27 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Υ.ΕΘ.Α. για αναδρομικά των Αποστράτων...


΄Υστερα από τα έντονα και δικαιολογημένα παράπονα πολλών συναδέλφων,σχετικά με τη μη καταβολή σ΄αυτούς των οφειλομένων αναδρομικών του 6μήνου (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014),κατά την καταβολή των συντάξεων μηνός ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015,ο Υπουργός Υ.ΕΘ.Α.κ.ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ διέταξε τις.......>> κλικ ΕΔΩ: για να διαβάσετε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας.ΠΗΓΗ:

Ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας IKA-ΔΗΜΟΣΙΟΥ...


Ηλεκτρονικά ανανεώνεται πλέον η ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και του Δημοσίου. Με αφορμή τις ουρές που σχηματίστηκαν και την παρέμβαση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι: Για τους άμεσα ασφαλισμένους που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014) έχει ενημερωθεί ηλεκτρονικά το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς .......>> περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες. 
Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α. (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα. 
Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω τις οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α.) των προστατευομένων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας)
Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την ερχόμενη Τρίτη 3/3/2015. 
Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν, τέλος, να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).ΠΗΓΗ:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...

Την Τρίτη 24-02-2015 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της συναντήθηκε, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη ως και με τον Δ/ντη του γραφείου του και μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων Αθήνας Α/Δ/ ε.α. κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αφού ευχήθηκε στο νέο Υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο.....>> έργο του, έθεσε προς συζήτηση τα ακόλουθα ζητήματα τα οποία επιζητούν άμεση επίλυση. 
· Υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. ως και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (για τους αποστράτους). 
· Αυτοτέλεια του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. 
·Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Αστυνομίας στο χώρο των Αστυνομικών Σχολών (Μεσογείων). 
· Δημιουργία Λεσχών στις έδρες των Αστυνομικών Δ/νσεων 
· Αναλογική εκπροσώπηση στο Μ.Τ.Σ. και όχι άλλες περικοπές 
· Παροχή υπηρεσιών υγείας εκ μέρους του ΝΙΜΙΤΣ, σε όλους τους αστυνομικούς (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) ως και στα μέλη των οικογενειών τους (εφόσον είναι μέτοχοι του Μ.Τ.Σ.) 
· Παροχή υπηρεσιών υγείας από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στα άγαμα, άνεργα και ανασφάλιστα παιδιά των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και σε αντιστοιχία με τα παιδιά των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Ο κ Υπουργός άκουσε τα ανωτέρω αιτήματα με ιδιαίτερη κατανόηση και δεσμεύτηκε άμεσα για την αυτοτέλεια του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Επίσης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει θετικά το αίτημα για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ Πολιτιστικού Κέντρου Αστυνομίας ως και Αστυνομικών Λεσχών. Για τα θέματα που ετέθησαν και άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων υπουργών υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για διαβούλευση με τους συναρμοδίους υπουργούς προκειμένου αυτά τύχουν θετικής επίλυσης. 
Τέλος σχετικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε. ως του Ε.Σ. επιφυλάχτηκε να απαντήσει επισημαίνοντας ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να υιοθετήσει τις δικαστικές αποφάσεις αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικό διάστημα.ΠΗΓΗ: Ο Πρόεδρος Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α.

Αν είναι η Πατρίδα μου αχαμνά...

     Γράφει ο Απόστολος ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ,
Συντ/ρχης ε.α.,π.Πρόεδρος ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την Ελλάδα και τους Έλληνες όσοι υποστηρίζαμε ότι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν επικίνδυνη, επαληθευόμαστε μέρα με τη μέρα παρόλο που δεν έκανε τίποτε από αυτά που υποσχέθηκε. Αν και δικαιωμένοι, παρακολουθούμε τις εξελίξεις με σοβαρότητα και έντονο προβληματισμό για την επόμενη μέρα. Η οικονομική κατάσταση της χώρας συνεχώς επιδεινώνεται. Σε λίγες ημέρες πιθανόν να έχουμε το πρώτο πιστωτικό γεγονός. Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικά παιχνίδια. Ήρθε η ώρα για σημαντικές αποφάσεις........>> Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ήρθε η ώρα της εθνικής συνεννόησης. Ο λαός απαιτεί ν' αφήσουν ΟΛΟΙ τους κατά μέρος τυχόν διαφωνίες και μικροκομματικά παιχνίδια και να αναζητήσουν αυτό που μας ενώνει, που δε είναι τίποτε άλλο από την σωτηρία της Ελλάδος. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε λεπτό καθυστέρησης. Οι εθνικοί κίνδυνοι ελλοχεύουν. Περιμένουν στη γωνία. Η ιστορία μας το έχει δείξει αλλά και αποδείξει. 
Η πρωτοβουλία ανήκει στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ας αφήσουν τους εγωισμούς και τους κουτσαβακισμούς. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει Κούγκι. Δεν πρέπει να καταστραφεί μόνο και μόνο για να …«σκοτώσουμε μερικούς Τούρκους». Όσοι νομίζουν ότι οι χώρες ανά τον κόσμο, δεν έχουν προετοιμαστεί για ένα πιθανό GREXIT, πλανώνται πλάνην οικτράν. Σιγά που θα μας το πούνε κιόλας. Αυτοί θα συνέλθουν αργά ή γρήγορα, εμείς όμως; Ο πρωθυπουργός πρέπει να καλέσει άμεσα το Συμβούλιο Αρχηγών των Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τώρα πλέον κατάλαβε, είδε τον πραγματικό κόσμο, διοίκησε, πήρε εξουσία, αντιλήφθηκε ότι η πράξη από τη θεωρία απέχουν παρασάγγας. 
Κι εμείς όμως, ο καθένας μας χωριστά θα πρέπει να ενεργήσουμε με το μυαλό στο καλό της Ελλάδος, στο συμφέρον της Πατρίδος μας. Να τελειώνει το «Δεν πληρώνω» ιδίως από τους έχοντες. Κάποιοι από εμάς το εφαρμόζουν, έχουν μειώσει δραματικά όλες τις οικογενειακές τους δαπάνες, προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώνουν φόρους, στεγαστικά δάνεια, ΕΝΦΙΑ κλπ. Ας γίνει νέο σλόγκαν. «Πληρώνω εφόσον μπορώ». 
Η χώρα χρειάζεται ρευστότητα. Πρέπει να ανασάνει. Δεν την χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι ΑΝΕΛ, αλλά η ΠΑΤΡΙΔΑ. Κι όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματα του: «Ναρθεί ένας να μου ειπεί ότι θα πάει ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι.»

26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. ΒΑΣΕΙ ΑΡΘΡΟΥ 220 ΝΟΜΟΥ Ν.4281/2014...


Με έγγραφό της η Ε.Α.Λ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ προς την Π.Ο.Α.Σ.Υ.,αναφέρει ότι με το Ν.4316/2014 άρθρο 119 παρ. 1 δόθηκε παράταση διάρκειας δύο (2) μηνών για την ένταξη των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α. ή τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου υποχρεωτικής ασφάλισης. Η παράταση λήγει την 28-02-2015. Σε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, την 06-02-2015 δόθηκε η υπόσχεση για........>> περαιτέρω παράταση τεσσάρων (4) μηνών του επαχθούς άρθρου 220 του Ν.4281/2014, για την αναστολή ισχύος - εφαρμογής του με τη κατάθεση και ψήφιση σχετικής τροπολογίας. 
Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν έχει κατατεθεί η σχετική τροπολογία, με κίνδυνο την 2α Μαρτίου 2015 τα αποθεματικά των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια και σύννομα στα ταμεία του Ε.Τ.Ε.Α. 
Εκτός των ανωτέρω, είδαμε χθες όλοι μας τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς τους Θεσμούς (πρώην τρόικα), οι οποίες, πέραν των άλλων, συμπεριλαμβάνουν και την «ενοποίηση» Ασφαλιστικών Ταμείων στη βάση ενός νέου ασφαλιστικού μοντέλου στη Χώρα μας. Η εν λόγω πρόταση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις εξαγγελίες για κατάργηση του επαχθούς παραπάνω άρθρου 220, κατάργηση της Ρήτρας Μηδενικού Ελλείμματος και της αναθεώρησης μαθηματικού τύπου στα εφάπαξ βοηθήματα, με προοπτική εξεύρεσης βιώσιμης και δίκαιας λύσης της λειτουργίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. με τη σημερινή του μορφή. 
Για όλα τα ανωτέρω Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε: 
1).Άμεση κατάθεση της τροπολογίας με τη μορφή του κατεπείγοντος. 
2).Ξεκάθαρη θέση της Κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του Ταμείου μας. 
Η Ελλάδα μας χθες έλαβε το πράσινο φως επί της λίστας των μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup, τώρα αναμένουμε κι εμείς το δικό μας πράσινο φώς για την αποφυγή περαιτέρω αφαίμαξης των αποθεματικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις. Σώστε το Ταμείο μας. Τα χρονικά περιθώρια εκλείπουν!!! 

                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                               ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

24 Φεβρουαρίου 2015

Μείωση φόρου από Ιατρικές – Νοσοκομειακές δαπάνες.Ποιοί δικαιούνται...

Η μείωση του φόρου για δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς καθώς και λόγω αναπηρίας, ισχύει όχι μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως της κατηγορίας εισοδήματος που αποκτούν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό διευκρινίζει σε εγκύκλιο της η Γενικής Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Ειδικότερα, με την εγκύκλιο προβλέπεται ότι:......>> 1). Τη μείωση φόρου κατά διακόσια ευρώ δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, εφόσον οι ίδιοι ή και τα εξαρτώμενα μέλη τους εμπίπτουν σε κάποια από τις κατηγορίες που αναφέρονται στο νόμο. Ειδικά για τα πρόσωπα με αναπηρία τουλάχιστον 67% διευκρινίζεται ότι για την απόδειξη της αναπηρίας απαιτείται γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ. Επισημαίνεται ότι γίνονται δεκτές και οι ήδη πριν την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠΑ εκδοθείσες γνωματεύσεις από τις υγειονομικές επιτροπές των νομαρχιών καθώς και αυτές από τις υγειονομικές επιτροπές του Ναυτικού (ΑΝΥΕ), Αεροπορίας (ΑΑΥΕ) και Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΥΕ της Ελληνικής Αστυνομίας), έστω και αν δεν κατονομάζονται ρητά στο νόμο. 
2). Τη μείωση φόρου για ιατρικές δαπάνες δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, εφόσον οι ίδιοι ή και τα εξαρτώμενα μέλη τους έχουν δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, είτε στην ημεδαπή είτε στην αλλοδαπή και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου. 
Στην έννοια των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης περιλαμβάνονται:
- Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και θεραπείες. 
- Τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές και οι δαπάνες που καταβάλλονται για τη διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών, όπως π.χ. συνδρομές σε επιχειρήσεις που παρέχουν διαρκή ιατρική κάλυψη. 
- Έξοδα για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη γενικά. 
- Αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσηλευτές για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ή κατ' οίκον. 
- Η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών σώματος με τεχνητά μέλη και η δαπάνη αγοράς και τοποθέτησης οργάνων όπως ακουστικά βαρηκοΐας, γυαλιά οράσεως, βηματοδότες κλπ.  
- Έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης καθώς και δαπάνη για δίδακτρα ή τροφεία σε ειδικές για την πάθησή τους σχολές, ιδρύματα ή οργανισμούς, τέκνων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 40%, εφόσον το ετήσιο εισόδημα των τέκνων αυτών δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ. 
- Ποσό ίσο με το 50% της δαπάνης που καταβάλλεται σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων. 
Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μειώνουν το φόρο του έτους στο οποίο καταβλήθηκαν, έστω και αν οι υπηρεσίες παρασχέθηκαν το προηγούμενο έτος. Σε περίπτωση που οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται από τον ίδιο τον φορολογούμενο όμως τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στον εργοδότη ή σε ασφαλιστικό ταμείο ή σε ασφαλιστική επιχείρηση για την κάλυψη από αυτούς μέρους του ποσού της δαπάνης, για την απόδειξη του υπολοίπου ποσού της δαπάνης απαιτείται σχετική βεβαίωση του εργοδότη ή ασφαλιστικού ταμείου ή ασφαλιστικής επιχείρησης. 
3). Τη μείωση φόρου για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς, δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, εφόσον οι δωρεές αυτές υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους τα 100 ευρώ
Για τη μείωση του φόρου φυσικού προσώπου λαμβάνεται υπόψη και η αξία των ιατρικών μηχανημάτων και ασθενοφόρων αυτοκινήτων που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που αποτελούν ΝΠΙΔ και επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.ΠΗΓΗ:

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος!...

Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία περιέγραψε μιλώντας στο MEGA CHANNEL και τον Στέλιο Παπαπέτρου ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο Δημήτρης Στρατούλης ήταν κατηγορηματικός ότι με την κατάλληλη νομική διατύπωση θα υπάρξει ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που προέβλεπε αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα ήταν συνολικά 15% και θα γίνονταν.......>> σε δύο δόσεις. "Με νομοθετική ρύθμιση το αμέσως επόμενο διάστημα θα καθοριστεί ότι από 1/1/ 2015 και μετά δεν θα ξαναγίνουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις λόγω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος" τόνισε ο υπουργός. Κληθείς να προσδιορίσει το διάστημα στο οποίο αναφέρεται, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο μέχρι την άλλη Παρασκευή να στείλει τις σχετικές ρυθμίσεις στη γραμματεία της κυβέρνησης ώστε να πάρουν το δρόμο προς τη Βουλή, προσθέτοντας "απλώς, στην εβδομάδα που έρχεται θα πάρουμε και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους". 
Ερωτηθείς εάν μια τέτοια ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί μονομερής και ποια νομική μορφή θα έχει, ο υπουργός ανέφερε: "Κατ' αρχήν, δεν είμαστε με αυτό το άγχος, όταν πρόκειται για την επιβίωση του ελληνικού λαού, το αν θα χαρακτηριστεί μια ενέργεια μονομερής ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, προχωράμε με την πιο κατάλληλη και πιο αποτελεσματική νομική μορφή ώστε να μην γίνουν οι προγραμματισμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση μειώσεις των επικουρικών συντάξεων". 
Στο ερώτημα από πού θα βρεθούν τα χρήματα για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία από τα έσοδα του ΙΚΑ, τα οποία είναι για τον Ιανουάριο 958 εκατ. ευρώ ενώ τον Φεβρουάριο θα πλησιάσουν το 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, το υπουργείο εκτιμά ότι μείζον θέμα για την ενίσχυση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων είναι η ψήφιση των ρυθμίσεων για την εξόφληση οφειλών σε 100 δόσεις. "Αναμένουμε -είπε ο κ. Στρατούλης- να εισπράξουμε επιπλέον έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία το 2015 που μπορεί να φτάσουν το 1,46 δισ. ευρώ και για κάθε μία από τις υπόλοιπες 7 χρονιές που θα διαρκεί η αποπληρωμή των 100 δόσεων περίπου 500 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα".
Η ρύθμιση για την ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θα ενταχθεί, πιθανότατα, στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ η ρύθμιση των 100 δόσεων για την εξόφληση των ασφαλιστικών οφειλών θα ενταχθεί μαζί με τη ρύθμιση για τις οφειλές προς τις εφορίες στο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.ΠΗΓΗ:
Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις δηλώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλης. Θα ακυρωθεί η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος. Πολύ σωστά. Τα λεφτά υπήρχαν αλλά "φαγώθηκαν" με διάφορους τρόπους με ενέργειες ή απραξία κυρίως της Ελληνικής Πολιτείας και δευτερευόντως των συνδικαλιστών. Δεν φταίνε οι ασφαλισμένοι! 
Τα χρήματα όμως πλέον δεν υπάρχουν. Από που θα τα βρει; Μην ξεχνάμε ότι τα επικουρικά ταμεία χρηματοδοτούνται ανελλιπώς από το κράτος. Δηλαδή από εμάς. Πόσο όμως μειώθηκαν μέχρι σήμερα οι επικουρικές συντάξεις; Λιγότερο από 20%, ανάλογα του ταμείου. Από εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά. Γιατί τα Μετοχικά μας Ταμεία έχουν υποστεί μειώσεις της τάξεως του 60%; Γιατί εμείς υπέστημεν και νέα μείωση στο ΕΚΟΕΜΣ από 1 Μαρτίου 2015; Γιατί θα πρέπει όλοι μας να χρηματοδοτούμε τα υπόλοιπα ταμεία; Πόσο δίκαιο είναι εμείς, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (εν μέρει) να τηρούμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος από την έναρξη της κρίσης και όλοι οι υπόλοιποι όχι; Γιατί να μην προβλεφθεί κάτι ανάλογο και για εμάς; Γιατί να μην προβλεφθεί μία ετήσια αναλογική χρηματοδότηση και για τα δικά μας ταμεία; Εμείς δεν είμαστε Έλληνες πολίτες; Τα δικά μας χρήματα δεν περικόπηκαν λόγω PSI αλλά και λανθασμένων πολιτικών επιλογών; Πως μπορεί να γίνει αυτό; Να γίνουν σχετικές αιτιολογημένες προτάσεις από τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών σε συνεργασία με τα Μετοχικά Ταμεία υπό την επίβλεψη του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ

Συνάντηση προέδρων Ε.Α.Α.Σ. και Ε.Α.Α.Α/Παραρτημάτων Λάρισας με Υ.ΕΘ.Α. κ. Π. Καμμένο ...


Στα πλαίσια της παρουσίας του Υ.ΕΘ.Α. κ. Πάνου Καμμένου στη Λάρισα στις 19 Φεβρουαρίου 2015,οι πρόεδροι των Ε.Α.Α.Σ. και Ε.Α.Α.Α/Παραρτημάτων Λάρισας συναντήθηκαν μαζί του και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. στελέχη των Ε.Δ. Αρχικά, μετά τις ευχές για την ανάληψη των καθηκόντων του Υ.ΕΘ.Α, ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό να μας διευκρινίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την απόφαση του Σ.τ.Ε. Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι θα καταβληθεί προσπάθεια εντός δυο μηνών να εφαρμοστεί πλήρως ........>> η απόφαση του Σ.τ.Ε. και οι συντάξεις να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Για τα αναδρομικά είπε ότι θα δοθούν σε βάθος διετίας. 
Επισημάνθηκε από την πλευρά μας ότι το πραγματικό αντίκρισμα για τους αποστράτους από την απόφαση του Σ.τ.Ε. είναι από πενιχρό έως αρνητικό καθώς οι δυσβάσταχτες κρατήσεις (φόροι) εξανεμίζουν την αποκατάσταση της βασικής σύνταξης. 
Δόθηκε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στα ηλικιακά κριτήρια και τον τρόπο αποστρατείας (αναφέρθηκαν και παραδείγματα) με συνέπεια τις άδικες επιπλέον κρατήσεις που υφίστανται χιλιάδες συνάδελφοί μας, τιμωρούμενοι αναδρομικά για τον τρόπο επιλογής της αποστρατείας τους και την ηλικία τους. 
Ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι γι΄αυτή την κατηγορία των αποστράτων. Επιμείναμε ότι η άρση αυτής της κατάφωρης αδικίας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 
Για τα Μετοχικά Ταμεία, την προοπτική τους και το φιλοδώρημα που καταβάλλουν στους μερισματούχους, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της περιουσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α. που ανέρχεται σε 32 δισεκατομμύρια ευρώ, η οποία αποδίδει μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. 
Σύμφωνα με τον Υ.ΕΘ.Α.η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας μπορεί να συμβάλλει στη βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε να παρέχουν ικανοποιητικές απολαβές στους δικαιούχους
Τέλος αναφέρθηκε στην επανασύσταση της ΜΟΜΑ και ζήτησε τη βοήθεια των αποστράτων που έχουν σχετική εμπειρία και γνώση. 
Παραδόθηκαν υπομνήματα που αφορούν όλα τα θέματα που θίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

23 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ Ε.Δ & Σ.Α (Video)

Λίγο μετά την έναρξη της ετήσιας χοροεσπερίδας του παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας του Νομού ΄Αρτας και αφού προηγήθηκαν οι ομιλίες των Προέδρων και η κοπή της Βασιλόπιτας, ο Πρόεδρος κάλεσε την Βουλευτή και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κα Όλγα Γεροβασίλη, να επιδώσει τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές. Μετά την επίδοσή των βραβείων η κα Βουλευτής λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι:........>>> "Είναι δέσμευσή μας ότι θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. και αυτό θα υλοποιηθεί άμεσα, ανεξαρτήτως των διαπραγματεύσεων.Ξέρουμε τι έχετε προσφέρει και τι συνεχίζετε να προσφέρετε και πρέπει να αποκατασταθείτε ΗΘΙΚΑ πρώτα απ΄όλα και στη συνέχεια οικονομικά....." ΠΗΓΗ:



20 Φεβρουαρίου 2015

Διευκρινήσεις του Ι.Κ.Α. για την ασφάλιση των Αποστράτων & των προστατευομένων μελών...


΄Υστερα από παρέμβαση με άρθρο (ΕΔΩ) του Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, προέδρου Σ.Α./ΣΣΑΣ, λειτούργησαν άμεσα τα αντανακλαστικά της Διοίκησης του Ι.Κ.Α, όπου με εντολή-παρέμβαση, του Υποδιοικητή του,παρήγγειλε στους αρμόδιους φορείς του Ιδρύματος να έλθουν σε επικοινωνία μαζί του, για να συζητήσουν εκτενώς το θέμα και να δοθούν αμοιβαίες επεξηγήσεις επ΄ αυτού. - Συγκεκριμένα ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία για επικοινωνία η κ. Δ. Γεωργίου από την Διοίκηση έργων εκσυγχρονισμού του Ι.Κ.Α., όπου εκφράσθηκε η άποψη της πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και προς επίρρωση των λεγόμενών της, μου γνωστοποίησε τα παρακάτω:.......>> Η εφαρμογή της εγγραφής χρηστών-ασφαλισμένων του τέως Ο.Π.Α.Δ, δεν έχει ολοκληρωθεί στο κομμάτι συσχέτισης-σύζευξης στοιχείων κωδικών πρόσβασης χρηστών και αντιστοίχου κλειδαρίθμου, πλήν όμως όσοι προέβησαν σε εγγραφή μέσω κωδικών taxisnet, θεωρούνται ήδη από το σύστημα «εγγεγραμμένοι χρήστες» με «ενεργοποιημένο λογαριασμό
Για την θεώρηση βιβλιαρίων των προστατευομένων μελών οικογενειών ασφαλισμένων, ασφαλώς και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει η δυνατότητα υλοποίησης αυτής, μέσω επέκτασης της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Όσοι δε, εκ των συναδέλφων μεταβούν στα οικεία υποκαταστήματα του ΙΚΑ, θα εξυπηρετηθούν πάραυτα από το προσωπικό. 
• Για τα ανήλικα τέκνα, όπου αναγράφεται στη σχετική βεβαίωση, λήξη της υγειονομικής τους περιθάλψεως την 28/02/2015, η ανανέωση θα λάβει χώρα οίκοθεν και δεν υφίσταται θέμα ανησυχίας, ενώ όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, με την τελική μορφή που θα λάβει η οικεία εφαρμογή, θα υφίσταται η δυνατότητα υλοποιήσεως συναφών ενεργειών ηλεκτρονικώς προς αποφυγή μετάβασης και ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, στα υπαγόμενα σε αυτούς, υποκαταστήματα του Ιδρύματος.ΠΗΓΗ:

19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...



Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση.......>> Για ανάγνωση κλικ ΕΔΩ:

17 Φεβρουαρίου 2015

Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) - Θεώρηση Βιβλιαρίων...


1). Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας: 
Η Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία αναζήτησης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου ΕΔΩ: (ΑΜΑ) Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ. - Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.......>> 
2).ΠιστοποίησηΑσφαλισμένου:
2.1). ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET κλικ ΕΔΩ: (Δεν απαιτείται προσέλευση σε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παραλαβή κλειδαρίθμου) Η διαδικασία πραγματοποιείται με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, δηλώνοντας τους κωδικούς πρόσβασης (username και password) που ήδη διαθέτετε ως χρήστης των υπηρεσιών του TAXISNET, μέσω της ειδικής Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας για την πιστοποίσή σας. 
3). Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ,κλικ ΕΔΩ:
5). Ασφαλιστική Ικανότητα:
Πατήστε ΕΔΩ: για είσοδο στην Υπηρεσία - Ασφαλιστική Ικανότητα, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας. Αν η ασφαλιστική ικανότητα για Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη του συνταξιούχου τελειώνει σε 9999 δεν χρειάζεται θεώρηση ή ανανέωση. Αν του μέλους τελειώνει στις 28/02/2015, απαιτείται να θεωρηθεί ή να ανανεωθεί το βιβλιάριο. Θεώρηση των βιβλιαρίων μελών, πρώην ΟΠΑΔ, που λήγουν στις 28/02/2015 (Σύζυγος,τέκνα άνω των 18 ετών)
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά: 
1).Φ/Α τελευταίου εντύπου Ε1 (όπου θα φαίνονται τα τέκνα) 
2).Φ/Α Δελτίου-Δελτίων ταυτότητας. 
3).Τελευταία κατάσταση μισθοδοσίας από Γ.Λ.Κ.                           
4).Βεβαίωση σπουδών για τα τέκνα εφόσον είναι άνω των 18 ετών και σπουδάζουν. 
5).Έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (Συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τον-την υπάλληλο του ΙΚΑ) και 
6).Βιβλιάριο-Βιβλιάρια υγειονομικής Περίθαλψης (των έμμεσων ασφαλισμένων). Κατάθεση Δικαιολογητικών στα Γραφεία Λάρισας, Ασκληπιού και Πατρόκλου γωνία 1ος όροφος, θυρίδες 24 και 25.

Στις 11.000 θα φθάσουν οι νέες προσλήψεις μέσω Α.Σ.Ε.Π....

Ειδικότητες σε Υγεία, Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, είσπραξη εσόδων.  Στις 11.000 θα φθάσουν οι νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν το 2015 με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ανοικτούς σε όλους όσοι έχουν τα προσόντα για τις ζητούμενες ειδικότητες. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από τις δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, που βασίζονται στον προϋπολογισμό του 2015 και δεν απέχουν πολύ και από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2014-2019. Ο υπουργός μίλησε για 15.000 προσλήψεις, που προβλέπεται να.......>>> συνέχεια κλικ ΕΔΩ:

Αναρτήθηκε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2015...


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γ.Λ.Κράτους το ΕΝΗΝΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2015,που θα καταβληθεί την 26-02-2015. Σας υπενθυμίζουμε ότι για να δείτε - εκτυπώσετε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ πρέπει πρώτα να εισέλθετε ΕΔΩ:, να κάνετε κλικ στην "προσωποποιημένη πληροφόρηση" και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε τον......>>> κωδικό πρόσβασης στο taxisnet (Όνομα χρήστη/username - Κωδικός πρόσβασης/password).

16 Φεβρουαρίου 2015

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Αστυνομία. Από την θεωρία στην πράξη...

        Γράφει Ο Σωτήριος Αθαν.Μουντζούρης,
Αστυν.Υποδ/ντής ε.α.,πρώην Αντιοπρόεδρος ΠΟΑΣΥ

Ο νέος Υπουργός κ.Ιωάννης Πανούσης,μπορεί να μην ήταν γνωστός σε πολλούς μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας του,σίγουρα όμως ήταν γνωστός στην Αστυνομία και στους αστυνομικούς. Ως Καθηγητής Πανεπιστημίου με ειδίκευση το έγκλημα (Εγκληματολόγος) εδίδασκε στις αστυνομικές σχολές, σε σεμινάρια ή εκπαιδεύσεις αστυνομικών. Γνωστός για τις θέσεις-προτάσεις του για θέματα εγκληματικότητας,πεζής και εμφανούς αστυνόμευσης (αστυνομικός γειτονιάς), εγκληματοφοβία, ξενοφοβία και ρατσισμό.Γνωρίζει καλά τα περί της Αστυνομίας..........>> Άνθρωπος του μέτρου και διακρίνεται για την καλή γνώση του αντικειμένου της, τις δημοκρατικές του ευαισθησίες και την διάθεσή του για προσφορά στον πολίτη και την κοινωνία. Αγαπάει τον πολίτη και τον Αστυνομικό και επιθυμεί βελτίωση των σχέσεων των δύο μερών. 
Ως επιλογή,για την νέα αριστερή Κυβέρνηση και το συγκεκριμένο ευαίσθητο Υπουργείο, ο κ.Πανούσης υπήρξαν άριστη. 
Οι πολιτικοί και οι Υπουργοί ασφαλώς κρίνονται εκ του αποτελέσματος.Η περίοδος χάριτος θα παρέλθει σύντομα και θα κριθεί ο νέος Υπουργός-και αυστηρά μάλιστα -εκ των έργων και όχι εκ των λόγων, εκ του αποτελέσματος και όχι εκ των προθέσεων. Καλές οι δηλώσεις και όλα, αυτά που ακούσθηκαν από ένα Πανεπιστημιακό Καθηγητή, Επιστήμονα, μετριοπαθή πολιτικό. 
Ο λόγος του παραπέμπει σε άριστο και άνετο ομιλητή που διαλέγεται σε κάποιο αμφιθέατρο ή σε κάποια αίθουσα απευθυνόμενος στους πολίτες. Καλή η θεωρία αλλά εάν δεν επιβεβαιωθεί στην πράξη δεν έχει αξία. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για τον νέο Υπουργό,τον καθηγητή κ.Γιάννη Πανούση. 
Ευχόμαστε ολοψύχως να επιτύχει στο έργο του και να υπάρξουν λαμπρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς του Υπουργείου του. Να επιτύχει κατ΄αρχήν στην Τάξη και ασφάλεια των πολιτών, η οποία τελευταίως δοκιμάζεται εμφανώς. Τα στοιχεία -και το ξέρει καλώς αυτό ο κ.Υπουργός-δεν μπορούν να σκιαγραφήσουν την πραγματικότητα. 
Ο ίδιος συνηθίζει πολλάκις να αναφέρεται στην θεωρία του παγόβουνου (της αφανούς εγκληματικότητας που είναι κρυμμένη,ενώ η κορυφή είναι θεατή και ελάχιστη σε σχέση με την αθέατη βάση της). Ο ίδιος γνωρίζει και αναλύει πολύ καλά την θεωρία του «λευκού κολλάρου»,την εγκληματικότητα τη σύγχρονης εποχής, της παγκοσμιοποιημένης. 
Το οργανωμένο έγκλημα είναι κάτι που το γνωρίζει και το διδάσκει ο Καθηγητής Εγκληματολογίας κ.Πανούσης. 
Όταν χρησιμοποιεί τον όρο είναι σίγουρος ότι συγκεντρώνονται τα στοιχεία εκείνα που το προσδιορίζουν. 
Εκφράζεται πάντοτε με σαφήνεια αλλά και με ακρίβεια. Η καταπολέμησή του, όμως,είναι άλλο πράγμα, διαφέρει από την θεωρία.Και οι απόψεις του για τα μέτρα τάξης στις διαδηλώσεις και για τα ..κάγκελα της Βουλής είναι προσεγμένες στην διατύπωση αλλά και αξιοπρόσεκτες.Σημειολογικές βέβαια αλλά όχι με υπερβολή και ακραίες. 
Το ίδιο και για τα όπλα. «Το πρόβλημα δεν είναι να φέρει όπλο ο αστυνομικός,αλλά το πώς να το χρησιμοποιεί !»,είπε χαρακτηριστικά ο νέος Υπουργός. 
Πράγματι, η νομοθεσία, αν και τελευταία βελτιώθηκε, υστερεί κατά πολύ από εκείνη των άλλων προηγμένων σε θέματα αστυνομικής ασφάλειας κρατών (ΗΠΑ,Γερμανία,Αγγλία, Νότιο Αφρική κλπ). Μέχρι πολύ πρόσφατα η χρήση των όπλων από Αστυνομικούς παρέπεμπε στις σχετικές «περί αμύνης» δ/ξεις. 
Και οι έχοντες ελάχιστες γνώσεις νομικών ξέρουν ότι για να υπάρχει άμυνα πρέπει ο αμυνόμενος να δεχθεί επίθεση που νομιμοποιεί τη χρήση του αντίστοιχου μέτρου, ώστε να μην υπερβεί τα όριά της
Αυτό σημαίνει ότι ο Αστυνομικός είναι πάντα σε δυσμενέστερη θέση από εκείνη του κακοποιού και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση περί αυτού. Το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών πρέπει να εμπεδωθεί. Για να γίνει αυτό απαιτεί εμφανή την παρουσία της Αστυνομίας που αποτρέπει, μετατοπίζει ή και προλαμβάνει το έγκλημα ενίοτε. Και απαιτεί ένα καλό Αστυνομικό (εκπαιδευμένο,με αυτοπεποίθηση, ενημερωμένο και καλά αμοιβόμενο). Ένα αστυνομικό με σύγχρονο και όχι παρωχημένο εξοπλισμό, που υστερεί εμφανώς από εκείνο των ημεδαπών ή αλλοδαπών κακοποιών. 
Χρειάζεται και μια Αστυνομία αναδιαρθρωμένη, ευέλικτη και καλά οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα, που να μπορεί να συνεργάζεται με τους πολίτες, να ακούει τους πολίτες και να ανταποκρίνεται αμέσως στα αιτήματά τους. 
Επιβάλλεται ανασχεδιασμός από την αρχή. Αλλαγή φιλοσοφίας, επανιεράρχηση προτεραιοτήτων («αλλαγή δόγματος»). 
Επίκεντρο ο πολίτης και η ασφάλειά του και όχι τα γήπεδα και άλλα πάρεργα (επιδόσεις κλήσεων, δικογράφων, φοροεισπράκτορες και παρόμοια). 
Πολλάκις εξαγγέλθηκε η αποδέσμευση των Αστυνομικών από τα γήπεδα, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα τουλάχιστον (πλην των ερασιτεχνικών κατηγοριών, που πράγματι εξοικονόμησε αστυνομικό προσωπικό σε χιλιάδες ανθρωποώρες εβδομαδιαίως!). 
Η φύλαξη,από την Αστυνομία, πολιτικών προσώπων και προσώπων στόχων (που κινδυνεύει η προσωπική τους ασφάλεια),να επαναπροσδιοριστεί. 
Μπορεί να εξευρεθεί τρόπος απαλλαγής των Αστυνομικών χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.  
Ο τρόπος πρόσληψης των Αστυνομικών να επανεξετασθεί από την αρχή με σεβασμό στην αρχή της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας . Το θέμα των κρίσεων και προαγωγών, αποτελεί ανοικτή πληγή της αστυνομίας και όχι μόνο. Μια αξιολόγηση τύπων και όχι ουσίας και πάντοτε στα ανώτατα κλιμάκια τον αποφασιστικό λόγο της επιλογής τον έχει η εκάστοτε Κυβέρνηση με εμφανή την παρουσία του κομματικού της μηχανισμού. 
Η δια βίου εκπαίδευση των Αστυνομικών και η εξειδίκευσή τους είναι ζητούμενο στην σημερινή αστυνομία. 
Η τυπολατρία και η ευθυνοφοβία, σε όλα τα υπηρεσιακά επίπεδα, πρέπει να παραχωρήσουν την θέση τους, στην επαγγελματική επάρκεια, στην γνώση και στην αυτοπεποίθηση των στελεχών της και όλων των Αστυνομικών. 
Η ανύπαρκτη μέχρι τώρα, εντός θεσμικών πλαισίων, συνεργασία των εν ενεργεία με τους εν αποστρατεία αστυνομικούς, καθώς και με τους πολίτες,θα συντελέσει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην ασφάλεια των πολιτών των πόλεων και της υπαίθρου. 
Πράγματι,η τοποθέτηση του Καθηγητού κ.Πανούση στο συγκεκριμένο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,δημιουργεί αισιοδοξία σε όλους μας για οργάνωση της Αστυνομίας, καταπολέμηση της εγκληματικότητας και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες. 
Το ευχόμαστε ολοψύχως,αναμένοντες τα αποτελέσματα...

15 Φεβρουαρίου 2015

Ηλεκτρονικά ο νέος Α.Μ.Α. Συνταξιούχου και η Ασφαλιστική Ικανότητα Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ....


Δελτίο Τύπου 
                                                           Αθήνα,12-02-2015

Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ενημερώνει τους δικαιούχους Ασφαλιστικής Ικανότητας (ασφαλισμένους και συνταξιούχους), ότι για τη χρονική περίοδο από 01/03/2015 έως 29/02/2016 και εφεξής η χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας. Ως εκ τούτου δε θα αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες Ασφαλιστικής Ικανότητας για την ανανέωση της ισχύος των Βιβλιαρίων Υγείας λόγω κατάργησής τους σύμφωνα με την Απόφαση ΥΠ.Ε.Κ.Α.Π οικ.11810/179/Φ80353/2.6.2014 (ΦΕΚ 1635/τ.Β΄/20.6.2014). Η ηλεκτρονική αυτή διαδικασία, διασφαλίζει την.......>> ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του "Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης", ώστε οι απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την Ασφαλιστική Ικανότητα να είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλους τους Παρόχους Υγείας (συμβεβλημένα Νοσοκομεία, Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατροί κ.λ.π) για την εξυπηρέτηση των Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων και για τα προστατευόμενα μέλη τους (συζύγους και τέκνα). 
Κατά συνέπεια, οι Ασφαλισμένοι και οι Συνταξιούχοι μας δε θα πρέπει να προσέρχονται στις Υπηρεσίες μας, για θεώρηση των Ατομικών ή Οικογενειακών Βιβλιαρίων Υγείας (με προστατευόμενα μέλη συζύγους καθώς και τέκνα έως 18 ετών), τα οποία (Βιβλιάρια) θα πρέπει να προσκομίζονται κατά περίπτωση μόνο στους Παρόχους Υγείας. Ιδιαίτερα, για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ./Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. τίθεται στη διάθεσή τους από Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να ενημερώνονται για τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.) που τους αποδόθηκε αυτόματα κατά την ενσωμάτωσή τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων μας, χωρίς να χρειάζεται να απευθύνονται στα Υποκ/τα. 
Η αναζήτηση θα πραγματοποιείται μέσω της οθόνης «Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.» 
Τέλος, επισημαίνεται ότι οι Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και Ο.Π.Α.Δ./Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., (πιστοποιημένοι ή όχι) έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μέσω διαδικτύου για την ύπαρξη της ενεργής Ασφαλιστικής Ικανότητας τους.ΠΗΓΗ:

14 Φεβρουαρίου 2015

Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.ΔΤ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ....


Αναζητήστε τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α)Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ,για τους ασφαλισμένους του τέως Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.,κάντοντας κλικ ΕΔΩ:

ΥΦΕΘΑ ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Νίκος Τόσκας,στην πρώτη ερώτηση που του έγινε, σχετικά με το εάν το ΥΠΕΘΑ έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση του μισθολογίου των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε αυτολεξεί τα παρακάτω: "Είναι μία από τις κύριες προτεραιότητες που έχουμε στο Υπουργείο Άμυνας. Οι άνθρωποι οι οποίοι ζουν στις ακριτικές περιοχές και οι οποίοι δεν έχουν μόνιμες κατοικίες, κάθε δύο..........>> χρόνια αλλάζουν, πληρώνουν νοίκι, έχουν αυξημένες ανάγκες, σπουδάζουν τα παιδιά τους αλλού, έπρεπε να τους τονώσουμε, με το ελάχιστο αυτό που μπορούμε αυτή τη στιγμή για να νοιώσουν ότι το ηθικό τους ανεβαίνει, να νοιώσουν ότι το Κράτος τους δίνει σημασία. Και η Κυβέρνηση για να ξεκινήσουμε, για να βελτιώσουμε την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις, ξεκινάει από το ηθικό πάντα. Γι΄ αυτό ήταν το πρώτο μέτρο"
Στην δεύτερη ερώτηση, εάν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα έχουν πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών τους δήλωσε επίσης αυτολεξεί: "Κανένας δεν έχει την ψευδαίσθηση και δεν μπορεί, θα ήτανε παράλογο να πούμε ότι, θα πάμε στα δεδομένα του 2009. Γίνεται μια προσπάθεια στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι, πρώην συνάδελφοί μου, οι οποίοι πετάνε αεροπλάνο με 900 ευρώ, οι οποίοι θαλασσοδέρνονται με 900 ευρώ, ή ζούνε μέσα στη λάσπη και στα άρματα και στη μουτζούρα με 900 ευρώ, να βελτιωθεί λίγο η κατάστασή τους". "Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα" "Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε πλήρως την κατάσταση" "Κάνουμε ότι μπορούμε" 
Είναι πράγματι γεγονός, θαύματα δεν γίνονται... Ζητάμε όμως Δικαιοσύνη και αποκατάσταση των παράνομων, αντισυνταγματικών και στοχευμένων αδικιών,κάτι που ο Υφυπουργός παρέλειψε να αναφέρει...ΠΗΓΗ:

Άγιος Βαλεντίνος - Αποκατάσταση της αλήθειας...

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ.Ορθόδοξος΄Αγιος της Μιάς Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας (΄Αγιος του 3ου αιώνος μ.χ), δηλ.προ του σχίσματος, τότε που η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ήταν ΜΙΑ και ΚΑΘΟΛΙΚΗ. Όλα τα άλλα είναι για το εμπόριο και λοιπά. ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ MARKETING δηλαδή. Η Μνήμη Αγίου Μίμηση Αγίου,είναι για τους Χριστιανούς........>> Τα αρχαία μαρτυρολόγια της Εκκλησίας της Ρώμης σημειώνουν την 14η Φεβρουαρίου ως ημέρα μνήμης του «μάρτυρος Βαλεντίνου, πρεσβυτέρου Ρώμης» (Valentinus = σθεναρός στα λατινικά). Δυστυχώς τα ιστορικά στοιχεία που έχουμε για τον άγιο είναι ελλιπή. 
Το μαρτύριο του αγίου στη Ρώμη: 
Ο άγιος Βαλεντίνος έζησε στη Ρώμη τον 3ο αιώνα και ήταν ιερέας ο οποίος βοηθούσε τους μάρτυρες κατά τη διάρκεια των διωγμών από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο Β’ το Γότθο. Η μεγάλη αρετή και η κατηχητική δράση του αγίου είχαν γίνει γνωστές• έτσι συνελήφθηκε και παρουσιάστηκε ενώπιον του αυτοκρατορικού δικαστηρίου… «Γιατί, Βαλεντίνε, θέλεις να είσαι ο φίλος των εχθρών μας και απορρίπτεις τη φιλία μας;» ρώτησε ο αυτοκράτορας, τότε ο άγιος απάντησε, «Άρχοντα μου, αν ήξερες το δώρο του Θεού, θα ήσουν ευτυχής και μαζί σου η αυτοκρατορία σου, θα απορρίπτατε τη λατρεία των ειδώλων και θα λατρεύατε τον αληθινό Θεό και τον Υιό του Ιησού Χριστό». Ένας από τους παρόντες δικαστές διέκοψε τον άγιο ρωτώντας τον τι πιστεύει για το Δία και τον Ερμή, τότε ο άγιος Βαλεντίνος θαρραλέα απάντησε «Είναι άθλιοι, και πέρασαν τη ζωή τους μέσα στη διαφθορά και το έγκλημα!» Ο δικαστής, εξαγριωμένος, φώναξε, «βλασφήμησε ενάντια στους Θεούς και ενάντια στην αυτοκρατορία!» Ο αυτοκράτορας εν τούτοις συνέχισε τις ερωτήσεις του με περιέργεια, ικανοποιημένος μιας και βρήκε την ευκαιρία να μάθει ποια ήταν επιτέλους η πίστη των Χριστιανών. Ο Βαλεντίνος βρήκε λοιπόν το θάρρος να τον προτρέψει να μετανοήσει για το αίμα των Χριστιανών που είχε χύσει. «Πίστεψε στον Ιησού Χριστό, βαφτίσου και θα σωθείς, και ήδη από αυτή τη στιγμή θα διασφαλίσεις τη δόξα της αυτοκρατορίας σου και το θρίαμβο των όπλων σου» Ο Κλαύδιος άρχισε να πείθεται, και να λέει σε εκείνους που ήταν παρόντες: «ακούστε τι όμορφη διδασκαλία που μας κηρύττει αυτός ο άνθρωπος». Αλλά ο έπαρχος της Ρώμης, δυσαρεστημένος, άρχισε να φωνάζει «Δείτε πώς αυτός ο Χριστιανός παραπλανεί τον Πρίγκιπά μας». Τότε ο Κλαύδιος, παρέπεμψε τον άγιο σε άλλο δικαστή. Αυτός ονομάζονταν Αστέριος, είχε ένα μικρό κορίτσι που ήταν τυφλό δύο χρόνια. Ακούγοντας για τον Ιησού Χριστό, πως είναι το Φως του κόσμου, ρώτησε το Βαλεντίνο εάν θα μπορούσε να δώσει εκείνο το φως στο παιδί του. Ο άγιος Βαλεντίνος λοιπόν, έβαλε το χέρι του στα μάτια της και προσευχήθηκε: «Κύριε Ιησού Χριστέ, αληθινό Φως, φώτισε αυτό το τυφλό παιδί» Ω θαύμα μέγα! Το παιδί είδε! Έτσι ο δικαστής με όλη την οικογένειά του ομολόγησε Χριστό. Νήστεψαν για τρεις ημέρες, κατέστρεψαν τα είδωλα που είχαν στο σπίτι τους και τέλος έλαβαν το άγιο βάπτισμα. Μόλις ο αυτοκράτορας έμαθε για όλα αυτά τα γεγονότα, σκέφτηκε αρχικά να μην τους τιμωρήσει, όμως η σκέψη πως στα μάτια των υπηκόων του θα φανεί αδύναμος τον ανάγκασε να προδώσει το αίσθημα δικαίου που είχε. Έτσι λοιπόν ο άγιος Βαλεντίνος μαζί με άλλους Χριστιανούς αφού πρώτα τους βασάνισαν τους αποκεφάλισαν στις 14 Φεβρουαρίου του έτους 268 (ή 269). 
Τα λείψανα του αγίου στην Αθήνα:
Μετά το μαρτύριο κάποιοι χριστιανοί περιμάζεψαν το σώμα του αγίου και λίγο από το αίμα του σε κάποιο φιαλίδιο. Το σώμα του Μάρτυρα μεταφέρθηκε και θάφτηκε στις Κατακόμβες της αγίας Πρίσκιλλας, τόπο κατεξοχήν ενταφιασμού των μαρτύρων. Με την πάροδο του χρόνου, κατά κάποιο τρόπο «λησμονήθηκε» δεδομένου ότι σχεδόν καθημερινά ενταφιάζονταν σε αυτές τις κατακόμβες νέοι μάρτυρες για αρκετούς αιώνες. Η ανάμνηση όμως του μαρτυρίου του αγίου Βαλεντίνου παρέμεινε ζωηρή, ιδιαίτερα στην τοπική Εκκλησία της Ρώμης. Επίσημα η μνήμη του αγίου Βαλεντίνου θεσπίστηκε το 496 από τον Πάπα άγιο Γελάσιο. Έτσι περνούν 15 αιώνες και φθάνουμε στα 1815 οπότε η θεία βούληση έμελλε να «ταράξει» την αιώνια ανάπαυση του αγίου. Τότε τα λείψανα δωρήθηκαν από τον Πάπα σε κάποιον ευγενή Ιταλό ιερέα (κατά την συνήθεια της εποχής). Ύστερα τα λείψανα «χάνονται» πάλι μέχρι το 1907 οπότε τα ξαναβρίσκουμε στη Μυτιλήνη! στο ρωμαιοκαθολικό ναό της Παναγίας. Φαίνεται πως μετά το θάνατο του κληρικού αυτού κάποιος απόγονος του ο οποίος είχε κληρονομήσει τα λείψανα πρέπει να μετανάστευσε στη Μυτιλήνη, στην οποία τότε υπήρχε ακμάζουσα κοινότητα δυτικό-ευρωπαίων ρωμαιοκαθολικών Χριστιανών. Εκεί λοιπόν παραμένουν μέχρι και το 1990 οπότε και μεταφέρονται στην Αθήνα στο ναό των αγίων Φραγκίσκου και Κλάρας της Ιταλικής παροικίας, όπου και βρίσκονται μέχρι σήμερα. 
Άγιος Βαλεντίνος ο Έλληνας: 
Αρχικά θα πρέπει να πούμε πως επαρκή στοιχεία για την εθνική καταγωγή του αγίου δεν υπάρχουν εκτός κάποιες (αποχρώσες) ενδείξεις πως ο άγιος ήταν ελληνικής καταγωγής. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πως η αρχαιότερη απεικόνιση του αγίου που φέρει την επιγραφή «O ΑΓΙΟC BAΛΕΝΤΙΝΟC» στα ελληνικά, βρίσκεται στην εκκλησία της Παναγίας της Αρχαίας (Santa Maria Antiqua) του 6ου αιώνα η οποία ήταν η ενορία των Ελλήνων της Ρώμης. Στο ναό αυτό τιμούσαν ιδιαίτερα τους Έλληνες αγίους και γενικά τους εξ’ Ανατολής. Την αγιογράφηση και την ανακαίνιση του ναού είχε παραγγείλει ο Έλληνας Πάπας Ιωάννης ο Ζ’ (705-707) και την τελείωσαν οι διάδοχοί του, μεταξύ των οποίων ο τελευταίος Έλληνας Πάπας Ρώμης Ζαχαρίας (741-752). Ίσως όμως δεν είναι τυχαίο ότι μετά από 17 αιώνες τα λείψανα ήρθαν στην Ελλάδα. Το θέμα όμως εδώ χωρά ακόμη πολύ έρευνα. 
Άγιος Βαλεντίνος προστάτης των ερωτευμένων: 
Εκτός από τα ιστορικά στοιχεία που έχουμε για τον άγιο Βαλεντίνο, η ζωή του συνοδεύεται από διάφορους θρύλους, όπως αυτή που τον θέλει προστάτη των ερωτευμένων… Ο άγιος που είχε τη φήμη του ειρηνοποιού, κάποια μέρα ενώ καλλιεργούσε στον κήπο του τριαντάφυλλα, άκουσε ένα ζευγάρι να μαλώνει πολύ έντονα. Αυτό συγκλόνισε τον άγιο, ο οποίος αφού έκοψε ένα τριαντάφυλλο, βγήκε στο δρόμο πλησίασε το ζευγάρι και τους παρακάλεσε να τον ακούσουν. Αυτοί έστω και ανόρεκτα υπάκουσαν, ο άγιος αφού τους πρόσφερε το τριαντάφυλλο τους ευλόγησε. Αμέσως η αγάπη επανήλθε ανάμεσα τους, λίγο αργότερα αυτοί επέστρεψαν και ζήτησαν στον άγιο να ευλογήσει το γάμο τους. Άλλη παράδοση αναφέρει πως μια από τις κατηγορίες εναντίον του αγίου ήταν πως είχε απειθαρχήσει στην εντολή του αυτοκράτορα να μην συνάπτουν γάμο άνδρες που δεν είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ενώ ο άγιος είχε ευλογήσει το γάμο νεαρών Χριστιανών στρατιωτών με τις αγαπημένες τους. Περά από όλα αυτά πιθανότατα η επιλογή του ως «αγίου των ερωτευμένων» να σχετίζεται και με την ειδωλολατρική γιορτή των Λουπερκαλίων, γιορτή της γονιμότητας, που εορτάζονταν από τους Ρωμαίους στις 15 Φεβρουαρίου• άλλοι συνδέουν τη γιορτή με την εποχή του ζευγαρώματος των πουλιών κατά την περίοδο αυτή. Σίγουρο πάντως είναι πως ο άγιος δεν έχει καμία σχέση με το εμπόριο (marketing) των λουλουδιών, των δώρων και των κοσμικών κέντρων που ευτελίζουν τον Έρωτα, το μεγάλο αυτό δώρο του Θεού. 
Άγιος Βαλεντίνος και Ορθοδοξία: 
Πολλοί είναι όμως αυτοί που προβάλλουν την ένσταση πως ο άγιος Βαλεντίνος δεν αναφέρεται πουθενά στο εορτολόγιο της Ορθόδοξής Εκκλησίας. Πράγματι στις 14 Φεβρουαρίου στο εορτολόγιο της Εκκλησίας μας αναφέρονται οι όσιοι Αυξέντιος, Μάρωνας και οι νεομάρτυρες Νικόλαος και Δαμιανός. Η εξήγηση είναι απλή: την αρχαία εποχή που συντάσσονταν οι αγιολογικοί κατάλογοι, τα συναξάρια και τα μαρτυρολόγια είχαν καθαρά τοπικό χαρακτήρα και η φήμη ενός αγίου δεν σήμαινε πως εκτεινόταν σε όλη την Εκκλησία. Έτσι υπάρχουν άγιοι που τιμώνταν σε μία περιοχή πολύ ενώ σε άλλη ήταν εντελώς άγνωστοι, π.χ ο άγιος Δημήτριος που είναι πασίγνωστος σε όλη την Ανατολική Εκκλησία, στη Δύση δεν τιμάται καθόλου, είναι σχεδόν άγνωστος, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι άγιος. Άλλο παράδειγμα από τη σύγχρονη Εκκλησία: ο άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης (†1922) ενώ στην Ελλάδα είναι γνωστός, στη Ρωσία είναι παντελώς άγνωστος, αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι άγιος. Ο άγιος Βαλεντίνος είναι άγιος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και δεν τίθεται θέμα επειδή τιμάται στη Δύση σήμερα, το Σχίσμα –η μεγάλη αυτή τραγωδία και μέγα σκάνδαλο της διαίρεσης των Χριστιανών- ήρθε πολύ αργότερα. Όσοι λοιπόν τιμούν τον άγιο Βαλεντίνο έργο θεάρεστο επιτελούν γιατί «Θαυμαστός ὁ Θεός ἐν τοῖς ἁγίοις αὐτοῦ… καί ὁ Θεός ἡμῶν ἐν ἁγίοις ἐπαναπαύεται». 
Τιμή μάρτυρος-Μίμησις μάρτυρος:
Τιμούμε τους αγίους μας και τον άγιο Βαλεντίνο όταν μιμούμαστε το θάρρος τους να διακηρύττουν την πίστη τους στο Σωτήρα Χριστό ακόμη και με κόστος την ίδια τους τη ζωή. Τους τιμούμε όταν τους επικαλούμαστε να πρεσβεύσουν στον Θεό να μας ελεήσει και να συγχωρέσει τις πολλές μας αμαρτίες. Τους τιμούμε όταν μας είναι υποδείγματα κατά Χριστόν ζωής. Δεν τιμούμε τους αγίους όταν εξαντλούμε την «τιμή» τους σε κοσμικές διασκεδάσεις και γλέντια στην καλύτερη περίπτωση… Τιμή μάρτυρος – Μίμησις μάρτυρος! ΠΗΓΗ:

13 Φεβρουαρίου 2015

Ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας....

Ηλεκτρονικά θα ανανεώνονται από την 1η Μαρτίου η ασφαλιστική ικανότητα και τα βιβλιάρια ασθενείας. Οπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ, με την ηλεκτρονική αυτή διαδικασία διασφαλίζεται η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του «Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης» και η παροχή υπηρεσιών από τους παρόχους υγείας (συμβεβλημένα νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί κ.λπ.) για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και......>> συνταξιούχων και για τα προστατευόμενα μέλη τους (συζύγους και τέκνα). 
Ειδικά για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 θα λειρουργεί νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, προκειμένου να ενημερώνονται για τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (Α.Μ.Α) που τους αποδόθηκε αυτόματα κατά την ενσωμάτωσή τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α, χωρίς να χρειάζεται να απευθύνονται στα υποκαταστήματα.

Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνταγματικοί οι περιορισμοί για συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας...

Συνταγματικοί είναι οι περιορισμοί που έβαλε νόμος του 2010 για την χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό έκρινε το Ελεγκτικό συνέδριο, εξετάζοντας αίτηση 46χρονης, η οποία στρεφόταν σε βάρος απόφασης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αρνήθηκε να της δώσει σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα της. Τους δικαστές, απασχόλησε νόμος του 2010 με τον οποίο μπήκαν.......>>> περιορισμοί για την χορήγηση σύνταξης, λόγω δημοσιονομικής συγκυρίας. 
Οι περιορισμοί αυτοί σχετίζονται με το εισόδημα των άγαμων θυγατέρων, την ηλικία τους, την περιουσιακή τους κατάσταση κλπ. 
Μεταξύ των νέων ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και πρόβλεψη για την συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας τους την 31.12.2010 για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 
Το δικαστήριο έκρινε ότι η νομοθέτηση των νέων κριτηρίων δεν παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει την ισότητα των Ελλήνων ενώπιον του νόμου. Στην περίπτωση της 46χρονης το Γ.Λ.Κ. δεν κατέβαλε την σύνταξη γιατί δεν είχε συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας της στις 31/12/2014, απόφαση με την οποία συντάχθηκε και το δικαστήριο. ΠΗΓΗ: 

12 Φεβρουαρίου 2015

«Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και νέα κλίμακα φορολογίας»....

Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.

Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με περισσότερα κλιμάκια ώστε να μεταφέρεται το βάρος στα υψηλά και στα πολύ υψηλά εισοδήματα προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά την.......>> ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 
Το νέο καθεστώς φορολογίας εισοδήματος θα εφαρμοστεί για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016. Παράλληλα, εξήγγειλε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ως τον Ιούνιο, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) και ευνοϊκές αλλαγές για την ένταξη περισσότερων φορολογούμενων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. 
Ο συνδυασμός της φορολογικής ανακούφισης της πλειοψηφίας της κοινωνίας και η αύξηση των δημοσίων εσόδων είναι οι άμεσες προτεραιότητες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης είπε η κ. Βαλαβάνη και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης και της συμμετοχής στα φορολογικά βάρη από τον καθένα σύμφωνα με την πραγματική και όχι την τεκμαρτή φοροδοτική του ικανότητα. 
Ειδικότερα, η νέα φορολογική πολιτική που εξήγγειλε η κ. Βαλαβάνη περιλαμβάνει τα εξής: 
- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με αφορολόγητη την πρώτη κατοικία για τη συντριπτική πλειοψηφία με προοδευτική κλίμακα. Όπως διευκρίνισε ο αναπληρώτρια υπουργός η απώλεια εσόδων από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα αποκατασταθεί από την σύλληψη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. 
- Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό και την εστίαση. Δεν θα αλλάξει ο ΦΠΑ στα φάρμακα και την εστίαση. 
- Δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις ενώ σχεδόν έτοιμο είναι το περιουσιολόγιο. 
- Θα αναθεωρηθούν και θα αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες μέχρι τον Ιούνιο. 
- Θα συνεχισθεί η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις με την αφαίρεση περιορισμών που εμπόδιζαν ως τώρα τους πολίτες να μπουν σε αυτήν. Στο πλαίσιο αυτό θα αρθεί ο περιορισμός που προβλέπει η οφειλή να μην υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση. Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι θα καταργηθεί και το όριο οφειλής ως 15.000 ευρώ για να δικαιούται κάποιος το σύνολο των 100 δόσεων. Σε δεύτερη φάση στη ρύθμιση θα ενταχθούν και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. 
- Στο δεύτερο εξάμηνο θα διαμορφωθεί το νέο σύστημα φορολογίας εισοδήματος για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016. Θα προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και κλίμακα με πολλές διαβαθμίσεις ώστε να μεταφέρεται το βάρος στα υψηλά και στα πολύ υψηλά εισοδήματα. 
- Θα γίνει εξορθολογισμός των προστίμων. 
- Θα καταργηθεί η πολιτική κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων μικρών επιχειρήσεων και πολιτών που οι οφειλές τους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, όπως επίσης και αγροτικών επιδοτήσεων. 
- Θα αποκατασταθεί η αδικία που υπέστησαν 15.000 οικογένειες μικρο ομολογιούχων που έχασαν τα λεφτά τους στο κούρεμα του δημοσίου χρέους. 
- Θα προσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός κάλεσε τους φορολογούμενους πολίτες: 
- Να πληρώσουν μαζί με τον ΦΠΑ Φεβρουαρίου και τον ΦΠΑ του Ιανουαρίου. 
- Να πληρώσουν τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2014. 
- Να μπουν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.ΠΗΓΗ:

11 Φεβρουαρίου 2015

Δ.Στρατούλης: Για τα Επικουρικά Ταμεία στρατιωτικών και τις συντάξεις...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Ομιλία του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, δήλωσε ότι  θα αποκαταστήσουμε τον Δημόσιο - καθολικό-αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής Ασφάλισης,με κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων των νόμων 3863/2010 και 3865/2010 ή άλλων νόμων, με τις οποίες από 01/01/2015 το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατρεπόταν σε κεφαλαιοποιητικό με εγγυημένη από το κράτος μόνο τη λεγόμενη βασική σύνταξη των 360 ευρώ μηνιαία και με το υπόλοιπο κομμάτι της σύνταξης να μετατρέπεται σε ανταποδοτικό-ατομικό.........>> Βάζουμε φρένο στις μειώσεις των συντάξεων με την αναστολή εφαρμογής και εν συνεχεία την κατάργηση μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων, με τις οποίες θα μειώνονταν από 01-01-2015 συνεχώς οι κύριες, οι Επικουρικές συντάξεις και οι εφ’ άπαξ παροχές και θα αυξάνονταν συνεχώς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. 
Αναστέλλουμε την εφαρμογή και εν συνεχεία ακυρώνουμε τις προγραμματισμένες, από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των νόμων 3863/2010 και 3865/2010, νέες μειώσεις κύριων συντάξεων από 01-01-2015 και μετά. Το ΕΚΑΣ θα καταβληθεί κανονικά, όπως μέχρι σήμερα. 
Καταργούμε τη ρήτρα θανάτου, αναστέλλουμε την εφαρμογή και εν συνεχεία καταργούμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και θα αναθεωρήσουμε τον μαθηματικό τύπο στις εφ’ άπαξ παροχές. Ακυρώνουμε τη νέα μείωση ύψους 8% των επικουρικών συντάξεων, που προγραμμάτιζε η προηγούμενη κυβέρνηση από 01-03-2015 καθώς και τις συνολικές νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ύψους 15%, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προγραμματίσει για όλο το 2015, με βάση τη μέχρι τώρα ισχύουσα ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Όσον αφορά τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων, θα ισχύσουν και για αυτά οι παραπάνω δεσμεύσεις μας και θα αναστείλουμε τις διατάξεις που καταργούν την αυτοτέλειά τους με στόχο, μετά από διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, να τις καταργήσουμε. 
Στα πλαίσια της λειτουργίας του κράτους δικαίου, η κυβέρνησή μας θα σεβαστεί όλα τα θεμελιωμένα, σύμφωνα με το νόμο, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ώστε οι ασφαλισμένοι να αποκτήσουν την αναγκαία βεβαιότητα στις δυνατότητες συνταξιοδότησής τους και να αποφευχθούν επώδυνες ανατροπές στον προγραμματισμό της ζωής τους.Για να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του κ. Υπουργού κλικ ΕΔΩ: Διαβάστε επίσης,κάνιντας κλικ ΕΔΩ: "Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο για συντάξεις – εργασιακά του ν. Ν.3863/2010" και επίσης κλικ ΕΔΩ:  "Τι προβλέπεται για εργαζόμενους απόστρατους κ.λ.π.,σύμφωνα με τον  Νομο 3865/2010".