 1,800.000 άτομα και το συνολικό κόστος μπορεί να φθάσει τα 540.000.000 €. Αυτό θα εξαρτηθεί αν το βοήθημα δοθεί κλιμακωτά ανάλογα τις μηνιαίες αποδοχές (υψηλότερο για τις χαμηλές συντάξεις και μικρότερο για όσους λαμβάνουν 1.000 €) ή αν θα είναι το ίδιο ποσό για όλους τους δικαιούχους. Όσον αφορά τους ένστολους, όπως τονίζει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση μέσω του πλεονάσματος ορισμένων κατηγοριών ένστολων, όπως είναι οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και σώματα της Ελληνικής Αστυνομίας (ομάδα «Ζ», ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ κ.ά.). 
Πάντως το ζήτημα με τους ένστολους έχει γίνει περίπλοκο μετά τη δικαίωσή τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή αναδρομικών μετά τις μειώσεις που υπέστησαν βάσει του νόμου για τα ειδικά μισθολόγια τον Αύγουστο του 2012. Μέρος των αναδρομικών μπορεί να καλυφθεί από το πλεόνασμα ως έκτακτη και μη επαναλαμβανόμενη δαπάνη. Πλέον υπάρχει προβληματισμός στην κυβέρνηση αν θα πρέπει να δοθεί στους ένστολους και οικονομική ενίσχυση πέρα από την κάλυψη μέρους των αναδρομικών τους. 
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: 
Επιπρόσθετα θα πρέπει να καμφθούν και οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποστηρίζει ότι μέσω του πλεονάσματος κατά προτεραιότητα θα πρέπει να ενισχυθούν πολίτες που εξαιτίας της κρίσης δεν έχουν καθόλου εισόδημα, όπως είναι οι άνεργοι και στη συνέχεια εφόσον υπάρξουν δυνατότητες να στηριχθούν και ομάδες του πληθυσμού οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλες εισοδηματικές απώλειες. 
Βουλευτής του Κινήματος υπογραμμίζει πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα επιμείνει στο θέμα των ανέργων και κυρίως των μακροχρόνια ανέργων.Το οικονομικό επιτελείο προχωρεί στον σχεδιασμό για τη διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά την καταρχήν συμφωνία με την τρόικα για το ύψος του. Μέχρι στιγμής υπάρχει προσέγγιση για τα στοιχεία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και έχουν προκύψει μόνο οριακές αποκλίσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καθώς ορισμένα έσοδα και δαπάνες του πρώτου διμήνου «γράφονται» στον περσινό προϋπολογισμό. 
Υπολογίζεται ότι το πλεόνασμα του 2013 θα είναι τουλάχιστον 1.500.000.000 € και δεν αποκλείεται να φθάσει το 1.800.000.000 €. Η κυβέρνηση θα μπορεί να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις μετά την επισημοποίηση του πλεονάσματος από την Eurostat στις 23 Απριλίου.ΠΗΓΗ:ΤΑ ΝΕΑ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΟ:
Εμάς δεν μας αφορά,  λόγω του ότι είμαστε... "ρετιρέ", με τον παχυλό μισθό των 1000 € και άνω τον μήνα. Ανήκουμε δηλαδή στά άνω στρώματα. Αυτές είναι λοιπόν οι λεγόμενες επιστροφές!!

Τα 20 hi-tech περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που σκανάρουν τα πάντα!

Το μαύρο Passat ήταν παρκαρισμένο έξω από ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. 
Ενα περιπολικό με αναμμένο φάρο είχε μόλις σταματήσει δίπλα του Δευτερόλεπτα μετά, ένας νεαρός πλησίασε το όχημα, φορτωμένος με σακούλες φαγητού και έβαλε το κλειδί στην πόρτα του οδηγού. «Ολα καλά Μοχάμεντ;» του λέει ο συνοδηγός του περιπολικού, αφήνοντας εμβρόντητο τον αλλοδαπό, που δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς ο αστυνομικός ήξερε το όνομά του. 
Ηταν ένα από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ που διαθέτει το σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Οχημάτων (APNR), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο πλήρωμα να μαθαίνει άμεσα την «ταυτότητα» του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. 
Από τις αρχές του 2012, είκοσι οχήματα της αστυνομίας κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας «σκανάροντας» πινακίδες και οχήματα. Από πέντε κυκλοφορούν σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα. 
Καθημερινά, σαρώνουν χιλιάδες, μπορεί και εκατοντάδες χιλιάδες πινακίδες, προκειμένου να διαπιστώσουν αν συντρέχει λόγος για περαιτέρω έρευνα στα οχήματα......>>
Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος», κατά το διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος (5/7/2011 - 24/8/2011) ελέγχθηκαν 3.244.817 πινακίδες κυκλοφορίας, τα πληρώματα των περιπολικών ειδοποιήθηκαν 3.340 φορές για οχήματα που απασχολούσαν, ενώ εντοπίστηκαν 629 κλεμμένα οχήματα «Το περιπολικό πραγματοποιεί τις συνήθεις περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας, όπως έχει οριστεί από το κέντρο της Αμεσης Δράσης. 
Αυτόματα καταγράφονται τα δεδομένα των πινακίδων που συναντάμε, ενώ όταν ένα όχημα απασχολεί για κάποιο λόγο, η οθόνη μέσα στο περιπολικό κοκκινίζει και ακούγεται μια σειρήνα προειδοποίησης. 
Τότε εμείς σταματάμε το αυτοκίνητο και ο έλεγχος αρχίζει», εξηγεί στο «Εθνος» ο αρχιφύλακας Λάμπρος Κιτσάκης, που οδηγεί ένα από αυτά τα εξελιγμένα περιπολικά, με συνοδηγό τον αστυφύλακα Κωνσταντίνο Αντώνο. 
Οπως μας λέει, το APNR παρουσιάζει τις θέσεις των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο και στα κέντρα επιχειρήσεων. 
Το APNR χρησιμοποιεί τεχνολογίες οπτικής αναγνώρισης πινακίδων (OCR), διαχείρισης στόλου οχημάτων (AVL), καθώς και τεχνολογίες γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (GIS) για την ψηφιακή απεικόνιση των οχημάτων σε διαδραστικό χάρτη. 
Τα περιπολικά συνδέονται με το Κέντρο Επιχειρήσεων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (3G), ενώ το σύστημα κάνει χρήση τόσο ενσύρματων όσο και ασύρματων επικοινωνιών. 
Οι Αρχές έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν όχι μόνο ένα όχημα που απασχολεί την ώρα της περιπολίας, αλλά και να ανατρέξουν εκ των υστέρων με βάση την πινακίδα του. 
Με τη βοήθεια του λογισμικού, οι υπηρεσίες μπορούν να ξέρουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή μηχανή σε ποιο σημείο «συναντήθηκε» με το περιπολικό, ποια ώρα, πόσες φορές κ.λπ. ΠΗΓΗ: