31 Οκτωβρίου 2014

Τηλεφωνικός Κατάλογος και ωράριο λειτουργίας Εξωτερικών Ιατρείων του 404 Γ.Σ.Ν.Λάρισας....

Για την εύρυθμη λειτουργία του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας (404 ΓΣΝΛ), αποφασίσθηκε όπως οι ασθενείς πλέον να εξετάζονται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης......>>> Παρατίθεται κατωτέρω πίνακας με το ωράριο λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων και ο Τηλεφωνικός Κατάλογος του 404 Γ.Σ.Ν. Λάρισας,για ενημέρωση των συναδέλφων για την αλλαγή της διαδικασίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΑΣΥ:ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ.τ.Ε.(video)...


Συνέντευξη τύπου εκπροσώπων Ομοσπονδιών ε.ε.και Αποστράτων στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.....>>> Δείτε το σχετικό video

29 Οκτωβρίου 2014

AITHΣΗ ΑΞΙΩΣΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...

Ανακοινώνεται από τον Σύνδεσμό μας, ότι όσα μέλη μας έχουν αποστρατευθεί προ το 2002,έχουν ασκήσει προσφυγή για τις Μισθολογικές Προαγωγές και λαμβάνουν αποφάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να προσέλθουν στα γραφεία του Συνδέσμου (ώρες 10.30΄- 12.00') για διευκρινήσεις και περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να προβούν......>> Πρόκειται για κατάθεση αίτησης ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου,που αφορά την αξίωση για αποζημίωση,λόγω παραβίασης, εκ μέρους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, του δικαιώματος σε απονομή δικαιοσύνης της σύνταξης εντός ευλόγου χρόνου, λόγω καθυστέρησης έκδοσης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των εφέσεων κατά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, που αφορά την αναπροσαρμογή των συντάξεων,με βάση των Ν.2838/2000 & 3016/2003.

27 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ο.Σ.:ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ!!




Τους τελευταίους 4 μήνες παρακολουθούμε μια «σεναριολογία» περί μισθολογίων και υπολογισμών μισθών, συντάξεων και αναδρομικών άνευ προηγουμένου! 
Ρίχνουν έτσι λάδι στη φωτιά του κοινωνικού αυτοματισμού, που έχουν ανάψει τα ΜΜΕ σε βάρος μας, δημιουργώντας τελείως αρνητικό κλίμα και λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες, που και αυτοί υποφέρουν. 
Κάποιοι έβγαλαν και τα αναδρομικά που θα πάρουμε πριν καν ψηφισθεί κάποια ρύθμιση που θα έδινε τη δυνατότητα για υπολογισμούς!! 
Μάλιστα μερικά είναι εκπληκτικά μεγάλα .......>> ποσά, ίσως για να είναι «ελκυστικά» για αγωγές (υπολογισμένα ακαθάριστα κλπ). 
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αποτρέπω κάποιον για κατάθεση αγωγής, αρκεί να ξέρουμε τι πραγματικά διεκδικούμε και όλες τις σχετικές παραμέτρους (κόστος - αποτελεσματικότητα, χρόνοι κλπ)
Εξάλλου όταν θα έχουμε την πλήρη εικόνα με τη ψήφιση του αναθεωρημένου μισθολογίου στη Βουλή, τη νέα απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε. περί την 28η Νοεμβρίου και μόλις δημοσιοποιηθεί η αντίστοιχη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Π.Ο.Σ. θα ενημερώσει υπεύθυνα τα Μέλη της. 
Επειδή πολλοί συνάδελφοι θέτουν διάφορα ερωτήματα, αλλά και για να γίνει κατανοητό το τι αναμένουμε (αλλά βέβαια δεν αποδεχόμαστε), σε σχέση με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. και της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, παραθέτω τις παρακάτω προσωπικές απόψεις: Αυτό που σχεδιάζεται (όπως φάνηκε από το σχέδιο μισθολογίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΕΑΛΣ) και αναμενόταν μετά την κατάθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού, είναι ένα αναθεωρημένο μισθολόγιο με βάση τη φιλοσοφία του υπάρχοντος (και όχι αυτό που πρότεινε το ΥΠΕΘΑ), όπου στους σημερινούς βασικούς μισθούς θα γίνει μερική μικρή επαναφορά (ας σταματήσουν ΟΛΟΙ να τη λένε αύξηση!!) που θα αντιστοιχεί στο 50% της διαφοράς μεταξύ των βασικών μισθών του Ιουλίου 2012 και των βασικών μισθών που ισχύουν σήμερα. 
Το ίδιο θα ισχύει και για τα επιδόματα. Βέβαια είναι σαφέστατο ότι τα αναδρομικά τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Σ.τ.Ε. θα έπρεπε να έχουν επαναφορά 100% (απόφαση Επιτροπής Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε) με βάση το μισθολόγιο που ίσχυε προ της 1/8/2012. 
Η μερική αυτή επαναφορά, όπως πλέον εκτιμώ ότι είναι γνωστό, θα κυμαίνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και αναφερόμενοι σε καθαρά ποσά, για τα εν αποστρατεία στελέχη θα είναι της τάξης, από 6-35 ευρώ μηνιαίως για ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥΣ βαθμούς μέχρι Υπτγου και από 55-90 για τους υπολοίπους βαθμούς!!
Γιατί όμως υπάρχει αυτό το κενό (35-55); Με τους νόμους 3833/2010 και 3845/2010 /2010 όλα τα επιδόματα πλην οικογενειακών και ειδικών συνθηκών υπέστησαν συνολική μείωση 20%. Με το Ν 4093/2012 όλα τα επιδόματα (πλην οικογενειακών) υπέστησαν επίσης μειώσεις, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στον υπόψη νόμο. Για τη σύνταξη όλων των στρατιωτικών λαμβάνονται υπόψη ο βασικός μισθός που αντιστοιχεί στο συνταξιοδοτικό βαθμό, το αντίστοιχο χρονοεπίδομα, το επίδομα ειδικών συνθηκών (Ν. 3408/2005) και: 
• Ποσό 176 ευρώ, για όλους τους ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ βαθμούς από ΣΧΗ και κάτω (Ν. 3029/2002 και Ν. 3075/2002). 
• Το Επίδομα Θέσης Υψηλής ή Αυξημένης Ευθύνης για τους ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ βαθμούς από ΤΑΞΧΟ και πάνω. Το επίδομα Υψηλής ή Αυξημένης Ευθύνης, έχει υποστεί συνολικά τρεις (3) μειώσεις από το 2010. Είναι ένας επιπλέον λόγος των υπερβολικά υψηλών μειώσεων που έχουν υποστεί οι φέροντες ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ανώτατους βαθμούς (Ταξχος και άνω). 
Ενδεικτικά το επίδομα υψηλής ευθύνης βαθμού Ταξιάρχου το 2009 ήταν 205 ευρώ, το 2010 έγινε 165,97 και το 2012 (Ν. 4093) έγινε 133 ευρώ (δηλ. χαμηλότερο από το αντίστοιχο σταθερό ποσό των 176 ευρώ που λαμβάνουν οι βαθμών ΣΧΗ και κάτω). 
Να μια ακόμη αδικία που θα πρέπει και αυτή να αποκατασταθεί τώρα! Δηλαδή να διορθωθεί και να γίνει τουλάχιστον πάνω από 176 ευρώ. Αντίθετα το ποσό των 176 ευρώ, παραμένει σταθερό από καθιερώσεως του (2003) και πολύ σωστά, καθόσον δεν θεωρείται επίδομα και δεν θα έχουν διαφοροποίηση σε αυτό όσοι το λαμβάνουν.
Έτσι εξηγείται γιατί ιδιαίτερα στους ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥΣ βαθμούς από ΥΠΤΓΟ και κάτω η επαναφορά θα είναι ελάχιστη. Απαραίτητη προϋπόθεση εφαρμογής των παραπάνω είναι η ψήφιση στη Βουλή σχετικής ρύθμισης και μάλιστα εντός του Οκτωβρίου για να καταστεί εφικτή η δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για υλοποίηση από τέλους Νοεμβρίου (εκτιμώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ειδικά για τους αποστράτους).
Πολλή φασαρία για το τίποτα! Τελικά για να διαφανεί κάποια βελτίωση στα εν αποστρατεία στελέχη, θα πρέπει να αφαιρεθεί μια από τις αλλεπάλληλες μειώσεις που έχουν επιβληθεί εξοντωτικά στους συνταξιούχους (Ν. 3865/2010, 3986/2011, 4002/2011, 4051/2012, 4093/2012 κλπ). Διαφορετικά όποια ρύθμιση και να γίνεται, στα καθαρά θα φθάνει ένα πολύ μικρό ποσοστό της ενδεχόμενης διόρθωσης πχ 15-25%. Μάλιστα μια εξ όλων των μειώσεων έχει άμεση σχέση και αντίκτυπο στους Στρατιωτικούς. Αυτή είναι η επιβληθείσα με το Ν. 4051/2012, με την οποία μειώθηκε από 01-01-2012, η μικτή σύνταξη κατά 12% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Η μείωση αυτή επιβλήθηκε για να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, όπως είχε αποφασισθεί αρχικά. Οι στρατιωτικοί όμως είναι οι ΜΟΝΟΙ συνταξιούχοι που ΔΕΝ λαμβάνουν επικουρική σύνταξη αλλά μέρισμα, το οποίο είχε ήδη μειωθεί τότε κατά Μ.Ο σε ποσοστό 48% (σήμερα έφθασε το 63%), όταν στις επικουρικές συντάξεις ακόμη και σήμερα οι μειώσεις τους μεσοσταθμικά είναι της τάξης του 18%. Επομένως θα έπρεπε να είχαν εξαιρεθεί οι Στρατιωτικοί από την τότε μείωση! Ποτέ δεν είναι αργά! ΠΗΓΗ:

Εφημερίδα "AΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Κωνσταντινούπολης....


Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας Κωνσταντινούπολης, για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση......>> Για ανάγνωση,κάντε κλικ ΕΔΩ:

Νέα εκκαθαριστικά για όσους δικαιούνται έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ...

Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν τρόπους και διορθωτικές κινήσεις για να μην αποκλειστούν από τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές χιλιάδες αναξιοπαθούντες Μέχρι την Τετάρτη το αργότερο αναμένεται να εκδοθούν τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με τις εκπτώσεις που δικαιούνται άνεργοι, χαμηλόμισθοι, άτομα με αναπηρίες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ
Καθώς, όμως, ο συνυπολογισμός των προνοιακών επιδομάτων στο οικογενειακό εισόδημα στέκονται αιτία για να χάσουν τις μειώσεις και τις ελαφρύνσεις.........>> τα πτωχά νοικοκυριά που τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν τρόπους και διορθωτικές κινήσεις για να μην αποκλειστούν από τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ χιλιάδες αναξιοπαθούντες. 
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, στο υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζουν το πρόβλημα, λέγοντας όμως με το σύστημα δηλώσεων που εφαρμόζεται, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας από το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που -για παράδειγμα- δηλώνουν οι εφοπλιστές στα εισοδήματα του πίνακα 6 του Ε1. «Κάποιοι από τους πιο πλούσιους Έλληνες, με περιουσίες δισεκατομμυρίων, είναι άτομα με αναπηρία και δεν πληρώνουν καν έκτακτη εισφορά. Δεν μπορούμε να τους απαλλάξουμε και από τον ΕΝΦΙΑ», λένε στο υπουργείο Οικονομικών. 
Όπως όλα δείχνουν όμως, αν το πρόβλημα δεν λυθεί ηλεκτρονικά, ενδέχεται να χρειαστεί και πάλι να ταλαιπωρηθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι των εκπτώσεων στον ΕΝΦΙΑ, σχηματίζοντας ουρές στην εφορία για να «διορθώσουν» το οικογενειακό τους εισόδημα (χωρίς ΕΚΑΣ και προνοιακά επιδόματα), ώστε να μη χάσουν τις εκπτώσεις που δικαιούνται.

25 Οκτωβρίου 2014

Το τελευταίο ψηφίο του κινητού τηλεφώνου αποκαλύπτει την πραγματική ηλικία!!!

Ο αριθμός του κινητού σου τηλεφώνου μπορεί να αποκαλύψει με ευκολία την ηλικία σου!! 
Οπότε μην κρύβεις πλέον την ταυτότητα, ο καθένας μπορεί να μάθει το απαγορευμένο νούμερο με μεγάλη ευκολία. 
Θέλεις να κάνεις το «πείραμα» και να δεις αν λέει την αλήθεια;......>>> 1).Γράψε το τελευταίο ψηφίο του κινητού σου τηλεφώνου 
2). Πολλαπλασίασέ το επί 2. 
3). Μετά πρόσθεσε το 5. 
4). Πολλαπλασίασε το αποτέλεσμα επί 50. 
5). Στο γινόμενο που βρίσκεις πρόσθεσε τον αριθμό 1764 και 
6). Από το αποτέλεσμα αφαίρεσε το έτος της γέννησής σου. 
Έχεις μπροστά σου έναν τριψήφιο αριθμό... 
Το πρώτο ψηφίο είναι το τελευταίο ψηφίο του κινητού σου, ενώ τα άλλα δύο ψηφία δείχνουν την πραγματική ηλικία σου!! 

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η EKTAKTH ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2016!

Σε καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης -αν και «ψαλιδισμένη»- έως και το 2016 υποχρεώνονται τα φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στην τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Με την επέκταση του μέτρου (το οποίο έληγε κανονικά.......>> στο τέλος του 2015), η κυβέρνηση υπολογίζει έσοδα ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ στην επόμενη διετία. 
Ωστόσο, σημειώνεται ότι από 1ης Ιανουαρίου 2015 θα υπάρξει μείωση στους συντελεστές υπολογισμού της κατά 30%. 
Ειδικότερα, για καθαρό εισόδημα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 0,7 (από 1%) σε ολόκληρο το ποσό. 
Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 1,4% (από 2%) επί ολόκληρου του ποσού. 
Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, με συντελεστή 2,10% (από 3%) επί ολόκληρου του ποσού. 
Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,8% (από 4%) επί ολόκληρου του ποσού. 
Για το συνολικό καθαρό εισόδημα, των μελών της κυβέρνησης, ευρωβουλευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα υπολογίζεται με συντελεστή 3,5% (από 5%) επί ολόκληρου του ποσού.ΠΗΓΗ:

24 Οκτωβρίου 2014

Ομοσπονδίες Αστυνομικών προς Υπουργό Εργασίας: " Επιτακτική η παράταση του χρόνου λήψης απόφασης για το Τ.Ε.Α.Π.Α.ΣΑ"...

Χθες, Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. και Π.Ο.Α.Σ.Υ.ανακοίνωσαν τον ανάδοχο που θα εκπονήσει την αναλογιστική μελέτη για τη διάσωση του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από τα "νύχια" του Ε.Τ.Ε.Α. και λίγη ώρα αργότερα, από κοινού οι Ομοσπονδίες μαζί και των Πυροσβεστών, απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας παράταση του χρόνου υποβολής της, ώστε να μετατραπεί το Ταμείο σε επαγγελματικό.Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή.......>> 
Κύριε Υπουργέ, 
Στις 6 Αυγούστου 2014, εντελώς αιφνιδιαστικά και παρά την καθολική αντίδραση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, προωθήθηκε και ψηφίστηκε το άρθρο 220 του Ν. 4281/2014, το οποίο ανατρέπει τα δεδομένα στο σύστημα Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και μάλιστα καθιστώντας υπεύθυνες για τις όποιες περαιτέρω εξελίξεις τις αντιπροσωπευτικότερες συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. 
Πέρα από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ζητά επί της ουσίας να αποφασίσουμε τόσο στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας όσο και του χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας φορέα, του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, μας καλεί να λάβουμε τις σημαντικές αυτές αποφάσεις εντός ασφυκτικών χρονικών ορίων με καταληκτική ημερομηνία την 31 Δεκεμβρίου 2014.
Αυτό, γιατί σύμφωνα με τις διατάξεις του προαναφερόμενου άρθρου, οι συνδικαλιστικοί μας φορείς, καλούνται να αποφασίσουν τη μετατροπή της επικουρικής μας ασφάλισης (Ν.Π.Δ.Δ.) σε ιδιωτικοποιημένη ασφάλιση (Ν.Π.Ι.Δ. - Επαγγελματικό Ταμείο) ή εντασσόμενο το Ταμείο μας στο Ε.Τ.Ε.Α. αφενός να απολέσει αποθεματικά και περιουσιακά του στοιχεία και αφετέρου να φαλκιδευτεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του επαγγέλματός μας. 
Από την ψήφιση του Ν. 4281/2014, έχουν παρέλθει ήδη δυόμισι μήνες. Η δε σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε από τον Υφυπουργό Εργασίας την 17/9/2014. Διαφαίνεται καθαρά πλέον ότι το εναπομείναν χρονικό διάστημα για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι επαρκές για να περαιώσουμε την προβλεπόμενη διαδικασία. 
Από πλευράς των Ομοσπονδιών, ξεκίνησε η δρομολόγηση των διαδικασιών και παραγγέλθηκαν από αρχές Οκτωβρίου οι αναλογιστικές μελέτες, πλην όμως μέχρι σήμερα, δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα στοιχεία στους αναλογιστές από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε να υιοθετήσετε το αίτημά μας για τροποποίηση του Ν. 4281/2014, προκειμένου να δοθεί παράταση τουλάχιστον έξι μηνών, όσον αφορά στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, ούτως ώστε το συνδικαλιστικό μας κίνημα, ενημερωθεί διεξοδικά και αφού μελετήσει όλα τα πιθανά σενάρια, τα υπέρ και τα κατά της μιας ή της άλλης εκδοχής, λάβει στη συνέχεια τις όποιες αποφάσεις, υπεύθυνα και σοβαρά. 
Όπως γνωρίζετε, επίσης, η ψήφιση του άρθρου 220, συνοδεύτηκε από σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο του συνδικαλιστικού μας κινήματος αλλά και του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ διαφορετικές προσεγγίσεις υπήρξαν και από βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων. Μάλιστα ο ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος ΚΙΚΙΛΙΑΣ, συμμερίστηκε τον προβληματισμό μας όσον αφορά το μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ και είδε θετικά το ενδεχόμενο αναθεώρησης συνολικά του άρθρου 220, με στόχο τη δημιουργία ειδικού ταμείου για όλο το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εννοείται και πάλι μετά από σοβαρή μελέτη του όλου εγχειρήματος και όχι εν θερμώ και βεβιασμένα. 
Κύριε Υπουργέ, 
Επειδή, εν κατακλείδι, δεν είναι δυνατόν εκ μέρους της πολιτείας να μας ζητείται «με το μαχαίρι στο λαιμό» η υπογραφή κρίσιμων αποφάσεων για το ασφαλιστικό μέλλον των χιλιάδων μελών μας, παρακαλούμε να μας απαντήσετε άμεσα επί των προαναφερομένων, ώστε να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας, απαντώντας και στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται εκ μέρους των μελών μας.

23 Οκτωβρίου 2014

Αναλυτικοί πίνακες του Γ.Λ.Κ. με τις επιστροφές στα στελέχη των Ε.Δ-Σ.Α., ανά βαθμό,μαζί με τα επιδόματα...

Οι απώλειες που είχαν τα στελέχη των Ε.Δ-Σ.Α από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα, θα καλυφθούν σύμφωνα με τους πίνακες που έστειλε το Γ.Λ.Κράτους στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματο κατά 50%........>> Είναι πρόταση του Γ.Λ.Κ.στο ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ από το οποίο ζητά να υπολογίσει το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί [ΜΗΝΙΑΙΑ - ΕΤΗΣΙΑ] από την αναπροσαρμογή των απόδοχών του προσωπικού,σύμφωνα με τα στοιχεία των κατωτέρω πινάκων.ΣΧΟΛΙΟ: Είπαμε κύριοι του Γ.Λ.Κράτους να αναρτήσετε έναν πίνακα κάπως επίσημο και αυτόν τον κάνατε λάθος(!)... Και τι λάθος. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ του Ανθυπολοχαγού - που από εκεί βγαίνουν όλοι οι υπόλοιποι βαθμοί- είναι λάθος!! 883,00 αντί 887,00... Αμάν πιά,επίτηδες το κάνετε; 

22 Οκτωβρίου 2014

Πληρωμή Β.Ο.Ε.Α. μηνός Σεπτεμβρίου 2014...


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού,τα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2014, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν.......>> (ταχυαποστολή - courier) στο Μ.Τ.Σ.Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 15 Νοεμβρίου 2014. 
- Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση: 
 Μετοχικό Ταμείο Στρατού 
 Κολοκοτρώνη 13 Τ.Κ. 10562, Αθήνα 
 (Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

21 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Α.Σ.ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ...



ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18 Α, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΜΑ: "Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού"      

Σας γνωρίζουμε ότι στις 14 Οκτωβρίου 2014, ο Πρόεδρος, ο Δνων Σύμβουλος και 3 Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., συναντήθηκαν στο Μ.Τ.Σ. με τον Πρόεδρο, Γεν. Δντή και Δντές του. Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήσεως της Ε.Α.Α.Σ. για αλληλογνωριμία, και ενημέρωση επί θεμάτων που απασχολούν τους αποστράτους Αξκούς και είναι αρμοδιότητας Μ.Τ.Σ. Η συζήτηση/ενημέρωση που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε σε άριστο πνεύμα συναδελφότητας και συνεργασίας και με πλήρη διαφάνεια. Απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα όπως:.......>> Τα μερίσματα του Μ.Τ.Σ. και του ΕΚΟΕΜΣ, αρχής γενομένης από τον Αυγ 14, φορολογούνται ΜΟΝΟΝ μία φορά, από την ΗΔΙΚΑ. 
Δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση από την εκδίκαση της αγωγής της PICAR ΑΕΕ κατά του Μ.Τ.Σ. της 1-4-14, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. 
Το θέμα παρακολουθείται στενά και αν η απόφαση είναι εις βάρος του Μ.Τ.Σ. τότε θα γίνει έφεση. 
Η απογραφή κατέγραψε 349 θανόντες μερισματούχους, οι κληρονόμοι των οποίων χρωστούν στο Μ.Τ.Σ. περίπου 1.000.000 €. 
Τα χρωστούμενα θα διεκδικηθούν με κάθε ένδικο μέσον. 
Για 1.037 άτομα που δεν έχουν απογραφεί ακόμη, ανεστάλη το Μέρισμα. 
Για 8 άλλα άτομα διεκόπη το Μέρισμα. 
Αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και ΥΕΘΑ για την υλοποίηση του Ν. 4256/2014, ώστε 5% επί των προστίμων για παραβάσεις ΚΟΚ να περιέρχεται ως πόρος του Μ.Τ.Σ. 
Θα καταβληθεί προσπάθεια για διόρθωση της τιμής του μεριδίου, μετά την εξέταση των νέων δεδομένων του δεκαμήνου Ιανoυαρίου-Οκτωβρίου2014. 
Προωθήθηκε τροπολογία για καθορισμό μερισματοδοτικών βαθμών Ταξιχου και Αλχία. Επίσης έχουν προωθηθεί άλλες 9 τροπολογίες, για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. 
Η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την διαφορετική αντιμετώπιση της οικονομικής ενίσχυσης των μερισματούχων της ΕΛ.ΑΣ, λόγω των χαμηλότερων εσόδων από την ΕΛ.ΑΣ. 
Το ΒΟΕΑ χορηγείται πλέον στην ηλικία των 25 ετών και καταβάλλεται πλέον μετά από 2 μήνες από την υποβολή του αιτήματος. 
Επίσης, η χορήγησή του προηγείται του Μερίσματος. 
Υπάρχει πλήρης διαχωρισμός Μ.Τ.Σ. και ΕΚΟΕΜΣ. 
Η εξυγίανση του Μ.Τ.Σ. εξελίσσεται κανονικά. 
Το χρέος των 20.000.000 € προς το ΕΛΟΑΣ ήδη αποπληρώθηκε, το χρέος προς το ΕΚΟΕΜΣ μειώθηκε από τα 40.000.000 € στα 12.000.000, ποσό που θα αποπληρωθεί εντός του 2015. 
Το χρέος των 158.000.000  € προς το ΥΠ.ΟΙΚ θα αποπληρωθεί σταδιακά μέχρι το 2034. 
Με το Ν. 4146/2013 επιτρέπεται να δίδεται το μέρισμα από τις εισφορές μέχρι και το 2016, ενώ κάθε έτος θα κρατείται ως αποθεματικό το ποσόν των 20.000.000  €. 
Κάθε έτος υποχρεούται το Μ.Τ.Σ. να αναφέρει στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, ενώ κάθε απόφαση του Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. για αυξομειώσεις απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής αυτής. Επιπλέον, κατόπιν της υπογραφής Μνημονίου Κατανόησης του Μ.Τ.Σ. με το ΥΠ.ΟΙΚ, καμία πλέον δαπάνη του Μ.Τ.Σ. δεν μπορεί να πραγματοποιείται, αν προηγουμένως δεν έχει προβλεφθεί στον Π/Υ, όπως επίσης απαγορεύονται ρητά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. 
Η μελέτη βιωσιμότητας που προκηρύχθηκε από το ΥΠΕΘΑ, θα καταδείξει αν και με ποιο τρόπο θα είναι δυνατή η ενοποίηση των 3 Μ.Τ. 
Στις 24 Οκτωβρίου 2014 θα ανοιχθούν οι προσφορές του ηλεκτρονικού διαγωνισμού. 
Το θέμα των οικονομικών ατασθαλιών που προέκυψε μετά την Επιθεώρηση το 2012, ανέλαβε αρχικά το Στρατοδικείο, αλλά μη έχοντας οικονομικές αρμοδιότητες το έστειλε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία το ανέθεσε τελικά στην Εισαγγελία Εφετών
Τέλος, ότι δεν έχει απασχολήσει το Δ.Σ./Μ.Τ.Σ. το θέμα της ενοποιήσεως όλων των Μ.Τ. σε Ενιαίο Μ.Τ. των Ε.Δ. και Σ.Α. Διαπιστώθηκε η πλήρης ταύτιση απόψεων Ε.Α.Α.Σ. και Μ.Τ.Σ., σχετικά με τη διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας του Μ.Τ.Σ. Το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. ευχαριστεί θερμά για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση εκ μέρους του Μ.Τ.Σ. και το διαβεβαιώνει ότι θα ενημερώνει συνεχώς τους αποστράτους συναδέλφους για όλα τα θέματα του Μ.Τ.Σ. που τους αφορούν. 
                                      Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γ.Λ.Κράτους η Σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2014...


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γ.Λ.Κράτους η μισθοδοσία του μηνός Νοεμβρίου 2014, που θα κατατεθεί στους λογαριασμούς μας στο τέλος Οκτωβρίου 2014. Το ποσό είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του προηγουμένου μηνός......>> Για να εμφανίσουμε τη σύνταξή μας, επιλέγουμε gsis.gr, κάνουμε κλικ στην "ΠΡΟΣΩΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ" και στην κάρτα που εμφανίζεται βάζουμε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό μας κωδικό πρόσβασης και μας βάζει την κεντρική σελίδα. Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στην ένδειξη "ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ και εμφανίζεται η κατωτέρω κάρτα.

20 Οκτωβρίου 2014

Διώκονται για κακούργημα οι πρόεδροι και διευθυντές από το 2000 ως το 2011!!



Πόρισμα βόμβα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα κάνει πάρα πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Μετά από μακρόχρονη έρευνα που στηρίχθηκε σε οικονομικούς ελέγχους, εκθέσεις και μαρτυρίες η Εισαγγελία Διαφθοράς βάζει στο στόχαστρο τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από το 2000 μέχρι και το 2011! 
Το πόρισμα που αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής καταλήγει ότι “επί σειρά ετών, διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μοίραζαν στους δικαιούχους κάθε χρόνο χρηματικά ποσά ως “μέρισμα”, που τα υπολόγιζαν αυθαίρετα.......>> χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική οικονομική κατάσταση του Μ.Τ.Σ. που παρουσίαζε ζημιές”! Οι επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Σέβης που συνέταξαν το πόρισμα, μετά από παραγγελία της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για το αδίκημα της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία,που στρέφεται σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου κατ΄ εξακολούθηση. Κατηγορούμενοι είναι όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι και γενικοί διευθυντές του Μ.Τ.Σ.από το 2000 μέχρι και το 2011. 
Η ευθύνη του καθενός θα επιμεριστεί στην συνέχεια από τον ανακριτή Διαφθοράς. Τα πυρά των δύο εισαγγελέων κατά των προέδρων και γενικών διευθυντών είναι μαζικά. Η ζημιά του Μ.Τ.Σ. υπολογίζεται σε 450 εκατομμύρια.
Μεταξύ άλλων οι δύο εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι χορηγούσαν τα μερίσματα χωρίς να έχουν αφαιρέσει προηγουμένως από τα έσοδα των χρήσεων 2008, 2009 και 2010 τις μη ικανοποιηθείσες αιτήσεις, για την χορήγηση Β.Ο.Ε.Α., οι οποίες είχαν υποβληθεί παρά το γεγονός ότι “ο σχηματισμός των προβλέψεων είναι υποχρεωτικός, ανεξάρτητα αν η χρήση κλείνει με θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα και το ποσό αυτό θα έπρεπε να βαραίνει τα αποτελέσματα της χρήσης, ανεξάρτητα με το εάν έχει καταβληθεί ή όχι στους δικαιούχους”. 
Επίσης οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τους εισαγγελείς “για να καλύπτουν το άνοιγμα έλλειμμα, που προέκυπτε από την διανομή του μερίσματος κατά τον παραπάνω τρόπο, χρησιμοποιούσαν το αποθεματικό κεφάλαιο του ταμείου …” Είναι βέβαιο ότι η αποκάλυψη του πορίσματος και η ποινική δίωξη των προέδρων και των γενικών διευθυντών ανοίγει πλέον τον ασκό του Αιολου… 
ΣΧΟΛΙΟ:

Τουλάχιστον ΤΏΡΑ δεν θα μπορέσουν να μετακυλίσουν τις ευθύνες ή να ενοχοποιήσουν τους ..."κακούς" συνδικαλιστές,απλούστατα διότι δεν συμμετείχαν στα Δ.Σ. των Μετοχικών Ταμείων των Στρατιωτικών (Στρατού,Ναυτικού και Αεροπορίας) αιρετοί συνδικαλιστές.
Στα άλλα κλαδικά Ταμεία (Ε.Τ.Ε.Χ. και Τ.Α.Α.Σ) που συμμετείχαν εκπρόσωποι των Αξ/κών και Κατωτέρων,εν ενεργεία,υπήρχε και μια αντίδραση για ΑΛOΓΙΣΤΕΣ αυξήσεις στα Μερίσματα.
Εδώ το παράκαναν....152% σε 15 χρόνια;Την στιγμή που η εισοδηματική πολιτική (αυξήσεις κατ` έτος) ήταν το πολύ 3% σε μισθούς και συντάξεις!!
Εν πάσει περιπτώσει οι Διοικήσεις αποφάσιζαν,ο Κυβερνητικός Επίτροπος (εκπρόσωπος της Κυβέρνησης) και ο Υπουργός που επόπτευε το Ταμείο τι έκανε;
Σωτ.Μ.


.

Ενημέρωση που πρέπει να προβληματίσει τους Αποστράτους των Ε.Δ και των Σ.Α και τις Θεσμικές και μη Ενώσεις τους...

    Του Απόστολου Παπαπαρίση 
π.Προέδρου Παρ/τος Ε.Α.Α.Σ.Λάρισας

Η παρούσα ανάρτηση αφορά μόνον στους Αποστράτους των Ε.Δ και των Σ.Α και όχι στους εν ενεργεία Συναδέλφους (προς το παρόν).
Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν ότι ακόμα και εάν αποκατασταθεί η σύνταξη των Αποστράτων στο 100% η μηνιαία καθαρή «αύξηση» θα κυμαίνεται από 30 έως 140 ευρώ βασιζόμενος στα αποτελέσματα του υπολογιστικού φύλλου Excel που επεξεργαστήκαμε από κοινού με τον συνάδελφο Σμχο ε.α. κ. Δημήτριο Σουφλή. 
Υπόψη ότι ο ν.4093/2012 δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός στο σύνολο του και δεν θα απαλειφθεί η σχετική μείωση που αναφέρεται στις συντάξεις μας ως «ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12)», όπως νομίζουν πολλοί συνάδελφοι αλλά αντιθέτως θα αυξηθεί όπως και όλες οι λοιπές μειώσεις - κρατήσεις. Στο πρώτο παράδειγμα η «ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12)» από 160,18 ευρώ, θα γίνει με 50% αποκατάσταση 168,67 ευρώ και με 100% αποκατάσταση 219,95 ευρώ. Ακολουθεί πλήρης ανάλυση......>>
Σήμερα θα σας παρουσιάσω 3 παραδείγματα κι εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Το ΝΕΟ υπολογιστικό φύλλο θα σας σταλεί με e-mail προκειμένου ο καθένας μας να το «προσωποποιήσει» όταν κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, για συζήτηση και ψήφιση, που θα περιλαμβάνει και τη μείωση της Έκτακτης Εισφοράς κατά 30%. Το πρώτο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου, που αποστρατεύθηκε με αίτηση του, είναι κάτω των 60 ετών, πλην όμως έχει 35 συντάξιμα έτη [6% και άνω πάνω από 1.700 ευρώ μικτά + 20% πάνω από 1.200 ευρώ].
Όπως βλέπουμε αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 159 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 51 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 318 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 58 ευρώ, μόλις 7 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 7 Χ 23 = 161 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ. Το δεύτερο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Αντιστρατήγου, που αποστρατεύθηκε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας [20% πάνω από 1.200 ευρώ].
Εδώ βλέπουμε ότι αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 191 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 55 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 383 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 101 ευρώ, δηλαδή 46 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 46 Χ 23 = 1.058 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ. Το τρίτο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Συνταγματάρχου, που αποστρατεύθηκε με με αίτηση του, είναι κάτω των 55 ετών, πλην όμως δεν έχει 35 συντάξιμα έτη [40% πάνω από 1.000 ευρώ].

Αποδοχές (Μισθοί - Συντάξεις) των στελεχών Ε.Δ & Σ.Α - Πληροφόρηση– Ερμηνείες/Παρερμηνείες –Υποθέσεις/Σενάρια...


Γράφει ο Σχης ε.α. Μιχάλης Γιαννακόπουλος

Καθημερινά κατακλυζόμαστε από άρθρα και σχόλια όσον αφορά στη μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στο θέμα της πλήρους αποκατάστασης των αποδοχών του προσωπικού των ΕΔ & ΣΑ. Οι ενημερώσεις/παραινέσεις έχουν φθάσει και στο βαθμό πλέον καταθέσεων αγωγών. 
Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου, όσον αφορά στις τοποθετήσεις ορισμένων νομικών ότι πολλοί εξ’ ημών (μη νομικοί) παρερμηνεύουμε τα “γραφόμενα”. 
Θα τους απαντούσα ότι αυτό ισχύει και αμφίδρομα κατά το «δοκούν» του καθενός… Σε κάθε περίπτωση ο καθένας έχει κοινή λογική, νου και δικαίωμα να διαβάζει, να ακούει, να καταλαβαίνει, να.....>> κρίνει, να ερμηνεύει και τέλος να αποφασίζει,αφού υπάρχουν όμως στο τραπέζι όλες οι παράμετροι. Κοινός παρανομαστής όλων των παραπάνω είναι η βέβαιη (sic!!) παραδοχή ότι η Κυβέρνηση δεν...συμμορφώνεται προς τις πρόσφατες αποφάσεις του Σ.τ.Ε. Είναι όμως έτσι; Μπορεί ναι μπορεί όμως και όχι. Υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία ή οι επίσημες πράξεις που να πιστοποιούν πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει ή μέλλει συμβεί; Ή μήπως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία; Μήπως κάτι εκκρεμεί ακόμη; 
Τι υπάρχει έως τώρα και τι δεν υπάρχει: 
Υπάρχει η απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε. (σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, υπάρχει η επίσημη τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο κατά την συζήτηση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση και υπάρχει και το προσχέδιο του Π/Υ 2015. Δεν υπάρχει (και αναμένεται) έως τώρα κατάθεση τροπολογίας ή σχεδίου νόμου όπου θα καταγράφεται αναλυτικά η εκτελεστική απόφαση της Κυβέρνησης. 
Αναλυτικότερα: 
α). Απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε. (παρατίθεται αυτοτελής η παράγραφος 5) με τμηματικές διαπιστώσεις: «Επειδή, από την ακυρωτική αυτή απόφαση προς την οποία ζητείται να συμμορφωθεί η διοίκηση απορρέει εν πρώτοις η υποχρέωση καταβολής των αποδοχών που τα μέλη της αιτούσης συνδικαλιστικής οργανώσεως (στρατιωτικοί) υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, συνεπεία της εφαρμογής των διατάξεων του ν. 4093/2012, με τις οποίες, μειώθηκαν αναδρομικώς οι αποδοχές των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Πέραν της υποχρεώσεως αυτής, η οποία αποτελεί άμεση συνέπεια του ακυρωτικού αποτελέσματος, ευθεία, δηλαδή, συνέπεια της ακυρώσεως κανονιστικής πράξεως, το περιεχόμενο της οποίας εξαντλείται στο παρελθόν, η κήρυξη της διαγνωσθείσης αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του ν. 4093/2012 δημιουργεί στη διοίκηση την πρόσθετη υποχρέωση να μεριμνήσει για τον τρόπο επιστροφής των χρηματικών ποσών που αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των αποδοχών που οι στρατιωτικοί ελάμβαναν προ της εφαρμογής του ν. 4093/2012 και των αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν μετά τις περικοπές που υπέστησαν κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του ανωτέρω νόμου. Η υποχρέωση αυτή καταλαμβάνει, κατ' αρχήν, το χρονικό διάστημα που διέρρευσε μεταξύ της ενάρξεως ισχύος του ν. 4093/2012 και της δημοσιεύσεως της αποφάσεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η, κατά τα ανωτέρω, υποχρέωση αποτελεί αυτόθροη συνέπεια της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του ν. 4093/2012, η οποία, έχει ως συνέπεια την αναβίωση των ειδικών μισθολογικών ρυθμίσεων για τους στρατιωτικούς και τους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, όπως αυτές ίσχυαν προ της τροποποιήσεώς τους με τις αντισυνταγματικές διατάξεις του ν. 4093/2012 (βλ. άρθρα 50 και 51 του ν. 3205/2003, Α' 297).» 
(Διαπίστωση 1η: To Σ.τ.Ε, ξεκάθαρα, για το διάστημα 01 Αυγούστου 2012 έως 30 Ιουνίου 2014 θεωρεί ως ισχύον μισθολόγιο αυτό που ίσχυε προ της εφαρμογής του Ν.4093 (δηλαδή προ της 1ης Αυγούστου 2012) και καλεί την Διοίκηση να επιστρέψει αναδρομικά, αφενός μεν τις παρακρατηθείσες αποδοχές οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν “αχρεωστήτως καταβληθείσες”, αφετέρου δε την διαφορά που προκύπτει από τον υπολογισμό των αποδοχών μεταξύ του προ 1ης Αυγούστου 2012 και του ισχύοντος. Με λίγα λόγια μιλάμε για αναδρομικά περίπου 2 ετών.) «Για την ταυτότητα του νομικού λόγου, η διοίκηση, μετά τη δημοσίευση της ακυρωτικής αποφάσεως, έχει την υποχρέωση να θεωρήσει ως ισχύουσες τις προ του ν 4093/2012 μισθολογικές διατάξεις και να καταβάλει στους στρατιωτικούς και τους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας για τον εφεξής χρόνο τις αποδοχές που δικαιούνται βάσει των τελευταίων αυτών διατάξεων. Οίκοθεν νοείται ότι ο νομοθέτης και, κατ' εξουσιοδότηση αυτού, η κανονιστικώς δρώσα διοίκηση διατηρούν την ευχέρεια να προβούν στην κατάρτιση νέου μισθολογίου για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας επί τη βάσει των κριτηρίων που τέθηκαν με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην περίπτωση, πάντως, αυτή, κατά τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, οι αποδοχές των στρατιωτικών και των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορούν να καθορισθούν σε επίπεδα αντίστοιχα και, κατά μείζονα λόγο, κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί κατ' εφαρμογήν του ν. 4093/2012, καθόσον μία τέτοια ενέργεια θα ισοδυναμούσε με παραβίαση του δεδικασμένου που απορρέει από την ακυρωτική απόφαση και θα συνιστούσε, κατ' επέκταση, περίπτωση μη συμμορφώσεως της διοικήσεως προς την απόφαση αυτή, με την οποία, όπως έχει ήδη εκτεθεί, κρίθηκε ότι οι επιβληθείσες δυνάμει του νόμου αυτού μειώσεις υπερέβησαν, λόγω της σωρευτικής επιβαρύνσεως των ως άνω υπαλλήλων, τα όρια που θέτει η κατ' άρθρο 25 παρ. 4 του Συντάγματος υποχρέωση των πολιτών για εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.» (Διαπίστωση 2η: 
To Σ.τ.Ε, ξεκάθαρα, για το διάστημα 01ης Ιουλίου 2014 και εντεύθεν παρέχει την ευχέρεια στην Διοίκηση να προβεί στη σύνταξη νέου μισθολογίου για το προσωπικό των Ε.Δ & Σ.Α το οποίο όμως δεν θα μπορεί να είναι στα ίδια επίπεδα ή και κατώτερο από το ισχύον όπως καθορίσθηκε σύμφωνα με τον Ν. 4093 και ισχύει έως και σήμερα. Με λίγα λόγια το ΣτΕ ανοίγει «παράθυρο» στην Κυβέρνηση αφενός μεν να μην επιστρέψει στο προ της 1ης Αυγούστου 2012 μισθολόγιο αφετέρου δε να προβεί στη σύνταξη ενός νέου μισθολογίου με την μόνη προϋπόθεση αυτό να μην είναι στα ίδια επίπεδα με το ισχύον αλλά ανώτερο,χωρίς να προσδιορίζει ποσοστό…) 
β). Επίσημη τοποθέτηση κ. Πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο (παρατίθεται αυτοτελής από τα πρακτικά με τμηματικούς σχολιασμούς): «Είναι αλήθεια ότι οι προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώθηκαν, αλλά τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν, ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα, αλλιώς από πού θα τα δίναμε; Από τον επόμενο μήνα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από τον Ιούλιο,…» 
(Σχόλιο / Ερμηνεία 1: 
Από τον Νοέμβριο (αποδοχές Δεκεμβρίου) θα παίρνουν αποδοχές που θα προκύπτουν από ένα νέο μισθολόγιο το οποίο θα ισχύει από 1ης Ιουλίου 2014 και θα είναι κατά 50% αυξημένο του ισχύοντος ή κατά 50% ελαττωμένο του προ της 1ης Αυγούστου 2012 ισχύοντος. Επιπλέον θα καταβληθούν και τα αναδρομικά που προκύπτουν από 1ης Ιουλίου 2014 έως 30 Νοεμβρίου 2014 βάσει αυτού του νέου μισθολογίου. Στο σημείο αυτό η Κυβέρνηση τελειώνει το θέμα των αποδοχών για το διάστημα από 1ης Ιουλίου 2014 και εφεξής. Η μεθόδευση δε αυτή είναι σύννομη με τις αποφάσεις του ΣτΕ / ως διαπίστωση 2η παραπάνω) «…ενώ από την επόμενη χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων δύο ετών.» (Σχόλιο / Ερμηνεία 2: Από τον Ιανουάριο 2015 θα παίρνουν κάθε μήνα - χωρίς να προσδιορίζεται διάρκεια - τα αναδρομικά για το διάστημα 1ης Αυγούστου 2012 έως 30 Ιουνίου 2014 και τα οποία προκύπτουν από την διαφορά αποδοχών των ισχυόντων προ της 1ης Αυγούστου 2012 με τα ισχύοντα κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4093. Με λίγα λόγια για το διάστημα 1ης Αυγούστου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2014 θα θεωρηθεί ότι οι διατάξεις του Ν.4093/12 δεν ίσχυσαν ποτέ. Επισημαίνεται ότι για τα αναδρομικά αυτά πουθενά δεν καταγράφεται ούτε υπονοείται ποσοστιαία εκτέλεση/αποκατάσταση. Στο σημείο αυτό η Κυβέρνηση τελειώνει με το θέμα των αναδρομικών της διετίας. Η μεθόδευση δε αυτή είναι σύννομη με τις αποφάσεις του ΣτΕ / ως διαπίστωση 1η παραπάνω) «Δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα ¾ των περικοπών που τους έγιναν και αυτό επειδή βγάλαμε πλεονάσματα, τα διατηρήσαμε και τα αυξάνουμε.» (Σχόλιο / Ερμηνεία 3: Όντως η παραπάνω αποστροφή του κ. Πρωθυπουργού δημιουργεί σύγχυση. Η κατά ¾ κάλυψη των περικοπών έχει κάποια βάση για όσο διάστημα θα διαρκεί η μηνιαία επιστροφή των αναδρομικών της διετίας 1 Αυγούστπυ 2012 – 30 Ιουν 2014 σύμφωνα με την παραπάνω μεθόδευση. Πλην όμως επικοινωνιακά δεν θα μπορούσε να αναφερθεί αυτό!!!) 
γ). Προσχέδιο Π/Υ 2015: Όντως προβλέπεται αύξηση δαπανών για αποδοχές (μισθοί & συντάξεις) και επίσης υπάρχει και πρόβλεψη για δαπάνες επιστροφής αναδρομικών (η οποία όμως αφορά ένα μέρος μόνο, αυτό που θα δοθεί υπό μηνιαία μορφή εντός του 2015. Επισημαίνεται ότι η επιστροφή των αναδρομικών της διετίας, όπως κυοφορείται, θα αφορά και τους Π/Υ των ετών 2016 & 2017. Με λίγα λόγια από τα εκτεθέντα στο προσχέδιο του Π/Υ 2015 λίγα ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία υπόθεση εργασίας ή μία άλλη (προσωπική) προσέγγιση, ίσως και λίγο καλόπιστη. Πλην όμως σε καμία περίπτωση τόσο αυτή η προσέγγιση όσον και οι υπόλοιπες που κυκλοφορούν δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλείς παραμέτρους ώστε ο καθένας μας να κρίνει και να λάβει τις αποφάσεις του. Αυτό θα μπορεί να συμβεί (και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα) μόνο όταν η Κυβέρνηση καταθέσει προς ψήφιση σχετική τροπολογία ή σχέδιο νόμου. Έως τότε προτείνω απλά να περιμένουμε συγκρατημένοι ΠΗΓΗ:

17 Οκτωβρίου 2014

Αποτελέσματα απογραφής μερισματούχων του Μ.Τ.Σ. με φυσική παρουσία...


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στους μερισματούχους του ότι με την ολοκλήρωση της απογραφής προέκυψαν τα εξής:.........>>


Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα: 
α). Την οριστική διαγραφή: 
     (1). Των 349 (199 + 150) μερισματούχων που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας γνωστοποιήθηκαν από την «ΗΔΙΚΑ Α.Ε» (325 άτομα), μέσω πιστοποίησης από το πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ» και μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας της Δνσης Παροχών/Τμήμα Καταβολής Μερισμάτων (24 άτομα) με συγγενικά των αποβιωσάντων μερισματούχων πρόσωπα και με την υποχρέωση αποστολής στο Ταμείο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου. 
     (2). Των 8 (1 + 7) μερισματούχων, λόγω διακοπής της μερισματοδότησής τους από διάφορες αιτίες (τέλεση γάμου, ενηλικίωση -αποπεράτωση σπουδών, διακοπή σύνταξης, κλπ). 
β). Την αναζήτηση, με κάθε νόμιμο μέσο των ποσών που εισπράχθηκαν χωρίς νόμιμη αιτία από συνδικαιούχους λογαριασμού ή κληρονόμους μερισματούχων ή λόγω της υποχρέωσης διακοπής της μερισματοδότησης λόγω γάμου, ενηλικίωσης - αποπεράτωσης σπουδών, διακοπής συνταξιοδότησης, κλπ. 
γ). Την άσκηση εκτός της αγωγής και μήνυσης κατά των υπαιτίων δραστών του εγκλήματος της απάτης σε όσες περιπτώσεις η παραπάνω συμπεριφορά μπορεί να στοιχειοθετήσει πράξη κατ’ εξακολούθηση ή κατ’ επάγγελμα, σε διαφορετική περίπτωση: 
     (1).Την άσκηση αγωγής ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων (Ειρηνοδικείο, Διαδικασία Μικροδιαφορών), εάν τα οφειλόμενα ανέρχονται μέχρι του ποσού των επτακοσίων ευρώ (700,00 €). 
     (2).Την αποστολή επιστολής στους υπόχρεους από την Δνση Παροχών/Τμήμα Καταβολής Μερισμάτων σε συνεργασία με τη Δνση Οικονομικών Υπηρεσιών και τη Νομική Υπηρεσία του Ταμείου, εάν τα οφειλόμενα ανέρχονται μέχρι του ποσού των διακοσίων ευρώ (200,00 €) και αν δεν ανταποκριθούν να εξοφλήσουν την αποστολή εξώδικης δήλωσης ανάλογα με την περίπτωση. 
δ). Την παροχή εξουσιοδότησης στον Γενικό Διευθυντή του Μ.Τ.Σ. για την υποβολή μήνυσης κατά των συνδικαιούχων λογαριασμών ή κληρονόμων, καθώς και κατά αυτών που είχαν υποχρέωση διακοπής του μερίσματος λόγω τέλεσης γάμου, ενηλικίωσης - αποπεράτωσης σπουδών, διακοπής της σύνταξης, κλπ, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής: «Παρέχει την ειδική εντολή, το δικαίωμα και την πληρεξουσιότητα/ εξουσιοδότηση στον Γενικό Διευθυντή του Ταμείου, όπως σε κάθε μια από τις άνωθεν αναφερόμενες περιπτώσεις της συνημμένης Κατάστασης (Δ4) και κατά τις άνωθεν ειδικότερες διακρίσεις εκπροσωπεί το Ταμείο ενώπιον κάθε αρχής, ως και ενώπιον όλων των Ελληνικών Δικαστηρίων κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας, καταθέτει μήνυση και αγωγή για το αδίκημα της τελεσθείσας σε βάρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού απάτης κατά παντός υπευθύνου, υπογράφοντας κάθε σχετικό έγγραφο, παρίσταται ενώπιον των αρμοδίων Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών και του αρμοδίου Ποινικού Δικαστηρίου κατά την αρχική συζήτηση εκάστης υποθέσεως ή/και σε κάθε μετ’ αναβολή ή διακοπή συζήτηση αυτής και δηλώνει για λογαριασμό του Ταμείου παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση, λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη το Ταμείο από την παράνομη πράξη, η οποία συνίσταται στην προσβολή του κύρους, της φήμης και της αξιοπιστίας του, για το ποσό των σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ, με επιφύλαξη δικαιωμάτων για κάθε έναν εκ των υπαιτίων, προτείνει μάρτυρες, προσκομίζει και επικαλείται έγγραφα και άλλες αποδείξεις, υποβάλει ενστάσεις, αιτήσεις και υπομνήματα, ασκεί και υποστηρίζει ένδικα μέσα και βοηθήματα μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση σε βάρος των κατηγορουμένων/εναγομένων, ανακαλεί τις εγκλήσεις, παραιτείται από τα δικόγραφα και δικαιώματα επί των αγωγών, συμβιβάζεται, δηλώνει την πλήρη ικανοποίηση του Ταμείου, λαμβάνει αντίγραφα των εγγράφων εκ των σχηματισθησομένων δικογραφιών, ενημερώνεται για την πορεία των υποθέσεων και γενικά ασκεί ελεύθερα και κατά την κρίση του όλα τα δικαιώματα του εγκαλούντος και ενάγοντος για λογαριασμό του Ταμείου και ενεργεί στα πλαίσια της ανωτέρω εντολής οτιδήποτε άλλο νόμιμο και αναγκαίο απαιτείται για την περαίωσή της, έστω κι αν δεν αναφέρεται ρητά στο παρόν Πρακτικό. Τέλος, του παρέχει την ειδική εντολή, το δικαίωμα και την εξουσιοδότηση να διορίζει έναν ή περισσότερους εκ των συνεργαζόμενων με το Ταμείο Δικηγόρους ως Πληρεξουσίους και Αντικλήτους, παρέχοντάς τους κατά περίπτωση όλες ή ορισμένες εκ των ανωτέρω εντολών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη νομική εκπροσώπηση του Ταμείου σε κάθε συγκεκριμένη υπόθεση». 
ε). Την ανάρτηση της παρούσας απόφασης στο διαδίκτυο («Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ»), καθώς και την ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Ταμείου. 
στ). Την υποβολή του παρόντος στο ΓΕΣ/ΔΟΙ για την ενημέρωση της Στρατιωτικής και Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ επί των αποτελεσμάτων της διενεργηθείσας απογραφής, καθώς και επί των ενεργειών που πρόκειται να αναλάβει το Ταμείο για την διεκδίκηση των συμφερόντων του. 
ζ). Την υιοθέτηση της παρούσας σε κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση που ήθελε προκύψει στο μέλλον. 
η). Την εξουσιοδότηση του Γενικού Δντή για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης, μετά την υπογραφή του Πρακτικού.

16 Οκτωβρίου 2014

Μέσω taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας από την 1η Νοεμβρίου...


Μέσω της ιστοσελίδας του TaxisNet θα μπορούν από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να εκτυπώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.
Δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή σε ότι αφορά το κόστος των ετήσιων τελών, σε σχέση με το 2014.....>> Παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε γίνει λόγος για την εφαρμογή νέου συστήματος υπολογισμού με βάση την ετήσια χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάτοχος του Ι.Χ. 
Τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2010 υπολογίζονται βάσει του κυβισμού του κινητήρα του αυτοκινήτου.

Γκίκας Χαρδούβελης: Οι πολιτικοί αποφασίζουν και όχι οι δικαστές!!

Η δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης, πόσο μάλλον την εποχή της κρίσης, που οι σχετικές αποφάσεις αφορούν την επιβίωση της χώρας, επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. 
Ο κ. Καμμένος είχε καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από δηλώσεις του......>> κ. Χαρδούβελη, στο Γενικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Β, για τη λύση που αναζητά η κυβέρνηση μετά τις δικαστικές αποφάσεις για τα Ειδικά Μισθολόγια. 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε επικαλεστεί δήλωση του Υπουργού Οικονομικών πως «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία» και πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική». 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε καταγγείλει ότι «οι δηλώσεις αυτές αποτελούν κατάλυση του Συντάγματος», ζητώντας από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει αν θα ανακαλέσει στην τάξη τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να προασπίσει το ρόλο της Δικαιοσύνης. «Οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τις απολαβές των δικαστικών και των ενστόλων, έχουν σημαντική επίπτωση στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου και άρα στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας» αναφέρει στην απάντησή που διαβιβάζει στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης και προσθέτει ότι «η δημοσιονομική πολιτική είναι ευθύνη της κυβέρνησης, πόσο μάλλον την εποχή της κρίσης, που οι σχετικές αποφάσεις αφορούν την επιβίωση της χώρας». 
«'Αλλωστε η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε κυβέρνηση που έχει κερδίσει τη λαϊκή εντολή, να διαμορφώσει τη δημοσιονομική της πολιτική, μέσω της κατάρτισης και εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού» επισημαίνει ο κ. Χαρδούβελης και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης(!!!) και αξιοποιεί όλα τα μέσα που της παρέχει ο νόμος, προκειμένου να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού». ΠΗΓΗ:

15 Οκτωβρίου 2014

3D αναπαράσταση του Λευκού Πύργου στις αρχές του 20ού αιώνα (video)!!


Δείτε σε εκπληκτική 3D αναπαράσταση (video),για το πώς ήταν ο Λευκός Πύργος στις αρχές του 20ού αιώνα,έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τα τετριμμένα,αποκατάσταση συντάξεων,αναδρομικά,απόφαση Σ.τ.Ε. κ.λ.π.......>>>  
Δείτε το σχετικό videο: