4 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με Γ.ΠΑΝΟΥΣΗ για Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και μισθολογική αποκατάσταση...


Πραγματοποιήθηκε χθές, 3 Φεβρουαρίου 2015, μετά από αίτημα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννη Πανούση. Στη συνάντηση, παρότι ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, συζητήθηκαν αφενός τα τρέχοντα θέματα που τους απασχολούν, αφετέρου δε έγινε αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης όσο και για τις δικές της προτάσεις.........>> Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε το περίγραμμα των προτεινόμενων θέσεών του για την Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό και της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή τις προσεχείς ημέρες. 
Μεταξύ των άλλων κατέστησε σαφές,ότι για την Κυβέρνηση θεωρείται λήξαν το θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ και άρα είναι τυπική η κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/14, ενώ για την αποκατάσταση των μισθολογίων μας σύμφωνα και με την απόφαση του Σ.τ.Ε, είπε ότι η συμμόρφωση της Πολιτείας με τις δικαστικές αποφάσεις είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη απόφαση του Σ.τ.Ε. πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει άμεσα και όχι στο απώτερο μέλλον
Από την όλη συζήτηση εξήχθη το συμπέρασμα, ότι ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, είναι άριστος γνώστης των θεμάτων που απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ., αλλά και γενικότερα ως θεσμό, που αποτελεί έναν από τους πυλώνες της Δημοκρατίας όπως και ο ίδιος μας τόνισε με την νέα του ιδιότητα, εξάλλου δε οι επιστημονικές του απόψεις για τη λειτουργία της Αστυνομίας, είναι γνωστές και ευρύτερα αποδεχτές στην Ελληνική κοινωνία. 
Για ευνόητους λόγους η συζήτηση δεν επεκτάθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο σε όλες του τις λεπτομέρειες, αλλά συμφωνήθηκε να συστηματοποιηθεί ο διάλογος μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, διότι ο κ. Υπουργός θεωρεί απολύτως αναγκαία τη δρομολόγηση σειράς αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική Αστυνομία. 
Από την πλευρά της η Π.Ο.ΑΞΙ.Α, τόνισε στον νέο Υπουργό ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά του, πάντα με πνεύμα υπευθυνότητας, σύνεσης και καλής διάθεσης που διακρίνει διαχρονικά τη λειτουργία της Ομοσπονδίας και ότι η όποια κριτική της θα είναι πάντα εποικοδομητική στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου.
Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, πρώην συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης, η παρουσία του οποίου στη θέση αυτή, όπως τονίστηκε και στον Υπουργό, καλλιεργεί περαιτέρω προσδοκίες και ελπίδες για μια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αιτημάτων της.

3 σχόλια:

  1. Κ.Αποστολε καλημερα.Ελαβα το εφαπαξ πλην ομως εχει υπολογισθει με τον παλιο βασικο μισθο.Ισχυριζονται οτι το CD ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ απο το γενικο λογιστηριο στο ταμειο.Παρακαλω μπορειται να με ενημερωσετε σε τι ενεργειες πρεπει να προχωρησω ? εχετε ισως καποιο εγγραφο -προσφυγη να το συμπληρωσω και να το αποστειλω στο ταμειο,η οτι αλλο υπαρχει.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,εφόσον το εφάπαξ που έλαβες έχει υπολογισθεί με τον παλαιό Β.Μ (875 ΕΥΡΩ),νομίζω ότι πρέπει να περιμένεις να αποσταλεί από το Γ.Λ.Κ.στο ΤΕΑΠΑΣΑ το CD με τον νέο Β.Μ.για να λάβεις και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που σου αναλογεί...
      ΄Αν όμως επιθυμείς να έχεις σύντομα μια σαφή και πληρέστερη εικόνα για το θέμα σου,επικοινώνησε με το ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΕΑΕΧ τηλεφωνικά ή με αίτησή σου...
      Τηλέφωνα επικοινωνίας:2105276863,2105276865.
      Δ/νση ΤΕΑΠΑΣΑ Βερανζέρου 48
      Αθήνα, Αττικής - Τ.Κ. 104 38
      E-mail: teapasa@otenet.gr
      Αυτή είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις,εκτός βέβαια και άν μπορείς να πας προσωπικά στο ΤΕΑΠΑΣΑ για ταχύτερη διευθέτηση...

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.