9 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α) με τον Δ/ντή του Γραφείου του Προέδρου της Ν.Δ....





Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. με επικεφαλής τον Πρόεδρο, συναντήθηκε χθές (08-09-2015) στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. ΚΟΡΟΜΑΤΖΟ, Δ/ντή του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου κ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας για τα θέματα που άμεσα απασχολούν τα μέλη μας=====>> Επέμενε στις θέσεις της για άμεση δέσμευση της Ν.Δ. σχετικά με την πλήρη αποδοχή, εκ μέρους της, των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν τα μισθολογικά μας θέματα, τη μη προώθηση του νέου μισθολογίου – καρμανιόλα των συντάξεων μας ως και την απεμπλοκή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το ΕΤΕΑ καθ’ όσον αυτόνομο είναι, αφενός μεν βιώσιμο μακροχρόνια και αφ’ ετέρου εγγυάται τη καταβολή των μηνιαίων μερισμάτων στα μέλη του. 
Ο κ. Δ/ντης είδε με κατανόηση τα αιτήματα μας, δεσμεύτηκε δε ότι εφόσον η Ν.Δ. είναι αυριανή κυβέρνηση θα πάρει μέτρα που θα επανορθώσουν εν μέρει τις αδικίες που έχουν υποστεί τα μέλη μας τόσο σε επίπεδο συντάξεων όσο και σε επίπεδο ασφάλισης. 
Επειδή όμως από υποσχέσεις και προεκλογικά «χάδια» έχουμε χορτάσει καλούμε όλους εσάς, τα μέλη μας σε κάθε άκρη της ελληνικής επικράτειας, σε συνεχή επαγρύπνηση, καθημερινή συμμετοχή στον αγώνα για δικαίωση μας καθώς επίσης και επιπλέον «πίεση» στους κατά τόπους υποψηφίους βουλευτές και πιθανόν αυριανούς υπουργούς ούτως ώστε να σταθούν στο πλευρό μας και να υλοποιήσουν επιτέλους τις προεκλογικές υποσχέσεις τους. 
Υ.Γ. Είναι γνωστή άλλωστε η φράση του τέως Πρωθυπουργού κ. ΤΣΙΠΡΑ αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας «Αυτή τη φορά θα πρωτοτυπήσω. Θα εφαρμόσω το πρόγραμμα μας». Αν κράτησε την υπόσχεση του το αφήνουμε στην κρίση σας!!! 
Ακολουθεί το υπόμνημα που κατατέθηκε από την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας: 
Κύριε Πρόεδρε, 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.), είναι δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση ιδρύθηκε το 1999 και εκπροσωπεί το εν αποστρατεία προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής-Αστυνομίας Πόλεων καθώς και το Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα), σε πανελλήνιο επίπεδο. Σήμερα στην Π.Ο.Α.Α.Σ.Α ανήκουν 49 Σύνδεσμοι και Ενώσεις Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, ανά την Ελλάδα. 
Δεδομένου ότι: 
Οι περικοπές μισθών και συντάξεων στους Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς αλλά και σε μας τους αποστράτους στα πλαίσια των μνημονιακών νόμων - κατά παρέκκλιση των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας με ευθύνη και του δικού σας κόμματος, όταν είσαστε Κυβέρνηση, μας οδήγησαν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. 
Η παρελθούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατόπιν, της αρνητικής κατάληξης της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το κυριότερο μετά τη συμφωνία για ένα νέο επαχθέστερο τρίτο Μνημόνιο, και ιδιαιτέρως κατόπιν της ψήφισης των Ν.4334/2015 και 4336/2015, μεγάλα θεσμικά ζητήματα για τα οποία αγωνίστηκε σύσσωμη η αστυνομική «οικογένεια», εν ενεργεία και απόστρατοι , κατεδαφίζονται με τη μορφή κατεπείγοντος στη Βουλή. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι όλα τα βάρη, μεταφέρονται στους «συνήθως ύποπτους», όπως είναι οι μισθωτοί και εμείς οι απόστρατοι. 
Σήμερα μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια διαπραγματεύσεων και εφαρμογής μνημονίων, καλούμεθα και πάλι εμείς τα πλέον αδύναμα στρώματα του Ελληνικού λαού, λόγω ηλικίας αλλά και οικονομικής κατάστασης που μας έφεραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, να σηκώσουμε και πάλι τα νέα βάρη στους αδύναμους ώμους μας , στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης και κατάργησης της ύφεσης, που όλο εξαγγέλλεται και ποτέ όμως δεν έρχεται. 
Το πλαίσιο και αυτού του νέου μνημονίου περικλείει βάρη που αφορούν κυρίως τα ειδικά μισθολόγια, την ένταξη του επικουρικού μας Ταμείου ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ ή την υποχρεωτική δημιουργία επαγγελματικού ταμείου ,τη σταδιακή και βίαιη προσαρμογή του συνταξιοδοτικού με βάση τις νέες επιταγές, τις «ετερόκλητες» ενοποιήσεις Ταμείων, με αναδρομικό χαρακτήρα και τις πονηρές μειώσεις συντάξεων μέσα από την αύξηση των εισφορών για ανύπαρκτες παροχές υγείας. 
Κατόπιν των ανωτέρω κύριε Πρόεδρε, δεν συμφωνούμε επ’ ουδενί με την νέα λαίλαπα εις βάρος μας, αντιθέτως: 
Απαιτούμε επιτέλους, πλήρη σεβασμό των προσφάτων αποφάσεων του ΣΤΕ 2192-2196 και ΕΣ κατά του Ν.4093/2012 που μας δικαίωσαν , αλλά και της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣΤΕ που καταδίκασε το Ελληνικό Δημόσιο λόγω μη εφαρμογής των ανωτέρω Αποφάσεων και που έθεσαν φραγμό σε κάθε νέα μείωση των συνταξίμων αποδοχών μας έμμεση, αύξηση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, ή άμεση ως έγινε με την αύξηση των εισφορών υγείας με το νέο Ν.4334/2015. 
Απαιτούμε όπως οι νόμοι που θα φέρνει η νέα Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στην Βουλή προς ψήφιση και μας αφορούν, να είναι επιτέλους προϊόν προγραμματισμού και ώριμης σκέψης, όπως οφείλει πάντα να κάνει ο «ΣΟΦΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ» αλλά και διαβούλευσης με όλα τα κόμματα και με τους ενδιαφερομένους κοινωνικούς φορείς, δηλαδή εμάς και όχι να έρχονται εν αγνοία μας τα άγρια χαράματα, υπό το κράτος φόβου και υπό το καθεστώς της πραγματοποίησης των απειλών των δανειστών, με τον έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και με τη μορφή του κατεπείγοντος ως ψηφίστηκαν οι νόμοι 4334/2015 και 4336/2015 καθώς μια τέτοια ψήφισή δεν συνάδει ούτε με τις αρχές του κράτους δικαίου και την δημοκρατική αρχή αλλά ούτε και με τον Ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. 
Απαιτούμε επίσης να υπάρχει πλήρης σεβασμός στην ελεύθερη βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού, που όπως εκφράστηκε και στο Δημοψήφισμα δεν ελπίζει πλέον σε τίποτε, δεν φοβάται τίποτε αλλά είναι ελεύθερος και αυτή του η ελεύθερη βούλησή εκφράστηκε με σαφήνεια και καθαρότητα και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το συντριπτικό ποσοστό του Ελληνικού λαού, 62% να λέει ΟΧΙ στην συγκεκριμένη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας μας και ΟΧΙ στις πολιτικές ύφεσης και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. 
Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε έναν δίκαιο αγώνα, με κάθε νόμιμο μέσο και σε αυτό τον αγώνα ατενίζοντας το μέλλον, το παλιό και το καινούργιο μαζί, θέλουμε εσάς προσωπικά αλλά και το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ως αυριανή Κυβέρνηση, συμπαραστάτη και αρωγό ώστε να μπει ένα τέλος στο φαύλο κύκλο των μνημονίων, ένα φρένο στον κατήφορο, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον Έλληνα Αστυνομικό (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) και ταυτόχρονα να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στη νεολαία μας. 
Τέλος κύριε Πρόεδρε, 
(α). Ζητούμε μια πλήρη και ξεκάθαρη ενημέρωση - δέσμευση για τις θέσεις του κόμματος σας, για τις πραγματικές διαστάσεις των προωθούμενων αλλαγών με το τρίτο μνημόνιο στο συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας μας αλλά και τις προωθούμενες δυσμενείς ανατροπές στο ισχύον μισθολογικό καθεστώς των Ελλήνων Αστυνομικών με την θέσπιση ενός νέου ειδικού μισθολογίου , αλλαγές που θα θίξουν άμεσα και το συνταξιοδοτικό καθεστώς όλων ημών των αποστράτων, πέραν των γενικών μειώσεων που θα υποστούμε άμεσα με τα μέτρα που προαναφέρθηκαν με τους προσφάτως ψηφισθέντες ως ανωτέρω νόμους 4334/2015 και 4336/2015. 
(β).Ζητούμε την δέσμευση σας για υλοποίηση στο άμεσο μέλλον των προαναφερθέντων αποφάσεων των δικαστηρίων (Σ.τ.Ε. και Ε.Σ.) που μας δικαιώνουν αμετάκλητα και αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα της προσφοράς μας στην ελληνική κοινωνία. 

  Ο Ο Ειδ . Γραμματέας                                                  Πρόεδρος
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας                             ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
  Αστυν Διευθυντής ε.α.                                ΕΛ.ΑΣ Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.