3 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ:Λήγει η ισχύς των Αδειών Οδήγησης Μοτοποδηλάτου...


Λήγει η ισχύς των Αδειών Οδήγησης Μοτοποδηλάτων, που έχουν εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας την 18 Ιανουαρίου 2015, καθώς εκπνέει η 2ετής προθεσμία που ορίζει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποταθούν στις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών ή στα Κ.Ε.Π. προκειμένου να αντικαταστήσουν την........>> παλιά άδεια. «Στις 18-01-2014 λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών. «Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο
Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18-01-2015» σημειώνεται. «Οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών οδήγησης οφείλουν, εφόσον επιθυμούν να οδηγούν μοτοποδήλατο μετά τις 18.1.2015, να αντικαταστήσουν το έντυπο της άδειας οδήγησής τους, απευθυνόμενοι στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας τους ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ» τονίζει το υπουργείο. 
«Κάτοχος άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούται να προβεί στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχει άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α» καταλήγει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.