25 Απριλίου 2015

Στις καλένδες η υλοποίηση των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., για την αποκατάσταση για των αποδοχών των Στελεχών των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας...

Στις καλένδες παραπέμπει το Υπουργείο Οικονομικών την πλήρη υλοποίηση των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για τις αποδοχές των Στελεχών των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας”, υποστηρίζει ο βουλευτής Κέρκυρας απόστρατος Αξιωματικός του Π.Ν Στέφανος Γκίκας. Επικαλείται γι΄ αυτό την απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει μαζί με άλλους πέντε ========>> Βουλευτές του κόμματος για το έγγραφο της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με το οποίο «τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας» απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτριος Μάρδας. 
Ο Υπουργός στην Απάντησή του επί της ουσίας επιβεβαιώνει την μερική εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε, όπως αυτή εφαρμόστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Ν.4307 του 2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄/246). Για την πλήρη όμως εφαρμογή της αποφάσεως του Σ.τ.Ε, ο κ. Μάρδας παραπέμπει το θέμα στις καλένδες αναφέροντας ότι η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή των αποδοχών των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας «συναρτάται και προσδιορίζεται από τις εκάστοτε επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες»
Σχολιάζοντας την Απάντηση ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υφάρπαξε την ψήφο των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας υποσχόμενος την άμεση υλοποίηση της αποφάσεως του ΣτΕ. Αντί αυτού όμως ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός παραπέμπει την αναπροσαρμογή των αποδοχών τους σε χρόνο αόριστο, κρυπτόμενος πίσω από τις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες. Αυτό αποτελεί καταφανή εξαπάτηση των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας.»ΠΗΓΗ:

2 σχόλια:

  1. Δεν περιμενα τιποτα διαφορετικο.Ο βασικος ομως υπευθυνος για την φτωχοποιησης μας ειναι ο απαραδεκτος Σαμαρας και η απαραδεκτη κυβερνηση του.Οι "πριν" το ξεκινησαν και οι "τωρα" το συνεχιζουν.Κοροιδα ειναι;Αφου τους συμφερει.Οτι πηραμε-πηραμε.Τελος.Υπαρχει ομως και μια λογικη.Εδω η Χωρα απειλειται,εκβιαζεται,στριμωχνεται,ολα ειναι μετεωρα και κρεμονται απο μια κλωστη.Δεν ειναι δυνατον εμεις να επιμενουμε τοσο εντονα στην διεκδικηση μας αυτη.Οταν και εαν στρωσουν τα πραγματα βλεπουμε τι θα κανουμε.Ας σταματησουν ομως και "επισημα" χειλη να συντηρουν ελπιδες,οι οποιες προς το παρον τουλαχιστον ειναι κατι παραπανω απο ανεκπληρωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιος ειναι αυτος ο γκικας ο βουλευτης και κανει οψημα επερωτησεις στη βουλη για μας που ηταν και τι εκανε οταν μας κοψανε το 50 τα εκατο του μισθου μας αραγε εκανε καμια ερωτηση στη βουλη για το ποτε θα μειωσουν τους μισθους των βουλευτων στο 50 τα εκατο και ξερει πολυ πολυ καλα ποιος υφαρπαζε την ψηφο μας ολα αυτα τα χρονια με τα ψεματα γιατι μας ειχε σιγουρους ψηφοφορους αλλα οι σιγουροι τελειωσαν και αν και αυτοι δεν ειναι σωστοι απεναντη στον κοσμο τοτε θα πανε και αυτοι στην β εθνικη -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.