17 Μαΐου 2015

Υποχρεωτικός από φέτος ο Α.Μ.Κ.Α. για την Φορολογική Δήλωση 2015 - Βρείτε τον με ένα κλικ!!


Υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ για πρώτη φορά στην φορολογική δήλωση 2015 αφού σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΔΕ θα πρέπει να αναγραφούν για παράδειγμα σε περίπτωση οικογένειας όλα τα ΑΜΚΑ των μελών της. Πως όμως μπορείς να βρεις το ΑΜΚΑ σου και της οικογένειας σου ηλεκτρονικά χωρίς να ψάχνεις τα «κιτάπια» σου=======>> Συγκεκριμένα το πρώτο στάδιο για τη συμπλήρωση της φετινής φορολογικής δήλωσης απαιτεί από τους φορολογουμένους να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του υπόχρεου και τις συζύγου για τους έγγαμους, καθώς και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
Χωρίς e-mail και Α.Μ.Κ.Α. η εφαρμογή δεν επιτρέπει στον φορολογούμενο να επιβεβαιώσει τα προσωπικά στοιχεία του και να προχωρήσει στη συμπλήρωση των κωδικών τα φορολογικής δήλωσης. 
Υπάρχει όμως ένας τρόπος να μην ταλαιπωρηθείς ψάχνοντας για να βρεις το Α.Μ.Κ.Α.- εαν δεν το γνωρίζεις- και χωρίς βέβαια να στηθείς στους ουρές του Ι.Κ.Α. ή των Κ.Ε.Π. για να το μάθεις. 
Το πρώτο βήμα είναι να εισέλθετε απο τον υπολογιστή σας στην ιστοσελίδα του Α.Μ.Κ..Α https://www.amka.gr/AMKAGR/ Μόλις εισέλθετε στην εφαρμογή θα σας ζητηθούν τα προσωπικά σας στοιχεία όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.
Πατώντας την επιλογή αναζήτηση θα δείτε το Α.Μ.Κ.Α. σας που απο φέτος θα πρέπει να συμπληρώσετε στην φορολογική δήλωση. Μόλις οι φορολογούμενοι συμπληρώσουν τον Α.Μ.Κ.Α. και το e-mail και επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους, μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία συμπλήρωσης της δήλωσης ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.