27 Φεβρουαρίου 2015

Αν είναι η Πατρίδα μου αχαμνά...

     Γράφει ο Απόστολος ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ,
Συντ/ρχης ε.α.,π.Πρόεδρος ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την Ελλάδα και τους Έλληνες όσοι υποστηρίζαμε ότι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν επικίνδυνη, επαληθευόμαστε μέρα με τη μέρα παρόλο που δεν έκανε τίποτε από αυτά που υποσχέθηκε. Αν και δικαιωμένοι, παρακολουθούμε τις εξελίξεις με σοβαρότητα και έντονο προβληματισμό για την επόμενη μέρα. Η οικονομική κατάσταση της χώρας συνεχώς επιδεινώνεται. Σε λίγες ημέρες πιθανόν να έχουμε το πρώτο πιστωτικό γεγονός. Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικά παιχνίδια. Ήρθε η ώρα για σημαντικές αποφάσεις........>> Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ήρθε η ώρα της εθνικής συνεννόησης. Ο λαός απαιτεί ν' αφήσουν ΟΛΟΙ τους κατά μέρος τυχόν διαφωνίες και μικροκομματικά παιχνίδια και να αναζητήσουν αυτό που μας ενώνει, που δε είναι τίποτε άλλο από την σωτηρία της Ελλάδος. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε λεπτό καθυστέρησης. Οι εθνικοί κίνδυνοι ελλοχεύουν. Περιμένουν στη γωνία. Η ιστορία μας το έχει δείξει αλλά και αποδείξει. 
Η πρωτοβουλία ανήκει στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ας αφήσουν τους εγωισμούς και τους κουτσαβακισμούς. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει Κούγκι. Δεν πρέπει να καταστραφεί μόνο και μόνο για να …«σκοτώσουμε μερικούς Τούρκους». Όσοι νομίζουν ότι οι χώρες ανά τον κόσμο, δεν έχουν προετοιμαστεί για ένα πιθανό GREXIT, πλανώνται πλάνην οικτράν. Σιγά που θα μας το πούνε κιόλας. Αυτοί θα συνέλθουν αργά ή γρήγορα, εμείς όμως; Ο πρωθυπουργός πρέπει να καλέσει άμεσα το Συμβούλιο Αρχηγών των Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τώρα πλέον κατάλαβε, είδε τον πραγματικό κόσμο, διοίκησε, πήρε εξουσία, αντιλήφθηκε ότι η πράξη από τη θεωρία απέχουν παρασάγγας. 
Κι εμείς όμως, ο καθένας μας χωριστά θα πρέπει να ενεργήσουμε με το μυαλό στο καλό της Ελλάδος, στο συμφέρον της Πατρίδος μας. Να τελειώνει το «Δεν πληρώνω» ιδίως από τους έχοντες. Κάποιοι από εμάς το εφαρμόζουν, έχουν μειώσει δραματικά όλες τις οικογενειακές τους δαπάνες, προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώνουν φόρους, στεγαστικά δάνεια, ΕΝΦΙΑ κλπ. Ας γίνει νέο σλόγκαν. «Πληρώνω εφόσον μπορώ». 
Η χώρα χρειάζεται ρευστότητα. Πρέπει να ανασάνει. Δεν την χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι ΑΝΕΛ, αλλά η ΠΑΤΡΙΔΑ. Κι όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματα του: «Ναρθεί ένας να μου ειπεί ότι θα πάει ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι.»

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.