19 Μαΐου 2015

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ.-Σ.Α...

     Γράφει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΔΑΝΙΑΣ
Υποστράτηγος ε.α. Πρόεδρος ΔΣ/Ε.Α.Α.Σ

Οι Ενώσεις των Αποστράτων Αξιωματικών (Ε.Α.Α.), που ως γνωστόν εκπροσωπούν το σύνολο των Αποστράτων Αξ/κών και εν προκειμένω η Ε.Α.Α.Σ., που εκπροσωπεί το σύνολο των Αποστράτων Αξιωματικών του Σ.Ξ και της πρώην Χωροφυλακής, καθώς και μέρους των Αποστράτων Αξ/κών της ΕΛ.ΑΣ., είχαν καταθέσει εμπροθέσμως αίτηση ακύρωσης στο Σ.τ.Ε. κατά της αποφάσεως του τότε ΑΝ.Υ.ΟΙΚ. με βάση την οποία μας έγιναν αναδρομικές κρατήσεις και κατά άλλης συναφούς πράξεως, που απέρρεε από τον Ν.4093/12=======>> Το Σ.τ.Ε. ως γνωστόν εξέδωσε την υπ.αριθμ.4192/14 ακυρωτική απόφασή, η οποία δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε στο 100% παρά της περί του αντιθέτου δηλώσεις των διαφόρων παραγόντων και αντί της πλήρους συμμόρφωσης, όπως έπρεπε καθότι ζούμε σε ευνομούμενο Κράτος, ψηφίστηκε από την Βουλή ο Ν.4307/14, που βάσει του άρθρου 86 θεσμοθετείται η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης κατά 50%. 
Οι Ε.Α.Α. παράλληλα παρενέβησαν στο ΕΛ.ΣΥΝ. κατά την εκδίκαση πιλοτικής δίκης, το ΕΛ.ΣΥΝ. εξέδωσε ταυτόσημη με την του Σ. τ. Ε. απόφαση, πλην όμως δεν έχει καθαρογραφεί, για να σταλεί στο Γ.Λ.Κ. για εφαρμογή. 
Κατόπιν αυτού οι Ε.Α.Α. εμπροθέσμως κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης στο Σ.τ.Ε. κατά του Ν. 4307/14 και η οποία αίτηση εκδικάστηκε στο Σ.τ.Ε. την 3 Απρ.2015 και περιμένουμε την σχετική απόφασή του. 
Επίσης μετά τις εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Υ.ΕΘ.Α. δέχθηκε το συντονιστικό των Τριών Ενώσεων στο γραφείο του, για μία πρώτη συζήτηση επί των θεμάτων που μας απασχολούν και μας υποσχέθηκε ότι η απόφαση του Σ.τ.Ε. θα εφαρμοστεί στο σύνολό της και παράλληλα συγκροτήθηκε υπό την ΥΠ.ΕΘ.Α/Γ.Δ.Ο.Σ.Υ. επιτροπή που θα του εισηγείτο σχετική πρόταση νόμου για την επίλυση/ικανοποίηση των οικονομικών των αποστράτων Αξ/κών.
Η σχετική πρόταση είναι έτοιμη όπως κατάθεσε στο Σ.τ.Ε. ο εκπρόσωπος του Υ.ΕΘ.Α., ο οποίος μάλιστα εξ’ αυτού του λόγου ζήτησε και την αναβολή εκδίκασης της προσφυγής των Ενώσεων. Ετσι έχει η κατάσταση σε γενικές γραμμές και επειδή όλοι μας λάβαμε από το ΥΠ.ΟΙΚ. ενημερωτικό σημείωμα με την αναπροσαρμογή των συντάξεων με βάση τον Ν.4307/14, είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός για το πρακτέον. 
Η Ε.Α.Α.Σ. αναμένει την απόφαση του Σ.τ.Ε. και αναλόγως θα ενημερώσει τα μέλη της άμεσα.ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.